Switch to Print All | Page 1 of 1

Blue Cat's Gain Suite Has A Bug

PostPosted: Fri Feb 03, 2012 12:01 am
by luckx2
i downloaded Win VST of Blue Cat's Gain suite and inserted a Blue cat gain VST(Stereo) to my track.

even if i bypass this plugin bypassing doesn't work.
only power off or on works.

i hope developers will fix as soon as they notice this message.
i think to fix this bug isn't that big deal.

PostPosted: Fri Feb 03, 2012 12:59 am
by Hayate Yagami
I could bypass Blue Cat's Gain VSTs in Cubase. You might want to write DAW's name.

PostPosted: Fri Feb 03, 2012 1:53 am
by luckx2
it's weird i got the error in Cubase too..

edit :
i found out it works if i use "bypass" in the plugin.

but it doesn't if i use DAW's bypass function.

is this a plugin's bug or DAW problem?

PostPosted: Mon Feb 06, 2012 11:33 am
by Blue Cat Audio
Hi,

Thanks for the heads up. Our plug-in should not do anything particular with the host when its bypass function is used. Have you had the same problem with other plug-ins?

PostPosted: Sat Mar 17, 2012 5:53 am
by Blue Cat Audio
Hi there,

We have indeed found a mistake in the way we report bypass capabilities to the host. It seems to affect only Steinberg hosts. A new version is on its way and it should fix this problem.