What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

T4 & windows xp

Discussion about: tracktion.com

Moderators: valley, jules, TSC, ModuLR

terrynoakes
KVRist
 
181 posts since 7 May, 2007, from Angus,Scotland

Postby terrynoakes; Thu Jan 24, 2013 3:14 pm T4 & windows xp

Ok Slightly worried, no mention of Win XP on home page! anyone @ TSC able to tell me/us if T4 will run on Windows XP service pack 3? :help:
Goseba
KVRAF
 
2257 posts since 13 Jun, 2004, from Back in the UK

Postby Goseba; Thu Jan 24, 2013 3:15 pm

I have just installed the demo ok on mine with XP SP3. No time to try it though, off to bed now.
Some of my music Soundcloud Goseba
terrynoakes
KVRist
 
181 posts since 7 May, 2007, from Angus,Scotland

Postby terrynoakes; Thu Jan 24, 2013 3:20 pm

Just had look on they're FAQ page,Found this "We are actively testing T4 with Win XP - we understand that musicians don't like to upgrade their PC's very often! Sensible folk" guess I'll hold fire :(
TSC
Tracktioneer
 
263 posts since 31 Dec, 2012, from Seattle

Postby TSC; Thu Jan 24, 2013 6:41 pm

Yes - we are testing on XP - a member of our beta team is all about XP! Its going to be a group discussion (including you) about how long we should continue to debug for the platform. Very much an open discussion.

Let me know your thoughts.

Many thanks,

W.
Tracktion Software Corporation
jules
Chief Tracktioneer
 
471 posts since 14 Nov, 2002, from Raw Material HQ, London

Postby jules; Fri Jan 25, 2013 3:22 am

Just to clarify the position on XP:

I don't have XP any more myself, and do all my development and testing on Win7 (and soon win8), but:

a) Hey, it'll probably be fine!
b) If anyone hits an XP-specific bug, I'll fix it (if possible!)

Obviously our main focus is on the newer OSes rather than the defunct ones, and with 64-bit and multi-core being the key to better performance, I'd heartily recommend an upgrade if you can!
pquenin
KVRist
 
439 posts since 26 Jul, 2001, from france

Postby pquenin; Fri Jan 25, 2013 3:41 am

I've downloaded the T4 demo, and installed it on my old XP PC.
I have added a path to my VST plugins folder, and launched the scan : a big crash...
I relaunched T4 and it was OK this time.
I have played a bit around with no problem...
bobmartinmusic
KVRist
 
159 posts since 26 Dec, 2007, from UK

Postby bobmartinmusic; Fri Jan 25, 2013 4:05 am

jules wrote:Just to clarify the position on XP:



Obviously our main focus is on the newer OSes rather than the defunct ones, and with 64-bit and multi-core being the key to better performance, I'd heartily recommend an upgrade if you can!


I'm trying out with Mac OS X 10.6.8 and a apart from the occasional drop-outs (at all buffer rates) it works well.

Any love for us "older Macs"?

Thanks.

PS, It would be good to see the paths for the plugins on the initial scan.
headquest
KVRAF
 
7475 posts since 6 Jul, 2004

Postby headquest; Fri Jan 25, 2013 4:28 am

jules wrote:Just to clarify the position on XP:

I don't have XP any more myself, and do all my development and testing on Win7 (and soon win8), but:

a) Hey, it'll probably be fine!
b) If anyone hits an XP-specific bug, I'll fix it (if possible!)

Obviously our main focus is on the newer OSes rather than the defunct ones, and with 64-bit and multi-core being the key to better performance, I'd heartily recommend an upgrade if you can!


Fantastic news Jules.

About to install on XP SP3.... well let you know if I have any problems.

Congratulations on the great news of T4 too - must be exciting for you to be back with this!
njon6
KVRist
 
137 posts since 30 Mar, 2005, from oldwest

Postby njon6; Fri Jan 25, 2013 4:59 am

I have downloaded the demo but no time yet to install. What I'm wondering is if T4 will communicate with my old Onyx 1620?

