What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

One-Synth-Challenge 57: Tunefish - Chat & Gossip

VST, AU, etc. plug-in Virtual Instruments discussion

Moderator: Moderators (Main)

User avatar
KVRian
 
840 posts since 13 Sep, 2012

Postby idfpower; Sun Dec 22, 2013 12:22 pm

Congratz for the final release ;) Downloading right now :) Looking forward to T4 :) Awesome job ;)
telurica.eu5.org
User avatar
KVRist
 
125 posts since 27 Aug, 2011, from Germany
 

Postby payne_bc; Sun Dec 22, 2013 12:25 pm

idfpower wrote:Congratz for the final release ;) Downloading right now :) Looking forward to T4 :) Awesome job ;)


Damnit, I was hoping that you wouldn't download right away :D cause I just went to the Tunefish page now to check again if anybody else submitted patches and... of course shame on me I totally missed yours :(
Adding them right now...

EDIT: done and download is updated. sorry again :(
User avatar
KVRian
 
840 posts since 13 Sep, 2012

Postby idfpower; Sun Dec 22, 2013 12:35 pm

payne_bc wrote:
idfpower wrote:Damnit, I was hoping that you wouldn't download right away :D cause I just went to the Tunefish page now to check again if anybody else submitted patches and... of course shame on me I totally missed yours :(
Adding them right now...


Ah, don't bother, bro, mine are really crap compared to others :)

However I've just loaded it in FL Studio 9 and I have something to report: after a while, it stops putting out sound (usually this happens while reaching the last presets of a category). Reuploading solves the issue for a few seconds, then it starts doing it again. I don't know if it's plugin related, or just some presets that were maybe saved with a different version making the synth behave like that. Or maybe it's just a FL compatibility issue, I don't know. But I've dealt with this during OSC with the earlier beta versions...sorry to bring you bad news :(
telurica.eu5.org
User avatar
KVRist
 
125 posts since 27 Aug, 2011, from Germany
 

Postby payne_bc; Sun Dec 22, 2013 12:37 pm

idfpower wrote:
payne_bc wrote:
idfpower wrote:Damnit, I was hoping that you wouldn't download right away :D cause I just went to the Tunefish page now to check again if anybody else submitted patches and... of course shame on me I totally missed yours :(
Adding them right now...


Ah, don't bother, bro, mine are really crap compared to others :)

However I've just loaded it in FL Studio 9 and I have something to report: after a while, it stops putting out sound (usually this happens while reaching the last presets of a category). Reuploading it solves the issue for a few seconds, then it starts doing it again. I don't know if it's plugin related, or just some presetes saved with a different version that make them behave like that. Or maybe it's just a FL compatibility issue, I don't know. But I've dealt with this during OSC with the earlier beta versions...sorry to bring you bad news :(


Ouch! And this was previously fixed for you in one of the later betas?
User avatar
KVRian
 
840 posts since 13 Sep, 2012

Postby idfpower; Sun Dec 22, 2013 12:38 pm

Yeah, it was fixed in the beta I've used for OSC - I think it was beta 12.
telurica.eu5.org
User avatar
KVRist
 
125 posts since 27 Aug, 2011, from Germany
 

Postby payne_bc; Sun Dec 22, 2013 12:44 pm

idfpower wrote:Yeah, it was fixed in the beta I've used for OSC - I think it was beta 12.


Strange... the binaries are identical with the latest beta (apart from increase in soundbank size and the version label)... if that worked for you I wonder how it should possibly break now :(
User avatar
KVRian
 
840 posts since 13 Sep, 2012

Postby idfpower; Sun Dec 22, 2013 12:46 pm

payne_bc wrote:
idfpower wrote:Yeah, it was fixed in the beta I've used for OSC - I think it was beta 12.


Strange... the binaries are identical with the latest beta (apart from increase in soundbank size and the version label)... if that worked for you I wonder how it should possibly break now :(


I have no idea...but it's rather frequent.
telurica.eu5.org
User avatar
KVRist
 
125 posts since 27 Aug, 2011, from Germany
 

Postby payne_bc; Sun Dec 22, 2013 12:47 pm

okay, if you drop back your beta 12, does it work fine? I mean use the new soundbank with the old beta
User avatar
KVRian
 
840 posts since 13 Sep, 2012

Postby idfpower; Sun Dec 22, 2013 12:59 pm

Well...I've just erased the old beta files prior to downloading this version :( I'll see if the old beta download links are still active and check.
telurica.eu5.org
User avatar
KVRist
 
125 posts since 27 Aug, 2011, from Germany
 

Postby payne_bc; Sun Dec 22, 2013 1:00 pm

idfpower wrote:Well...I've just erased the old beta files prior to downloading this version :( I'll see if the old beta download links are still active and check.


