What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

KV331 Audio updates SynthMaster to v2.5.4.146

VST, AU, etc. plug-in Virtual Instruments discussion

Moderator: Moderators (Main)

User avatar
Teksonik
KVRAF
 
8711 posts since 15 Sep, 2001, from Las Vegas,USA

Postby Teksonik; Wed Oct 03, 2012 3:53 am

kv331 wrote:ah OK now I got it :dog:

Will fix it!


Cool. :)
None are so hopelessly enslaved as those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe
TheoM
KVRAF
 
19204 posts since 4 Sep, 2001, from Melbourne Australia

Postby TheoM; Wed Oct 03, 2012 4:52 am

i am a bit surprised how quote good this synth is after locating some of the better presets. Plus the cpu usage seems very realistic..

I really need to invest in some of the commercial banks as i keep forgetting i had the beta nfr of this...

i find the factory library 50/50 but there's some real gems in there with perseverance, the usual suspects of course, bigtone, etc :)
"Just call me shitload, cause I own a shitload of plugins!"
kv331
KVRAF
 
4929 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Fri Oct 05, 2012 5:12 am

Teksonik wrote:So we have to re-install Synthmaster just to get Michael's new presets? :?


Hi there,

Just fixed the OSX update as well:

http://www.synthmaster.com/downloadfile.aspx?fileId=53
kv331
KVRAF
 
4929 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Fri Oct 05, 2012 11:21 pm

Hi everyone,

We're very glad to announce the release of Aiyn Zahev's Factory Expansion Bank for SynthMaster!

This soundbank brings 50 new presets in a wide range of styles: Inspiration was taken from film scores, trance and electro house, progressive house and other electronic genres. Although the set is geared more towards modern sounds, the sounds also incorporate oscillator drift and random modulations to create movement and spontaneity associated with the classic analog synths.

There are many beautiful serene sounds suitable for filmscore, ambient, chillout and similar styles as well as high energy music suitable for dance genres.

There are extensive modulations available on most patches from the EZ and XY controls.

The presets in this soundbank are categorized as:

9 Arps
9 Basses
3 Athmospheres
7 Leads
6 Pads
7 Plucks
9 Sound Effects

Half of the new presets are included in the demo versions of SynthMaster as well, increasing the total number of demo factory presets to 225. The demo versions could be downloaded at: http://www.synthmaster.com/downloads.aspx

Registered users can download the latest update of SynthMaster to receive the new presets, at: http://www.synthmaster.com/downloadupdates.aspx

Aiyn prepared two types of audio demos for his new bank:

1. Individual preset demos:
http://soundcloud.com/kv331synthmaster/ ... individual

2. 'In the mix' demo:
http://soundcloud.com/kv331synthmaster/ ... ev-factory

Enjoy!

Bulent
kv331
KVRAF
 
4929 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Tue Dec 04, 2012 9:18 am

After a long while, we have a new update folks: v2.5.4.146

We have the following updates/fixes in this version:

v2.5.4.146
1. FIX: SynthMaster skips playing notes at the beginning of a MIDI file when it contains CC123 (all sounds off) message at the very beginning
2. FIX: Mouse wheel movement doesnt change the user interface for Osc type parameter.
3. FIX: Mouse wheel increment is incorrect for dropdown controls
4. FIX: LFO Attack parameter is not working
5. FIX: Hold pedal implementation is not correct for notes that are pressed multiple times
6. FIX: Notes timings are incorrect when engine quality settings is higher than 'Draft'

Demo users can get the latest update at:

http://www.synthmaster.com/downloads.aspx

Registered users can get the latest update at:

http://www.synthmaster.com/downloadupdates.aspx

Enjoy!

Bulent
VitaminD
Pick Me Pick me!
 
7704 posts since 11 Mar, 2002, from a state of confusion

Postby VitaminD; Tue Dec 04, 2012 4:35 pm

Still hung notes in Orion.. sometimes Synthmaster doesn't even receive the note on messages.. seems there are still some bugs with MIDI handling in Synthmaster.

Why does it even have a buffer selection? Why not allow the host/interface to manage this instead?

