Login / Register  0 items | $0.00 New

Public Beta3: Absoluhtely Everything

User avatar
bmrzycki
KVRAF
 
3958 posts since 11 Aug, 2006, from Austin, TX

Postby bmrzycki; Fri Mar 29, 2013 5:46 am

Urs wrote:A decision has been made. This build will be released right after Musikmesse. We can't release it before because we'll be out of town for a week.
Sounds good. Take your time to do it right, we'll be here. :)

And knock 'em dead at messe yet again!
krzys
KVRer
 
26 posts since 3 Jul, 2005

Postby krzys; Tue Apr 02, 2013 5:32 pm

Hello

Here's an odd one. Seems that FCPX does not like uHe plugins. They pass validation, but crash the program when selected. Not a big issue as i do not tend to use the uHe plugins (filterscape, zebrify, ) in FCPX, but i though you'd like to know.

regards

Krzysztof
dusted william
KVRAF
 
4710 posts since 17 Dec, 2000

Postby dusted william; Tue Apr 02, 2013 8:39 pm

are these beta's supposed to be 64 bit VST for Mac OS? Ace in particular?

Ace doesn't show up in Live 9 64 bit, with the download from the first thread.

dw
User avatar
Urs
u-he
 
21380 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin

Postby Urs; Tue Apr 02, 2013 10:22 pm

dusted william wrote:are these beta's supposed to be 64 bit VST for Mac OS? Ace in particular?

Ace doesn't show up in Live 9 64 bit, with the download from the first thread.

dw

It should. Can you send us a screenshot of a freshly opened ACE 32-bit VST on your machine?
User avatar
Urs
u-he
 
21380 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin

Postby Urs; Tue Apr 02, 2013 10:36 pm

krzys wrote:Hello

Here's an odd one. Seems that FCPX does not like uHe plugins. They pass validation, but crash the program when selected. Not a big issue as i do not tend to use the uHe plugins (filterscape, zebrify, ) in FCPX, but i though you'd like to know.

regards

Krzysztof

I think FCP can't handle our input/output configurations even though they comply with the AU standard. Soundtrack and FCP have been crashing since the very beginning. I think I remember that one of the Apple guys looked into it some time in 2004-2005. Maybe they didn't find it important enough to fix it.

OTOH I'd appreciated the crash log sent to support at u-he dot com. If it's something new on our side then we might be able to fix it.
User avatar
Urs
u-he
 
21380 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin

Postby Urs; Wed Apr 03, 2013 7:37 am

dusted william wrote:are these beta's supposed to be 64 bit VST for Mac OS? Ace in particular?

Ace doesn't show up in Live 9 64 bit, with the download from the first thread.

dw

Thanks for the pic. Can you get Live to rescan the plugins while holding the alt-key when pressing "rescan"?

It sounds a damn lot like the mysteriously vanishing Uhbik-P, which in the end was always a problem with a plugin blacklist file.
dusted william
KVRAF
 
4710 posts since 17 Dec, 2000

Postby dusted william; Wed Apr 03, 2013 12:40 pm

Urs wrote:
dusted william wrote:are these beta's supposed to be 64 bit VST for Mac OS? Ace in particular?

Ace doesn't show up in Live 9 64 bit, with the download from the first thread.

dw

Thanks for the pic. Can you get Live to rescan the plugins while holding the alt-key when pressing "rescan"?

It sounds a damn lot like the mysteriously vanishing Uhbik-P, which in the end was always a problem with a plugin blacklist file.


That worked :)

Thanks,

dw
raikard233
KVRian
 
744 posts since 14 Apr, 2004, from Rome

Postby raikard233; Thu Apr 04, 2013 12:40 am

I had a strange behaviour with Zebra using a VCF module (LP Xcite), playing some notes, with a certain level of cutoff, reso and drive.
Now, i don't know if it's a correct behaviour, but with some notes the output level raise until an unpleasant feedback.
Yesterday i was wearing a pair of headphone and i jumped off my couch!
(forgot to place a limiter).

I know fairly well Zebra, maybe i did something wrong, i'm not sure.

Anyway, sent the patch to "anybody" at u-he.
User avatar
Urs
u-he
 
21380 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin

Postby Urs; Thu Apr 04, 2013 1:03 am

raikard233 wrote:I know fairly well Zebra, maybe i did something wrong, i'm not sure.

Anyway, sent the patch to "anybody" at u-he.

Hmmm.... that's quite annoying, indeed. It's the fast modulation from the LFO with teh low slew rate. If the filter frequency tunes into it, the the resonance explodes.

I haven't seen it do that before, but I guess it must have been possible.

I'll keep an eye on it, and we'll make sure it won't happen in the new filters we're doing. If we can't reproduce it with previous versions then we'll see what's changed.

- Urs
User avatar
EvilDragon
KVRAF
 
14869 posts since 6 Jan, 2009, from Croatia

Postby EvilDragon; Mon Apr 08, 2013 2:23 pm

There's one thing I've just noticed using Diva rev 1459 in Reaper 4.32 that is quite weird - when I enable Multicore I actually get HIGHER CPU usage (up to 10-15% more)! Hmmm...


Also, ACE still not supporting switching skins via interface? :(
User avatar
c_voltage
KVRian
 
953 posts since 16 May, 2004, from Soviet Union

Postby c_voltage; Wed Apr 10, 2013 1:19 pm

Sorry, maybe it's already been discussed.
In ACE after a while missing all my favourite preset tags (I've made a few days ago), the cause is not revealed.
Moreover, Now i am trying to put the fav. stars and close\open - host\plugin - marks remain.
Why then my old marks was erased ? (plugin is not reinstalled, any such action is was not doing).

(ps However, yesterday installed Tyrell6, maybe this..)
Last edited by c_voltage on Wed Apr 10, 2013 1:30 pm, edited 1 time in total.
Adrian B
KVRist
 
73 posts since 1 Feb, 2013, from Vancouver

Postby Adrian B; Wed Apr 10, 2013 1:23 pm

EvilDragon wrote:There's one thing I've just noticed using Diva rev 1459 in Reaper 4.32 that is quite weird - when I enable Multicore I actually get HIGHER CPU usage (up to 10-15% more)! Hmmm...


Also, ACE still not supporting switching skins via interface? :(


Multicore option may perform worse on old CPUs. What is your CPU?
User avatar
EvilDragon
KVRAF
 
14869 posts since 6 Jan, 2009, from Croatia

Postby EvilDragon; Wed Apr 10, 2013 11:13 pm

i5 M480 2.67 GHz, Toshiba laptop, one year old.
User avatar
xybre
KVRAF
 
1759 posts since 19 May, 2006, from Nomadic (Chicago and San Francisco mostly)

Postby xybre; Thu Apr 11, 2013 1:16 pm

FYI I discovered that you can right click on the registration boxes to paste in Diva and Zebra, but not in Uhbik.
noise and beats: Negutyv Xeiro
gearlust: Wadorf Blofeld, Dave Smith MoPho, Roland JP-8000, Access Virus A, Korg Radias
machinecode by: u-he, Tone2, Stillwell, de la Mancha, Ugo, Camel, Togu, et al
User avatar
Urs
u-he
 
21380 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin

Postby Urs; Fri Apr 26, 2013 9:37 am

So, here's a yet even more final round of final testing:

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic ... 28#5336628
Previous

Moderator: u-he Mods

Return to u-he