Okay, you'll find them all here: http://www.tunefish-synth.com/tf3/
would be awesome to know which works and where it breaks for you :)
User avatar
KVRian
 
840 posts since 13 Sep, 2012

Postby idfpower; Sun Dec 22, 2013 1:46 pm

Ok, the bad news: same result with pretty much all beta versions. The sound going off is random. Sometimes it gets solved if I reload the plugin, othertimes is enough to just load another preset and then go back to the one that didn't play the first time. What happens: instead of the sound of the preset I get a click sound and that's all. This concerns the x86 version(s).

The goodnews: version 3.1 RC seems to work just fine with the presets.

I'm sorry I can't help with more info. Let's just wait and see if others report the same issue or maybe it's just an isolated case and there's something in my setup/machine that triggers that.

Anyway, thanks again for always being here and willing to help and debug :) Much appreciated :)
telurica.eu5.org
KVRist
 
318 posts since 17 Jun, 2004, from south germany
 

Postby obstgegenrechz; Sat Mar 01, 2014 11:30 am Re: One-Synth-Challenge 57: Tunefish - Chat & Gossip

I would love to work with this amazing Synth, but for now i find the ADSR Controls behaving very weird. The release stage gets cutoff frequently here, resulting in a very audible click.
The attack time is so fast even in the slowest setting.

Hope this doesnt get interpreted as destructive critisism, i would like to know if this is true for other people as well.

Apart from some this issues, the synth is VERY VERY GOOD!!! but for me there is errors in the most crucial parts and its not really usable like that.

Latest Final Version here (18th January 2014)
User avatar
KVRist
 
125 posts since 27 Aug, 2011, from Germany
 

Postby payne_bc; Sun Mar 02, 2014 1:30 pm Re: One-Synth-Challenge 57: Tunefish - Chat & Gossip

Hey,

thanks for the kind words! You're lucky actually. I have gotten multiple reports about ADSR flaws lately (both in tunefish 3 and 4) and I think it is time for me to adress this issue. Also, cause I am currently in the process of making in cross platform just tf4 already is, so I might as well look at some of those flaws. Could you (just to make sure I actually know what to look/listen for) record some of the audible clicks and send them to me? And also describe how you configured ADSR for them.
That would be most helpful :)
However I don't think I will change attack times of the ADSR cause that would just break songs that people have already created with it and I don't want to do that :(
KVRist
 
318 posts since 17 Jun, 2004, from south germany
 

Postby obstgegenrechz; Mon Mar 03, 2014 11:53 am Re: One-Synth-Challenge 57: Tunefish - Chat & Gossip

So Nice to hear that!!!
Lets hope i can do it tomorrow.

But in general im very surprised about the attack fader for example... even with the slowest setting i blindguess the attacktime to less then half a second (out of memory now) :)

Will try to make the release issue clear, it is always there actually ... i cannot do a pad sound with tf4 for now as there is no release and a very fast attack...

thanks for the answer payne!
KVRist
 
318 posts since 17 Jun, 2004, from south germany
 

Postby obstgegenrechz; Tue Mar 04, 2014 5:15 am Re: One-Synth-Challenge 57: Tunefish - Chat & Gossip

Starting to play around:

Standard Preset "Saaaaw", turning up Attack & Release to maximum and everything is good and i'm surprised that the release is working just fine (even though i still find the attack too fast)
then
when just selecting ADSR2 in any Modulation slot without anything further, the release is gone. No more release time at all.

Will post a soundfile, so you can hear what i mean.
http://ubuntuone.com/5JhEEqU2qy0TGQ7NPIQ1ET

Hope that helps!

ps: i also get clicks sometimes at the beginning of the attack stage or the end of the release stage.

edit:
specs here are:
win7 64
reaper 4.602 (32 bit)
tunefish 4 (18th january 2014)
PreviousNext

Moderator: Moderators (Main)

Return to Instruments