Switch to Print All | Page 1 of 2 | 1, 2

Rob Papen product installer guides

PostPosted: Tue May 06, 2008 8:11 am
by Rob Papen
Hi,

Installer Guide for RP-AMOD and BLUE-II
http://www.robpapen.com/pdf/RP_Product_ ... Guide_.pdf

Installer Guide for our other products:
http://www.robpapen.com/pdf/RP_Product_ ... rGuide.pdf

Installer Guid for eXplorer-II:
http://www.robpapen.com/pdf/RP_eXplorer ... rGuide.pdf

If you log-in to our homepage, visit the 'home' section, for the information about latest upgrades.

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 3:37 am
by Dj Orbit
Hi Rob

Ive sent a ticket but just in case, ive just upgraded to predator 1.6 multicore 64bit version using pc windows 7 professional 64bit and using cubase 5.5.1 64bit when i load predator for the first time it asks for the registration number which i have but cubase then crashes and stops and i have to close the program! can you help please ?

Thanks Martin

:(

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 3:51 am
by Rob Papen
Dj Orbit wrote:Hi Rob

Ive sent a ticket but just in case, ive just upgraded to predator 1.6 multicore 64bit version using pc windows 7 professional 64bit and using cubase 5.5.1 64bit when i load predator for the first time it asks for the registration number which i have but cubase then crashes and stops and i have to close the program! can you help please ?

Thanks Martin

:(


Hi Martin,

We just replied. It only happens on some systems. Very strange.
So we try to trace what this causes.

Make a new song (fresh song) and then load Predator and do load enter the serial. Maybe that does fix it.
Could be that it is now blacklisted. Read below

Rob
-------------

1) Make sure that the correct version of the plugin is installed.

For 32 bit versions of Cubase you should use the 32 bit versions of our plugins.

For 64 bit versions of Cubase you should use the 64 bit versions of our plugins.

We also recommend that you use the single core version of our plugins.


2) For Cubase you may have to delete the blacklist file.
This happens if the plug-in did crash.
Vst2xBlacklist.xml. This can be found at
XP

C:\Documents and Settings\<user name>\Application Data\Steinberg\<version of Cubase>\Vst2xBlacklist.xml

Vista and Windows 7

C:\Users\\<user name>\AppData\Roaming\Steinberg\<version of Cubase>\Vst2xBlacklist.xml

Where <user name> is your user name and <version of Cubase> is the version of Cubase such as Cubase5

This folder may not visible on your Windows systems. You may have to change the folder options to enable the display of hidden files and folders.

Deleting this file will force Cubase to do a rescan on all the plugins.

4) Open up Cubase, in Devices > Plugin In Information, click on the "VST 2.x Plugin Path" button, and in the VST 2.x Plugin Path window make sure that path to our plugin folder is there, if it is not you will need to add it. After this in the "Plugin Information" window, click on both update buttons, so to update the plugin information.

5) Close download Cubase and then reopen it.

6) Open up the plugin and enter your serial [only for new serials]

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 3:32 pm
by GeorgeZ
Every month from now onwards ;)

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 10:39 am
by Ingonator
Hi,

i just wanted to update Blue and Predator to the latest versions and the new system but for some reason my account doesn't work anymore.
I have just requested a new password and got it but i still get no access.

My username for the account is the same as here on KVR.

Maybe it takes some time until the new password is active?


UPDATE:
i just tries with internet Explorer 9 and now it works. The problem seems to be that i had saved the password with Safari and now it always wants to use the old one.

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 11:50 am
by Concretefx
Hi there

Cool, anything else we can do just let us know.

Cheers

Jon

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 12:50 pm
by Ingonator
Concretefx wrote:Hi there

Cool, anything else we can do just let us know.

Cheers

Jon

Hi Jon,

not at the moment, thanks. All updates downloaded, installed and working now!! :D

The problem must have been based on the fact that i saved the login data in Safari and it was not possible to use the new password. No problems in Internet Explorer 9.

Ingo

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 12:54 pm
by Concretefx
Great :)

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 1:03 pm
by Ingonator
Concretefx wrote:Great :)

Yes, i haven't used Blue and Predator for some time but they are still great. I had both since v1.0 AFAIK. I also got the Rob Lee soundset for Predator (directly from Rob Lee BTW).

Maybe you could help Rob Lee with a "small" problem:
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=316780

He has some problems with his USB dongle which also contains Rob Papen software.


Best wishes,
Ingo

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 1:35 pm
by pandashake
@DJ Orbit, Rob, and Jon:

I have the exact same issue with Blue on my system, but not only does it crash C6, it's also crashing Live 821. I've installed the multicore 32 bit version, so I'm going to try the single core and see if that doesn't work for me as well. :)

PostPosted: Mon Apr 25, 2011 10:49 pm
by Concretefx
Hi there

Good point about Rob_Lee , I've posted there.

pandashake, that is odd. If you havne' update to Blue 1.9, and try that version (starting with single core to start with), and it should work.

Cheers

Jon

PostPosted: Tue Apr 26, 2011 5:51 am
by pandashake
After uninstalling 1.8 MC, and installing 1.9, I'm in business. I didn't know there was a 1.9 update, so all is good!

Thanks Jon!

PostPosted: Tue Apr 26, 2011 6:22 am
by Concretefx
Cool :)

PostPosted: Sun Jun 26, 2011 3:19 pm
by d-dmusic
Hello Rob :
I just installed and was running the latest 64bit demo version of Predator on my Windows 7 system with Cubase 5.5.2 64bit and everything was working great.

I was working on an electronica song where Predator really was adding something special to the track, and, as I was tweaking the preset, I was coming up with better and better sounds and I was so excited...but...then the sound reverts to the stock preset ! Major bummer Rob. I couldn't duplicate the tweaked version o matter what I tried...it was a magic moment lost.

I know it's difficult to protect the software and I understand and accept the "timed trial" but can I suggest that saving presets be enabled during the timed trial ? At least when I buy Predator all of that inspired work will not be lost.

You know a synth is good when it inspires you to create. Predator did that for me. Thanks Rob.

PostPosted: Mon Jun 27, 2011 2:04 am
by Rob Papen
Hi,

The demo version does not save the preset changes.
This function is fully disabled.

Therefore it is a demo version. If you make something that is cool, best is to write it down (changes and parameter setting) in case you like to use it again in the full version.

We have to limit down the demo version of course.

Rob