What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Sat Nov 10, 2012 12:55 pm

Today I purchased AAR, but after running the downloaded AAR setup, I can't find the plugin in Cubase 6 (64 bit). I redownloaded the AAR setup and ran it again, but it didn't help. Also I cannot find a program or some sort in the AAR maps on my computer.
Can you please help me? Did I do something wrong, or did I forget something? Where am I supposed to find the plugin in Cubase 6? Is the downloaded content incomplete? Does it has to do with 64 bit (although there is no mentioning about this on the AA website)?

Thanks very much!
KVRist
 
441 posts since 14 Apr, 2005
 

Postby nick at artsacoustic; Sun Nov 11, 2012 11:03 am

The ArtsAcoustic Reverb is yet a 32bit plugin. You can use bitbridge to make it work in a 64bit host. However, yet within this year we hopefully get the 64bit version ready.
Kind regards, Nick at ArtsAcoustic
Image
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Sun Nov 11, 2012 1:24 pm

Thank you for your help. However, I used JBridge, but without any effect. Where should I find the AAR in Cubase 6? And should there be any .exe file in the AAR map on my harddisk? The AAR setup.exe was only 5.1 Mb, which in my opinion is very small for a programm?!??
KVRist
 
441 posts since 14 Apr, 2005
 

Postby nick at artsacoustic; Mon Nov 12, 2012 1:30 pm

mvanwissen wrote:Thank you for your help. However, I used JBridge, but without any effect. Where should I find the AAR in Cubase 6? And should there be any .exe file in the AAR map on my harddisk? The AAR setup.exe was only 5.1 Mb, which in my opinion is very small for a programm?!??

The plugin should be found within your plugin list, where you load the plugins in a usual way in cubase. The size of the installer is correct. There is no .exe file which is to be installed. You should have a dedicated .dll (precisely: ArtsAcousticReverb.dll) within your plugins folder on your harddrive, in which your plugins are isntalled to, generally. That's the actual plugin. Furthermore there should be a folder called ArtsAcoustic under the path "C > Documents > All Users > Userdata", which holds the presets folder and the preferences.xml. The installer does not install anything else.
Kind regards, Nick at ArtsAcoustic
Image
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Mon Nov 12, 2012 3:42 pm

I again tried uninstalling AAR and re-installing it. Then I run JBridge. In Cubase section "audio" and subsection "plug-ins" I can see ArtsAcousticReverb appearing now, but it is not active (I can't select it/activate it). I can't select AAR any other way.

I'm beginning to get frustrated, I paid 189 euros for a programm that is not working. Can you please help me get it running/working? What am I missing here (if any)?
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Fri Nov 16, 2012 11:05 am

Dear Nick,

Is there a solution to get the AAR working for me? Do you think it is due to the 64 bit problem (despite using JBridge)?

Thanks for your answer!
KVRAF
 
5902 posts since 25 Sep, 2003, from right here, as you can see ...
 

Postby brok landers; Fri Nov 16, 2012 2:04 pm

j-bridge seems to be buggy some times. try running cubase in admin mode, then register with the serial... maybe that helps...
reg, the brok
Image
-gear is as good as the innovation behind it-the man-
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Fri Nov 16, 2012 2:56 pm

Hi,

Thanks for the suggestion, but unfortunately it didn't help (ArtsAcousticReverb is showing in the plugins section, but it's not active (with a little square of dots in front of it) and therefore can't be selected, so I can't register with the serial like you suggested (did you mean by register: register AAR???).
Are there any other suggestions? I can't wait using the reverb on my projects!
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Sat Nov 17, 2012 1:14 am

Thanks for all your help, I finally got it working!!!!! Very happy man now!
KVRAF
 
5902 posts since 25 Sep, 2003, from right here, as you can see ...
 

Postby brok landers; Sun Nov 18, 2012 2:45 pm

heh, good to hear... what did you do, what was the mistake? just out of interrest, plus it would be maybe nice for some other users to know, if they might have the same problem at some time...
reg, the brok
Image
-gear is as good as the innovation behind it-the man-
KVRer
 
7 posts since 10 Nov, 2012

Postby mvanwissen; Mon Nov 19, 2012 11:35 am

I uninstalled en reinstalled AAR, then run JBridge, copying the bridged files into all vsti maps (both in x86 and x64 Cubase maps). Then I loaded the AAR via the "audio inserts" subsection under the actual VST instrument. Still not possible to load AAR via the Audio subsection in top of the Cubase programm.
Hope that this makes sense.....

Moderators: alex at artsacoustic.com, oliver at artsacoustic, nick at artsacoustic

Return to Arts Acoustic

cron