Login / Register 0 items | $0.00 New @ KVR
This forum is sponsored by
T-RackS Group Buy! Up to 5 free mixing and mastering processors!

T-RackS Group Buy - EXTENDED!

Up to 10 for the price of 1 possible.

Mixing and mastering processors, including Lurssen Mastering Console.

Read more at www.ikmultimedia.com
StarCruiser
KVRer
 
1 post since 2 May, 2005

Postby StarCruiser; Thu Aug 21, 2008 11:06 am

Same problem here, doesn't work.
I'm using Cakewalk Sonar, and when it scans the VSTs, it gives an error messaging saying "This application failed to start because TxInterf.dll was not found." Hope this helps in troubleshooting.
Signature blocked until 5 posts made
Nils Schneider
KVRist
 
166 posts since 22 Oct, 2004, from Neuss, Germany

Postby Nils Schneider; Thu Aug 21, 2008 11:48 am

That helped indeed! Thank you very much. :)

I've uploaded a fixed version that should run on any system now.

You can find it under the known link, which is as always:

http://www.nilsschneider.de/files/nsGPU ... TSetup.exe
http://www.nilsschneider.de
http://gpuimpulsereverb.de - Use your ATI/NVIDIA GPU as reverberation DSP!
http://heatvst.com - Android Synthesizer with full VST integration
cYrus
KVRist
 
382 posts since 6 Jan, 2004, from Switzerland

Postby cYrus; Thu Aug 21, 2008 12:21 pm

really nice plugin nils.

just tried it on a geforce 8800GT with a ~4 second impulse.

GPU usage: 3%
GPU RAM: 6.0MB - 1%

a lot of in this GPU! hope to see some more plugins :D

if you would be able to reduce the latency this would be awesome. is it currently only a limitation of the algo or has it to do with data transfer to the GPU?
s_t
KVRist
 
243 posts since 24 Dec, 2004

Postby s_t; Thu Aug 21, 2008 12:32 pm

I feel ashamed to bring bad news again, but it's still not working.
Upon loading it tells me that I need a device that is cuda capable. I think my 9600gt is such a thing.
cheers
Nils Schneider
KVRist
 
166 posts since 22 Oct, 2004, from Neuss, Germany

Postby Nils Schneider; Thu Aug 21, 2008 12:34 pm

Make sure to have a driver installed that is CUDA capable. Good to know thought that the plugin at least loads
http://www.nilsschneider.de
http://gpuimpulsereverb.de - Use your ATI/NVIDIA GPU as reverberation DSP!
http://heatvst.com - Android Synthesizer with full VST integration
User avatar
jupiter8
KVRAF
 
9376 posts since 17 Sep, 2002, from Gothenburg Sweden

Postby jupiter8; Thu Aug 21, 2008 12:43 pm

Tried this with a AMDx2 4800 with a GeForce 8600 GT running the Reaper demo.
The plugin initilizes fine and recognizes my GPU. But when i open the file browser it takes like 10 seconds to appear and Reaper locks up completly.
Had to force quit it twice and one time it crashed.

I have the latest beta driver with physx support. Maybe that's the problem.
I tried a debug with Visual Studio but Reaper quit before i could do anything.
hill_matthew
KVRist
 
112 posts since 20 Mar, 2004, from UK

Postby hill_matthew; Thu Aug 21, 2008 1:12 pm

Now working under Vista, 8600GT and Live. 20 second IR gives 16% GPU and 26mb memory used. Much better :)
Matt

Pi is exactly three
User avatar
jupiter8
KVRAF
 
9376 posts since 17 Sep, 2002, from Gothenburg Sweden

Postby jupiter8; Thu Aug 21, 2008 2:00 pm

Just tried with the Live demo as well. The file browser came up in no time but unfortunatly the plugin crashed Live as well. An unhandeled wxception has occured. Still running a 8600GT with driver 177.83. I wonder if that's the problem since it seems to be working for other guys in Live.
hill_matthew
KVRist
 
112 posts since 20 Mar, 2004, from UK

Postby hill_matthew; Thu Aug 21, 2008 3:52 pm

jupiter8 wrote:Just tried with the Live demo as well. The file browser came up in no time but unfortunatly the plugin crashed Live as well. An unhandeled wxception has occured. Still running a 8600GT with driver 177.83. I wonder if that's the problem since it seems to be working for other guys in Live.


Did you try copying the cuda dlls installed in the Nils directory under your vst folder to your system32 folder?

My nvidia control panel says I am running forceware 177.35 which seems to be different to yours.
Last edited by hill_matthew on Thu Aug 21, 2008 4:09 pm, edited 1 time in total.
Matt

Pi is exactly three
hill_matthew
KVRist
 
112 posts since 20 Mar, 2004, from UK

Postby hill_matthew; Thu Aug 21, 2008 4:08 pm

I am starting to find that if I try and load more than about 30 seconds of impulses that the CPU usage skyrockets and usually the host crashes despite this being well within the memory and gpu limit of the card. Any idea what might cause it, and have you seen this in your testing?