Synthmaster always had syncing issues in Orion but never the hung notes and missing note on messages until the revision before this current one. It is the only synth I've ever seen misbehave in this manner (with midi issues). :(

Sounds good though through the issues.. just wish it was usable (ie didn't have the mentioned issues).
"Use the talents you possess, for the woods would be very silent if no birds sang except the best." - Henry Van Dyke
GMoneh
KVRist
 
198 posts since 3 Sep, 2010

Postby GMoneh; Tue Dec 04, 2012 7:49 pm

VitaminD wrote:Still hung notes in Orion.. sometimes Synthmaster doesn't even receive the note on messages.. seems there are still some bugs with MIDI handling in Synthmaster.

Why does it even have a buffer selection? Why not allow the host/interface to manage this instead?

Synthmaster always had syncing issues in Orion but never the hung notes and missing note on messages until the revision before this current one. It is the only synth I've ever seen misbehave in this manner (with midi issues). :(

Sounds good though through the issues.. just wish it was usable (ie didn't have the mentioned issues).


Sounds very much like the problem that I have with Synthmaster and Kore. Missed note-on and note-off messages here and there make it unusable. Just checked and the issue is still there in this latest version...
kv331
KVRAF
 
4929 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Wed Dec 05, 2012 12:55 am

Guys,

We're doing our best to make it work in all hosts.

So far, we've tested with the following "major" hosts:

Studio One
Cubase
Reaper
Ableton Live
Fruity Loops
Logic Pro
ProTools

and we dont have any of the issues you guys describe.
Kindred
KVRist
 
273 posts since 3 Jul, 2007

Postby Kindred; Wed Dec 05, 2012 2:58 am

I can't get it to work - some message about buffer size being incompatible or something...
kv331
KVRAF
 
4929 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Wed Dec 05, 2012 6:18 am

Kindred wrote:I can't get it to work - some message about buffer size being incompatible or something...


Try to set audio hw buffer size to a multiple of 16 bytes, such as:

256, 512, 768, 1024.

Or set sampling rate to 48k if your hw accepts only milliseconds as buffer size.
Kindred
KVRist
 
273 posts since 3 Jul, 2007

Postby Kindred; Thu Dec 06, 2012 3:40 am

kv331 wrote:
Kindred wrote:I can't get it to work - some message about buffer size being incompatible or something...


Try to set audio hw buffer size to a multiple of 16 bytes, such as:

256, 512, 768, 1024.

Or set sampling rate to 48k if your hw accepts only milliseconds as buffer size.


do you mean my global buffer size for my audio card in my DAW? My soundcard (prism orpheus) only has m/s and all my projects are in 44.1
irvg
KVRist
 
123 posts since 30 Oct, 2009

Postby irvg; Thu Dec 06, 2012 4:31 am

I purchased the "Sounds of the World" expansion (along with two others that installed fine) for Mac 10.7.5. After running the expansion installer, the samples appear in the Expansion folder, but the presets are nowhere to be found.
Music you can believe in:
http://rebshaya.com
exi
KVRer
 
28 posts since 12 Mar, 2003

Postby exi; Thu Dec 06, 2012 4:39 am

Yay! This evening will be so looooong :hihi:
kv331
KVRAF
 
4929 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Thu Dec 06, 2012 4:41 am

irvg wrote:I purchased the "Sounds of the World" expansion (along with two others that installed fine) for Mac 10.7.5. After running the expansion installer, the samples appear in the Expansion folder, but the presets are nowhere to be found.


The installer copies the preset bank file to:

/Library/Application Support/KV331 Audio/Presets

Could you try manually copying the bank file? The preset bank file ends with .smpb extension.
irvg
KVRist
 
123 posts since 30 Oct, 2009

Postby irvg; Thu Dec 06, 2012 5:23 am

Yes, that worked. These sounds are like nothing I've ever heard before, truly amazing.

You should probably add some notes to the installer to tell people to copy the preset file manually.
Music you can believe in:
http://rebshaya.com
PreviousNext

Moderator: Moderators (Main)

Return to Instruments