What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

Mulab: Huge noise when opening DCAM Synth Squad

Official support for: mutools.com

Moderators: mutools, muzycian

KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 7:08 am Mulab: Huge noise when opening DCAM Synth Squad

hi jo

when i open a rack with one of the dcam-synths there is a quick speaker-destroying-loud noise. this only happens with dcam-synths.
its same loud as when you prelisten to samples without opening a designated rack to prelisten.
can this be fixed somehow?

thank you!
KVRAF
 
5551 posts since 24 Jun, 2008, from Europe
    

Postby mutools; Wed Feb 13, 2013 8:40 am

I don't know what you mean. Maybe it's dcam-synth related? Did you check the plugin's website?
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 10:12 am

whenever i open a rack with a dcam synth, as soon as the gui opens there is a very short extremely loud bzzzzz-noise.

i dont think its a problem of the plugin because it doesnt happen in cubase or flstudio.

does anybody else have this problem?
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 10:17 am

...track! :wink:
KVRAF
 
5551 posts since 24 Jun, 2008, from Europe
    

Postby mutools; Wed Feb 13, 2013 10:18 am

If it would be a problem in MuLab why doesn't it happen to other vst plugins?
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 10:28 am

thats the question! :wink:

otoh, why doesnt it happen in other hosts?

it doesnt happen with fxpansion geist and tremor. only with synth squad.

but maybe somebody else who uses mulab and dcam synth squad has an idea? does it happen to you too?
KVRAF
 
5551 posts since 24 Jun, 2008, from Europe
    

Postby mutools; Wed Feb 13, 2013 10:32 am

synthon wrote:thats the question! :wink:

otoh, why doesnt it happen in other hosts?

it doesnt happen with fxpansion geist and tremor. only with synth squad.

but maybe somebody else who uses mulab and dcam synth squad has an idea? does it happen to you too?


Please also check with the plug dev. Maybe he's not initializing some audio buffers?
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 10:58 am

ive just sent a mail to fxpansion. will report back when i know more.
KVRAF
 
5551 posts since 24 Jun, 2008, from Europe
    

Postby mutools; Wed Feb 13, 2013 11:06 am

To Fxpansion? I thought you wrote those plugs do not have the prob.
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 11:15 am

but thats what you asked me to do.

plug dev -> fxpansion.

well, we will see what they say....
KVRAF
 
5551 posts since 24 Jun, 2008, from Europe
    

Postby mutools; Wed Feb 13, 2013 11:24 am

Sorry my mistake, i didn't understand that synth squad is from FXpansion too. Ok lets see what they say. Curious.
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Wed Feb 13, 2013 11:29 am

i only mentioned geist and tremor because they are from the same dev. :wink:

i will report back as soon as i know more.
KVRer
 
24 posts since 13 Feb, 2013

Postby synthon; Tue Mar 12, 2013 9:54 am

sorry for the late feedback! fxpansion couldnt find an issue. when they tested it, it worked well (i guess with the demo).
my main daw on my desktop is cubase. i bought mulab for my laptop because i dont want that dongle on my laptop. but unfortunately my laptop broke and i dont have money for a new one atm. after i buy a new one, i will test it again.

Moderators: mutools, muzycian

Return to MUTOOLS