What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

M-Audio Fast Track Ultra not recognizing driver !!? Help PLZ

Configure and optimize you computer for Audio.

Moderator: Moderators (Main)

AMD
KVRist
 
212 posts since 4 Dec, 2007, from KSA

Postby AMD; Fri Jan 25, 2013 10:40 am M-Audio Fast Track Ultra not recognizing driver !!? Help PLZ

Hi, there

Anyone knows where to find AVID contact email http://duc.avid.com/. I searched alot but couldn't find it?

I have a driver probelm.I'm on windows 7 and seemingly, my M-Audio Fast Track Ultra is not recognizing its driver, even after updating it through the official website!

Also the M-Audio Control Panel says the following:

The panel could not establish contact with the driver for one of the following reasons:
the device is not connected to the computer,
the driver is not installed.
the driver failed to load

If the device is connected to the computer and turned on, you may wish to re-install the driver

I've done all the above but nothing worked.


Thanks in advance for any help.


AMD
See you later.
KVRAF
 
4154 posts since 14 Nov, 2008, from UK

Postby breakmixer; Fri Jan 25, 2013 10:52 am

I have had problems now and then with Fast Track Pro, here's what I do/have done,

1. totally remove the usb cable
2. uninstall the driver
3. reboot
4. reinstall the driver
5. plug in the usb to a different usb port.

6. Hopefully it will now work

I had to run the installer in repair mode just the other day too, that sometimes works also.
KVRAF
 
4154 posts since 14 Nov, 2008, from UK

Postby breakmixer; Fri Jan 25, 2013 10:53 am

I actually keep the installer on my desktop as it knocks out quite alot really to run the repair...
AMD
KVRist
 
212 posts since 4 Dec, 2007, from KSA

Postby AMD; Mon Jan 28, 2013 12:03 am

Hi again,

Thanks for the reply.

I did all what you guys said but the driver just keeps failing to install/load, whatever ... :(
See you later.
KVRAF
 
4154 posts since 14 Nov, 2008, from UK

Postby breakmixer; Mon Jan 28, 2013 10:28 am

AMD wrote:Hi again,

Thanks for the reply.

I did all what you guys said but the driver just keeps failing to install/load, whatever ... :(


Was there a time on the pc when it did work - if so try system restore if you can to a point in that time...
AMD
KVRist
 
212 posts since 4 Dec, 2007, from KSA

Postby AMD; Mon Jan 28, 2013 12:26 pm

No, its my first time trying with that labtop. Bought it second hand.
See you later.
KVRAF
 
4154 posts since 14 Nov, 2008, from UK

Postby breakmixer; Mon Jan 28, 2013 12:35 pm

AMD wrote:No, its my first time trying with that labtop. Bought it second hand.


OK, if this is a 'new to you but secondhand' laptop, see if you can reinstall it to factory defaults(i.e. like new), this may be possible. It may work!

If that's a possibility...that is for whatever reason!
AMD
KVRist
 
212 posts since 4 Dec, 2007, from KSA

Postby AMD; Mon Jan 28, 2013 10:17 pm

That sounds like an interesting idea. Will try it today!
See you later.
KVRAF
 
4154 posts since 14 Nov, 2008, from UK

Postby breakmixer; Tue Jan 29, 2013 11:52 am

AMD wrote:That sounds like an interesting idea. Will try it today!


I've had two computers go broke on me, restoring factory settings fixed both - of course I had to reinstall my pc and laptop software but it totally fixed the issues I had both times, I think it's your laptop at fault not the hardware/driver.

Search youtube/internet on how to do it with the make/model...

Moderator: Moderators (Main)

Return to Computer Setup and System Configuration