What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

Strange Pitch Bug with Alpha3 and FreeAlpha3

Official support for: linplug.com

Moderator: Peter from LinPlug

declassified
KVRian
 
1221 posts since 24 May, 2004, from Germany

Postby declassified; Sat Mar 12, 2011 6:03 am Strange Pitch Bug with Alpha3 and FreeAlpha3

Hello,

when I use Free Alpha (3.1.2) or the Alpha3 demo in Ableton Live (4.1.4, iBook G4 running Leopard), I get a very strange behaviour with the pitch. Whenever I exit Live, start it again and load the Project, (Free)Alpha plays two semitones lower than before. So when I restart & load for the sixth time, it is one octave too low, and so on. To compensate for this, I have to pitch up my MIDI tracks every time I load my Project.

Is this a known bug, and does it happen with other hosts, too? I would be really glad if this could be somehow fixed (or a workaround be found). :)
User avatar
Peter from LinPlug
KVRian
 
1214 posts since 24 Oct, 2000

Postby Peter from LinPlug; Sun Mar 27, 2011 9:35 pm

Sorry, this is no know bug and I never heard of this before,
actually I cant imagine what this might cause this as both
Alpha have their own internal pitch reference which could
be only modified by the Pitch Wheel MIDI event, maybe it
some strange effect related to this, then the pitching should
however only change +-2 semitones for free Alpha as he
is limited to this range.
declassified
KVRian
 
1221 posts since 24 May, 2004, from Germany

Postby declassified; Tue Mar 29, 2011 1:51 pm

Thank you for your reply. I think it might even be a Ableton Live 4 related bug...and it's not that big of a problem, so let's not worry about it too much :wink:
djdecent
KVRer
 
3 posts since 27 Jun, 2010

Postby djdecent; Sat Feb 11, 2012 8:42 am

Actually, I'm having the same exact problem with Free Alpha when using Logic 9.0.2 on my G5 running Leopard.

My work around has been to delete the instance and then reload it every time i open the project. it's quite the hassle especially when you're using multiple instances. : (
User avatar
Peter from LinPlug
KVRian
 
1214 posts since 24 Oct, 2000

Postby Peter from LinPlug; Sat Feb 11, 2012 11:06 am

We found the reason of this and will release an Alpha/FreeAlpha update probably in a few weeks
djdecent
KVRer
 
3 posts since 27 Jun, 2010

Postby djdecent; Sat Feb 11, 2012 10:43 pm

Nice! Thanks for the update, Peter.
User avatar
Peter from LinPlug
KVRian
 
1214 posts since 24 Oct, 2000

Postby Peter from LinPlug; Tue Feb 28, 2012 6:26 am

The update is available.

Moderator: Peter from LinPlug

Return to LinPlug