What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

Korg Nanos stopped showing up in the computer?

Configure and optimize you computer for Audio.

Moderator: Moderators (Main)

KVRAF
 
1635 posts since 18 Mar, 2004, from Fuzhou, China
 

Postby Lunatique; Sat May 21, 2011 12:48 am

I've been using the Korg Nano series for a couple of years, and the Korg Nano Kontrol is my default transport control in Sonar X1. Recently, all of a sudden, the Korg Nano Kontrol stopped showing up in Sonar or the Korg Kontrol Editor, although it showed up in Chainer and other apps. When I tried to uninstall/reinstall the Korg Nano drivers with the latest version, everything just stopped showing up completely, even though in the Korg Driver Tools, they do show up (but korg Kontrol Editor still can't detect them).

Anyone else had experienced this and know how to fix this problem? I would hate to lose my Nanos.
KVRian
 
1244 posts since 14 Jun, 2006

Postby bill45; Mon Feb 11, 2013 10:34 am

Same problem here.Pc, win7 x64. I noticed win sp1 is reqiured, so, I went back
to 1.1.3 driver. Cubase x32 recognized nano control 2, but not cubase x64 or
reaper x64. You can configure the driver for x32, x64 or or both.
KVRian
 
1244 posts since 14 Jun, 2006

Postby bill45; Thu Feb 21, 2013 12:28 am

Got up and running today. if you have more than 10 midi drivers installed.
the korg drivers won't install.
KVRAF
 
2605 posts since 20 Sep, 2005

Postby codec_spurt; Fri Feb 22, 2013 7:20 am

All I know is that when I recently installed Studio One v2.5, I had to re-start my computer FIVE times to get my Korg NanoKey to be recognised. That is after setting it up and re-starting the program - you would think it would be recognised then. But no, so restart it is.

Not sure if this was a fault of the Korg driver or Studio One, but there you go.


Works perfectly now. No problems at all.


Sorry don't know how to fix the problem. Updates/re-install/re-start after re-install - never know, if it mysteriously stopped working, it might mysteriously start working again!
============================
On the edgeness, In the dark of town.
============================
KVRian
 
1244 posts since 14 Jun, 2006

Postby bill45; Fri Feb 22, 2013 10:53 pm

all good here, now

Moderator: Moderators (Main)

Return to Computer Setup and System Configuration