Login / Register 0 items | $0.00 New @ KVR
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Mon May 04, 2009 10:33 am Black Magic - Live 7 Support - Closed

Placeholder for the minute :)
Last edited by Astralp on Tue May 05, 2009 1:08 am, edited 1 time in total.
User avatar
musikmachine
KVRAF
 
8721 posts since 2 Oct, 2006, from Leeds, UK

Postby musikmachine; Mon May 04, 2009 12:13 pm

Hi Andy. Like i said in the other thread it also crashed Live 8. The initial crash seems have messed up live good and proper and i've tried 3 different versions; 7.0.15, 7.0.16 and 8.01. :? Works fine in cantabile anyway. And i can sequence it with my mpc so i can use it for now until the live issue is resolved. :)
Latest release and Socials: https://linktr.ee/ph.i.ltr3
User avatar
musikmachine
KVRAF
 
8721 posts since 2 Oct, 2006, from Leeds, UK

Postby musikmachine; Mon May 04, 2009 2:02 pm

Th full version is crashing Live as well...
Latest release and Socials: https://linktr.ee/ph.i.ltr3
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Mon May 04, 2009 2:04 pm

hmmm, it is tough when only one person has the problem, do you have asio4all installed could you see if that makes a difference?
User avatar
thecontrolcentre
KVRAF
 
22626 posts since 27 Jul, 2005, from the wilds of wanny

Postby thecontrolcentre; Mon May 04, 2009 2:08 pm

I've been playing the demo in Live8 on XP today with no problems ...
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Mon May 04, 2009 2:15 pm

One thing is your VST plug folder which live sees inside the 'program files' structure? I know that that has caused problems in the past because there are some security restrictions in Vista which can prevent files being written, and BM needs to write the files when first opened. If you can try moving it outside of there to see if that helps, will live allow multiple vst folders?
User avatar
musikmachine
KVRAF
 
8721 posts since 2 Oct, 2006, from Leeds, UK

Postby musikmachine; Mon May 04, 2009 2:24 pm

Astralp wrote:One thing is your VST plug folder which live sees inside the 'program files' structure? I know that that has caused problems in the past because there are some security restrictions in Vista which can prevent files being written, and BM needs to write the files when first opened. If you can try moving it outside of there to see if that helps, will live allow multiple vst folders?


Yes it is. I think you can place vsts anywhere on your hd and create shortcuts that you place in the vst folder so i'll try that. I tried the asio4all driver and the same thing happened; serious program error dialog box and Live disappeared in a cloud of smoke.
Latest release and Socials: https://linktr.ee/ph.i.ltr3
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Mon May 04, 2009 2:26 pm

just to be sure as well you did install the samples for the full version?
User avatar
musikmachine
KVRAF
 
8721 posts since 2 Oct, 2006, from Leeds, UK

Postby musikmachine; Mon May 04, 2009 2:32 pm

Astralp wrote:just to be sure as well you did install the samples for the full version?


No i wanted to try the plugin first as i'm going to create a partition for audio and put the samples on there. Will that prevent it from loading? I tried placing the BM folder outside of live but he shortcut didn't show up in Live. Thought i read it could be done...
Latest release and Socials: https://linktr.ee/ph.i.ltr3
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Mon May 04, 2009 2:35 pm

yes not installing the samples would cause crashes, they are an essential part of the plug, they are installed separately so you can place them anywhere, the path is stored in a text file at the root of C:\HGSounds_Black_Magic.txt by the installer

You can always reinstall them again, but BM won't work without them. BM Lite is different in that respect as the samples are alongside the VST plug.
alexfalcao
KVRian
 
773 posts since 24 May, 2005, from PA, USA

Postby alexfalcao; Mon May 04, 2009 2:50 pm

I have no problems on Live 7.0.14. Maybe reinstalling Live would help.
User avatar
musikmachine
KVRAF
 
8721 posts since 2 Oct, 2006, from Leeds, UK

Postby musikmachine; Mon May 04, 2009 4:09 pm

It's looking good. Just installed the samples and opened it in live. Had it running for about half an hour with no issues. :)
Latest release and Socials: https://linktr.ee/ph.i.ltr3
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Mon May 04, 2009 4:11 pm

that's what I like to hear!
User avatar
musikmachine
KVRAF
 
8721 posts since 2 Oct, 2006, from Leeds, UK

Postby musikmachine; Mon May 04, 2009 5:34 pm

:)

It's working fine now. I'll send some clips your way when i've created a few.
Latest release and Socials: https://linktr.ee/ph.i.ltr3
User avatar
Astralp
KVRAF
 
1631 posts since 25 Feb, 2005, from Ganymede

Postby Astralp; Tue May 05, 2009 12:50 am

fantastic I look forward to it! I'm so pleased you got it working OK :)
Next

Moderator: Astralp

Return to Homegrown Sounds