Login / Register  0 items | $0.00 New#KVRDeals

No sound from drum kit

janac
KVRer
 
3 posts since 5 Dec, 2017, from San Francisco Bay Area

Postby janac; Tue Dec 05, 2017 5:49 pm No sound from drum kit

Hello all, this is my first post, I just completed my first project in MuLab 7 Free, and I'm starting my second. I'm trying to use the rock kit in this one, but I'm getting no sound (the other project didn't use a drum set or any percussion) I have two other tracks in this second project that play fine. I found the tutorial below on YouTube, and I'm able to do everything I see to open a new track in the composer. The pads make a sound when I click them in the front panel. I can enter the hits onto the editor, and they make the right sound when I enter them, but they don't make any sound when I hit the play button and the cursor passes over them.
https://www.youtube.com/watch?v=JMpAgzNTkV0

The meters on the racks are responding. I tried changing to the starter kit, no difference.

I checked the MuLab 7 Docs under troubleshooting and MuDrum, but I don't see anything about this. Maybe the answer is somewhere in the docs, but since I have no idea what the issue could be, I don't know what to search for.

I deleted the track and started over, and the second time around when I double clicked in the editor next to the rock kit rack, no blank sequence was added. Nothing happens. I've double clicked 25 times, and I can't get a blank sequence this time.

What could be happening?
User avatar
Michael L
KVRAF
 
1823 posts since 25 Jan, 2014, from the End of the World as we Knowit

Postby Michael L; Tue Dec 05, 2017 6:15 pm Re: No sound from drum kit

Drag the Rock Kit from the Browser to a Rack, drag that Rack to make a new Track, enter notes, hit Play. If you need more detail, consult the Docs for Rack and for Tracks:
http://www.mutools.com/info/docs/mux/rack.html
https://www.mutools.com/info/docs/mulab/composer.html
"As the artist goes deeper into his own thing, he learns what works and then needs fewer tools."
janac
KVRer
 
3 posts since 5 Dec, 2017, from San Francisco Bay Area

Postby janac; Wed Dec 06, 2017 5:37 am Re: No sound from drum kit

Thanks for the help. I got it working.

Moderators: mutools, muzycian

Return to MUTOOLS