That mixer is how I thankfully found Tracktion in the first place and have been a faithful user ever since.

T1 T2 T3 and now, unbelievably - T4 yeah baby!
AndrewSimon
KVRAF
 
2566 posts since 29 Mar, 2004, from Phoenix AZ USA

Postby AndrewSimon; Fri Jan 25, 2013 8:14 am

On my XP ASIO won't work, not sure why, T3 works OK.
Also when pointing to Lame, T4 crashes but I think it's related to the first problem.
- T4 demo
- Lynx L22 card
- XP SP3

I am not in a rush but wanted to put it out there.
(and no, as far as I can tell the ASIO is not occupied by any other software)



:?
dougyo
KVRer
 
2 posts since 25 Jan, 2013

Postby dougyo; Fri Jan 25, 2013 9:32 am

T4 Demo works here...

XP SP2

ASIO works after disabling MIDI Mircosoft GS wavetable synth...

Seems to work fine... no crashes, VST Plugs work, etc... no issues.
AndrewSimon
KVRAF
 
2566 posts since 29 Mar, 2004, from Phoenix AZ USA

Postby AndrewSimon; Fri Jan 25, 2013 9:53 am

dougyo wrote:T4 Demo works here...

XP SP2

ASIO works after disabling MIDI Mircosoft GS wavetable synth...

Seems to work fine... no crashes, VST Plugs work, etc... no issues.


Thanks!

Disabled the MIDI Mircosoft GS and ASIO came to life (after a restart of T4)


:)
User avatar
Integratron
KVRAF
 
3359 posts since 17 Sep, 2006, from Fredericksburg, VA USA

Postby Integratron; Fri Jan 25, 2013 12:55 pm

OK - I'll give it a shot!

Using win xp w/sp3 and everything so far is running fine. All the synth plugs so far have worked. Clips are OK. Lame is installed and will work when I get my license. Life is good! I haven't tried all the features yet. 8)
Last edited by Integratron on Fri Jan 25, 2013 7:41 pm, edited 1 time in total.
J.S. Bach... the Einstein of music
XPS8700 i7, 8gb memory, 1tb hdd, Steinberg UR22 audio I/F, Presonus ER5 monitors, Nektar LX-61 keyboard controller, Windows 7 Pro w/Sp1
Listen to my music here: http://www.acidplanet.com/artist.asp?AID=439965&T=7205
User avatar
audiobot202
KVRian
 
1130 posts since 24 Dec, 2004, from Adelaide, South Australia

Postby audiobot202; Fri Jan 25, 2013 3:11 pm

headquest wrote:
jules wrote:Just to clarify the position on XP:

I don't have XP any more myself, and do all my development and testing on Win7 (and soon win8), but:

a) Hey, it'll probably be fine!
b) If anyone hits an XP-specific bug, I'll fix it (if possible!)

Obviously our main focus is on the newer OSes rather than the defunct ones, and with 64-bit and multi-core being the key to better performance, I'd heartily recommend an upgrade if you can!


Fantastic news Jules.

About to install on XP SP3.... well let you know if I have any problems.

Congratulations on the great news of T4 too - must be exciting for you to be back with this!


Andy! All the old heads are back! Good to see T4 after all this time!
Tracktion is BAAAAAACK !!!
flamin-gitaur
KVRist
 
441 posts since 31 Dec, 2005, from Albuquerque

Postby flamin-gitaur; Fri Jan 25, 2013 6:34 pm

Ok, so I've loaded the demo on my XP SP3 machine, I imported a project that I've been working on in T2, and works fine it T2. I have 3 tracks that are summed to a separate track for mixing, but every time I hit play it crashes. I decided to re-route the track output of those 3 tracks to the mains, and everything plays good. As soon as I try sending the output of one track to the input of another, it doesn't like that. FWIW I eliminated all filters I had on all the tracks just to eliminate that element. I can't see anything that looks out of the ordinary that would cause it to crash. I'm not sure what's happening :shrug:
Next

Moderators: valley, jules, TSC, ModuLR

Return to Tracktion