What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

anyone having issues with mainstage?

Official support for: kv331audio.com

Moderators: Teoman, kv331

User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Wed Dec 12, 2012 10:49 am anyone having issues with mainstage?

sometimes.. When I load a patch who has synthmaster included.. The patch sound reverts to the default patch....Synthmaster still says that has loaded the right patch, but when I play, it sounds like te default path. Anyone has seen this problem?
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Wed Dec 12, 2012 10:56 am

waltercruz wrote:sometimes.. When I load a patch who has synthmaster included.. The patch sound reverts to the default patch....Synthmaster still says that has loaded the right patch, but when I play, it sounds like te default path. Anyone has seen this problem?


Hi there,

Does this happen with Logic?
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Wed Dec 12, 2012 10:57 am

Hm.. I don't own Logic :(

But Mainstage is basically the same engine that Logic, somewhat tuned/hardwired for live use.
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Sun Dec 23, 2012 11:34 am

I find a way to ever replicate a similar issue:

1) open mainstage
2) create a new concert (I used the template Keyboard - A keyboard layout with instrument controls)
3) delete the patch that comes preloaded with this template
4) add a new patch ( I named this patch P1)
5) add a synthmaster to this patch
5) choose a preset from this synthmaster instance. I choosed the first that is shown to me, 8 bit oldschool sqr RF.
6) now I play this preset to know his sound.
7) create another mainstage patch, load another synthmaster instance, and load another preset. In this second patch, I loaded the second preset from the list, 80s Techno synth RF
8) now I play this preset to know his sound.
9) save this mainstage concert
10) close this concert
11) open it again
12) now, both the patch plays, but the sound is completly different from what I heard on the previous audition. There's even some noise when I play the patches.

Using mainstage 64 bit, version 2.2.2 (420.4) and the latest version of synthmaster. My Mac OS X version is 10.6.8, my CPU is a 2.4 Intel Core 2 Duo.

I can send you the concert, if you wish. It would be cool if another synthmaster user could follow the recipe described to see if the bug appears.

Another random thing that happens, when I change the quality from a synthmaster instance from draft to better, by example, another instance can be reseted to the default patch.
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Mon Dec 24, 2012 4:06 am

I will purchase it tonight and install it on my 10.6 partition. I hope I'll be able to reproduce this issue.
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Mon Dec 24, 2012 4:43 am

If you could send me the concert file yes that would be great! Thanks!
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Mon Dec 24, 2012 5:04 am

KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Fri Jan 11, 2013 7:19 am

Hi! Have you been able to duplicate this issue?
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Fri Jan 18, 2013 8:51 pm

just updated to 10.8.2 on my macbook. The issue still persists. Mainstage 2.2.2.
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Fri Jan 18, 2013 10:33 pm

ok will purchase it this weekend to look into the issue.
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Fri Jan 18, 2013 11:35 pm

Hey walter, could you please email me session (concert?) file so I can debug.

Thanks!

My email is info AT kv331audio DOT com
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Sat Jan 19, 2013 12:04 am

waltercruz wrote:I find a way to ever replicate a similar issue:

1) open mainstage
2) create a new concert (I used the template Keyboard - A keyboard layout with instrument controls)
3) delete the patch that comes preloaded with this template
4) add a new patch ( I named this patch P1)
5) add a synthmaster to this patch
5) choose a preset from this synthmaster instance. I choosed the first that is shown to me, 8 bit oldschool sqr RF.
6) now I play this preset to know his sound.
7) create another mainstage patch, load another synthmaster instance, and load another preset. In this second patch, I loaded the second preset from the list, 80s Techno synth RF
8) now I play this preset to know his sound.
9) save this mainstage concert
10) close this concert
11) open it again
12) now, both the patch plays, but the sound is completly different from what I heard on the previous audition. There's even some noise when I play the patches.

Using mainstage 64 bit, version 2.2.2 (420.4) and the latest version of synthmaster. My Mac OS X version is 10.6.8, my CPU is a 2.4 Intel Core 2 Duo.

I can send you the concert, if you wish. It would be cool if another synthmaster user could follow the recipe described to see if the bug appears.

Another random thing that happens, when I change the quality from a synthmaster instance from draft to better, by example, another instance can be reseted to the default patch.


I used the recipe, but it works without issues. Let me see if I used the 32 bit app.
kv331
KVRAF
 
4970 posts since 14 Nov, 2006, from Ankara, Turkey

Postby kv331; Sat Jan 19, 2013 12:06 am

64bit works as well.
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Sat Jan 19, 2013 4:45 am

OK, I reinstalled synthmaster and now things looks a bit better. Can you do a last test? In a concert as I described, If I change the Sample Rate, the synthmaster patches will sound all like a saw wave (I'm trying to record this on video to show you).
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
User avatar
waltercruz
KVRian
 
526 posts since 3 Dec, 2011

Postby waltercruz; Sun Apr 07, 2013 6:22 pm

I'm having similar issues on ableton :( I save a track, and if I open it and configure my audio interface to a different samplerate the patches reset to the default. Pretty hard to use synth master like this :(
KVR/eSoundz: waltercruz
My soundcloud: https://soundcloud.com/waltercruz
Next

Moderators: Teoman, kv331

Return to KV331 Audio