What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  
Tunesmith
 
2890 posts since 11 Mar, 2002, from Toronto
 

Postby Mr. Tunes; Tue Dec 29, 2009 5:35 pm sampletank 2.5.3 + ableton 8 + windows 7

ableton 8 refuses to see sampletank.dll on windows 7. i moved the vstplugins directory outside the program files x86 cause i heard permissions can fsu. other plugins are showing up though.

has anyone had this problem before?
Sonic Reality Head Chef
 
8397 posts since 10 Mar, 2002, from Florida
 

Postby Squids; Tue Dec 29, 2009 7:25 pm

Els! Good to see you man. Happy New Year. (SampleTank, Sonic Synth WTF? - the man who started it all...)

If you don't get your answer here contact IK support. Jason is still there. He can troubleshoot that for you.
www.sonicreality.com
www.esoundz.com
Sonic Reality Progressive Rock Project: www.facebook.com/sonicelements
Tunesmith
 
2890 posts since 11 Mar, 2002, from Toronto
 

Postby Mr. Tunes; Tue Dec 29, 2009 7:37 pm

hey dave, happy new year to you too. it is frickin' cold here in toronto right now, sure wish i had a holiday down where you are!

i just submitted a ticket to ik support. thanks for letting me know jason is around now.
KVRer
 
2 posts since 27 Feb, 2010

Postby benjaminxxx; Sat Feb 27, 2010 12:00 pm

Hey! Please try following: Create a subdirectory in your vst-plugins-folder and move the both sampletank-files (the dll and the ini) into the new one. Now Ableton Live should find the plugin during the scan!

Greetings

Benjamin
KVRer
 
3 posts since 22 Jul, 2010

Postby flyingeggroll; Thu Jul 22, 2010 7:39 am

Hello,

I tried your suggestion moving the DLL and ini files to its own sub-directory in the VST plug-ins folder and Ableton still won't recognize it... I've tried reinstalling several times even! Is sampletank not compatible with 64bit version of windows???
KVRer
 
3 posts since 22 Jul, 2010

Postby flyingeggroll; Thu Jul 22, 2010 7:44 am

Oh I forgot to mention that SampleTank works stand-alone! So it does work on 64bit ableton just doesn't recognize it... During the installation, do I have to select the other options too? LIke DX, RTAS as well? it's so odd that Ableton won't see the VST. bahhhh.
KVRer
 
2 posts since 27 Feb, 2010

Postby benjaminxxx; Thu Jul 22, 2010 8:23 am

hello!

I forgot to reply here, I asked the ableton support some months ago and they responded very fast (!!)

there are two possibilities to make ableton recognize the sampletank-dlls


first one: run ableton as an admin by right clicking at the Live 8.x.x.exe and select "run as administrator" (this worked for me!)

second one: if you move your -let's say- "c:\program files\steinberg\vstplugins"-directory to "c:\vstplugins", and set this new path in ableton, it should work, too!

good luck and please respond if it worked for you!

greetings
Last edited by benjaminxxx on Sun Feb 12, 2012 5:06 am, edited 1 time in total.
KVRer
 
3 posts since 22 Jul, 2010

Postby flyingeggroll; Thu Jul 22, 2010 9:25 am

Thanks for the quick response!!!!

I tried both options unfortunately they didn't work! :(
I am running windows 7 64bit ultimate edition
Ableton Live 8
So far Battery 3 and Sampltank 2.5 both have issues... Battery 3 dll in the vst folder hangs Ableton everytime and when i remove it, it loads fast. Sampletank 2.5 doesn't load at all... bahhh, so annoyed. :(((((

I don't know what to do but just uninstall them and wait until proper 64 bit versions of the vsts and ableton comes out i guess... this sucks!

Thanks for the help though I really appreciate that.
KVRer
 
1 post since 14 Jul, 2010

Postby michaelbijker; Wed Mar 09, 2011 3:38 am

running as an administrator works for me!! thanks a lot ! i've been spending too much time trying too much stuff over and over again, installing uninstalling downloading bla bla .
:wink: Thanks again.
KVRAF
 
6488 posts since 4 Feb, 2004
 

Postby braj; Sat Nov 24, 2012 10:04 am

I'm having this issue as well, is there no way around this?
I have no talent, here's the proof:

||Soundcloud||

My YouTube channel
KVRist
 
324 posts since 27 Sep, 2006, from Eastern US

Postby SaganTech; Sat Nov 24, 2012 11:26 am

Edited
KVRAF
 
6488 posts since 4 Feb, 2004
 

Postby braj; Sat Nov 24, 2012 11:59 am

OK, I went and changed permissions on all the apps in the IK folder, not the plugins but the actual applications, giving my users full control. My DAW already had this, but for whatever reason jBridge couldn't access these as admin so they didn't show up. Now all seems to be working fine. This is on Win 7 BTW.
I have no talent, here's the proof:

||Soundcloud||

My YouTube channel
KVRer
 
1 post since 27 May, 2013

Postby mufufu; Mon May 27, 2013 1:45 am

It works benjaminxxx's way. thx!

Moderators: Meffy, allen_esoundz, Kim Lajoie, Squids, buscemi, DarkStar

Return to Sonic Reality / eSoundz.com