What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

CL1 x64 crashing Cubase 6.5.3 x64

Official support for: artsacoustic.com

Moderators: oliver at artsacoustic, nick at artsacoustic, alex at artsacoustic.com

soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Thu Nov 15, 2012 2:04 am CL1 x64 crashing Cubase 6.5.3 x64

Hey guys, I'm on my new system running Windows 8 x64 + Cubase 6.5.3 x64 and CL1 x64.

I've had multiple crashes on my first project with CL1 being the cause (according to Cubase):

Code: Select all
Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   Cubase6.exe
  Application Version:   6.5.3.153
  Application Timestamp:   5008296a
  Fault Module Name:   cl1.dll
  Fault Module Version:   0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:   4e072653
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   00000000000214bd
  OS Version:   6.2.9200.2.0.0.256.48
  Locale ID:   3081
  Additional Information 1:   4042
  Additional Information 2:   4042c469eb12a4029aaf03660b52b002
  Additional Information 3:   9963
  Additional Information 4:   9963c89e228c9e0c122f3eceba46fd6c

Read our privacy statement online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=190175

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


Have you seen this before and do you know what the cause is?

Cheers
Last edited by soundpalace on Thu Nov 15, 2012 3:22 am, edited 1 time in total.
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Thu Nov 15, 2012 3:11 am

After removing CL1 from my project, I had no further stability issues for the last hour or so and therefore I'm rather sure it's this plugin causing the dramas.
Waza
KVRist
 
122 posts since 19 Apr, 2007

Postby Waza; Thu Nov 15, 2012 2:20 pm

What jbridge are you running?.
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Thu Nov 15, 2012 2:33 pm

I'm not running jbdrige actually, CL1 is a native 64-bit VST plugin. I'm not using any bridged plugins at all, 100% pure 64-bit DAW and plugins only.
nick at artsacoustic
KVRist
 
441 posts since 14 Apr, 2005

Postby nick at artsacoustic; Tue Dec 04, 2012 2:26 pm

This is really exeptionally wierd.
Have you had this on win 7 too? Can anyone confirm/reproduce this?
Kind regards, Nick at ArtsAcoustic
Image
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Tue Dec 04, 2012 3:47 pm

nick at artsacoustic wrote:This is really exeptionally wierd.
Have you had this on win 7 too? Can anyone confirm/reproduce this?


Sorry but I never ran Cubase x64 on Windows 7 and therefore haven't tested it on anything other than Windows 8 x64.
echopark
KVRian
 
978 posts since 4 Jan, 2005, from Traun Austria

Postby echopark; Mon Dec 10, 2012 4:02 pm

Same here !
CL1 64Bit Crash on Cubase 6.5 64Bit , Windows 7 64Bit.
After loading CL1 in a project the plugin open with a white Window and Crash Cubase.

But this happens not everytime.
User avatar
sqigls
KVRian
 
1378 posts since 24 Dec, 2004, from Melbourne, Australia

Postby sqigls; Sat Dec 29, 2012 4:28 am

I used CL1 in 64bit Cubase 6.5.4 since the release date, no problems ever with ArtsAcoustic plugs. Like a rock here. Win7, i7 Q720 @ 1.6 GHz, 8GB RAM.
nick at artsacoustic
KVRist
 
441 posts since 14 Apr, 2005

Postby nick at artsacoustic; Sat Dec 29, 2012 12:13 pm

Sadly steinberg don't even answer the requests for an NFR to be able to test here, we tried several times. :?
Could you guys that have problems with the CL Series on win8 please try to recreate the procedere that leads to the crash? A step by step report would maybe help us. And just to make sure - these problems only occour in win8, not in win7, and only 64bit? And only cubase 6x?
Kind regards, Nick at ArtsAcoustic
Image
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Sat Dec 29, 2012 1:56 pm

nick at artsacoustic wrote:Sadly steinberg don't even answer the requests for an NFR to be able to test here, we tried several times. :?
Could you guys that have problems with the CL Series on win8 please try to recreate the procedere that leads to the crash? A step by step report would maybe help us. And just to make sure - these problems only occour in win8, not in win7, and only 64bit? And only cubase 6x?


The crashes were unfortunately random and unpredictable which is what made them worse. I may give it another try soon, but at the moment my DAW is rock solid and I don't really want to mess with it tbh.
LiteOn
KVRian
 
797 posts since 1 Apr, 2005

Postby LiteOn; Sat Dec 29, 2012 1:59 pm

Hi Nick,

well, I don't know wether it's better to open a specific thread, but for what it's worth: I have similar problems with BigRock and Cubase 7/Windows 8 x64.

"Gefühlt" every second time it crashes Cubase ("Cubase does not respond anymore....") upon loading it on an insert slot. I think Cubase's crashdump.dmp file isn't of much help to you.
According to my installer it's V1.0.7 though Cubase reports Version 1.0.0.0.

Anything else I can do to help hunting this down?


Cheers,
LiteOn
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Sun Sep 01, 2013 3:33 am

Hey guys, will CL1 ever see an update repairing all the crashing problems on both Cubase and Logic Pro? (see other thread for Logic Pro http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=379234)
Last edited by soundpalace on Sat Sep 28, 2013 4:04 pm, edited 1 time in total.
Mario-C.
KVRist
 
101 posts since 23 Apr, 2012

Postby Mario-C.; Mon Sep 09, 2013 5:01 pm

I'd add Digital Performer and Studio One (both on mac) to the list, DP crashes like crazy when you open CL1, and Studio One occasionally, the only fix I've found is deleting the init file, and re authorizing the plug in, but it's annoying and time consuming, The CL comp sounds really great but there are some stability issues ... I as a constant user would love to see those fixed as it would make my overall experience with the CL bundle so much more enjoyable ...
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Thu Sep 19, 2013 4:51 am

Bump! Any updates? Such critical bug fixes which make your plugins completely unusable in certain hosts really shouldn't take this long to repair imho!
soundpalace
KVRAF
 
2347 posts since 13 Jul, 2005, from Australia

Postby soundpalace; Sat Sep 28, 2013 4:04 pm

Bump
Next

Moderators: oliver at artsacoustic, nick at artsacoustic, alex at artsacoustic.com

Return to Arts Acoustic