I have another post open in the dev section about wav file loading in windows, I was wondering which libs you're using to the job since it seems to be pretty robust for multiple wav formats. I'm trying to branch out from libsndfile a little.
Matt

Pi is exactly three
Nils Schneider
KVRist
 
166 posts since 22 Oct, 2004, from Neuss, Germany

Postby Nils Schneider; Thu Aug 21, 2008 10:30 pm

I use my own code to load wav files, it supports 8bit, 16bit and 32bit wave file formats.

Where do you download impulse responses that are over 30 seconds in length?
http://www.nilsschneider.de
http://gpuimpulsereverb.de - Use your ATI/NVIDIA GPU as reverberation DSP!
http://heatvst.com - Android Synthesizer with full VST integration
MelodyMan
KVRian
 
974 posts since 10 May, 2003

Postby MelodyMan; Thu Aug 21, 2008 11:40 pm

hill_matthew wrote:
jupiter8 wrote:Just tried with the Live demo as well. The file browser came up in no time but unfortunatly the plugin crashed Live as well. An unhandeled wxception has occured. Still running a 8600GT with driver 177.83. I wonder if that's the problem since it seems to be working for other guys in Live.


Did you try copying the cuda dlls installed in the Nils directory under your vst folder to your system32 folder?

My nvidia control panel says I am running forceware 177.35 which seems to be different to yours.


I'm also running the Forceware-driver and i get the same cuda-related error-message. The plugin does show up, but doesn't recognize the GPU. I'm running a Geforce 8500 GT by the way.
Buy Darling Sister's new album "Rise and fall" now! Just send a pm or an email. Visit our myspace page on www.myspace.com/darlingsister for songsamples.
hill_matthew
KVRist
 
112 posts since 20 Mar, 2004, from UK

Postby hill_matthew; Fri Aug 22, 2008 12:14 am

Nils Schneider wrote:I use my own code to load wav files, it supports 8bit, 16bit and 32bit wave file formats.

Where do you download impulse responses that are over 30 seconds in length?


Do you hook into some windows libraries to help do the conversion, or are you reading the raw data from the file, working out the format and putting it in the correct variable type?

I didn't mean I am using single 30 second long impulses, I meant when I am loading a total of around 30 seconds of audio over multiple plugin instances, for example 2 instances each loading a 20 second impulse has the issue, or 3 instances loading a 10 second impulse.
Matt

Pi is exactly three
cYrus
KVRist
 
382 posts since 6 Jan, 2004, from Switzerland

Postby cYrus; Fri Aug 22, 2008 12:19 am

MelodyMan wrote:
hill_matthew wrote:
jupiter8 wrote:Just tried with the Live demo as well. The file browser came up in no time but unfortunatly the plugin crashed Live as well. An unhandeled wxception has occured. Still running a 8600GT with driver 177.83. I wonder if that's the problem since it seems to be working for other guys in Live.


Did you try copying the cuda dlls installed in the Nils directory under your vst folder to your system32 folder?

My nvidia control panel says I am running forceware 177.35 which seems to be different to yours.


I'm also running the Forceware-driver and i get the same cuda-related error-message. The plugin does show up, but doesn't recognize the GPU. I'm running a Geforce 8500 GT by the way.


i would try to install the CUDA toolkit: http://www.nvidia.com/object/cuda_get.html
User avatar
jupiter8
KVRAF
 
9376 posts since 17 Sep, 2002, from Gothenburg Sweden

Postby jupiter8; Fri Aug 22, 2008 12:21 am

hill_matthew wrote:
jupiter8 wrote:Just tried with the Live demo as well. The file browser came up in no time but unfortunatly the plugin crashed Live as well. An unhandeled wxception has occured. Still running a 8600GT with driver 177.83. I wonder if that's the problem since it seems to be working for other guys in Live.


Did you try copying the cuda dlls installed in the Nils directory under your vst folder to your system32 folder?

My nvidia control panel says I am running forceware 177.35 which seems to be different to yours.

There's no CUDA dlls in my Nils directory. The readme.tst mentions nothing about that but mentions he fixed some dll related issues on install.I assumed it too care of that.

I use the new driver that makes physx run on the GPU instead of a dedicated card. I believe it's beta and could be the reason i have crashes. I'll look further into the CUDA issue. Could be i forgot to install something.

EDIT: Funny my nVidia control panel says i have driver 177.83 and when i went to the CUDA site it says the latest driver is 177.84 so i tried to install that but the installer complaines i had a newer driver on my system so i aborted. They're naming them backwards nowadays ? :o
Last edited by jupiter8 on Fri Aug 22, 2008 12:29 am, edited 1 time in total.
PreviousNext

Moderator: KVR Moderators (Main)

Return to Effects