What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

BR: Rendering is broken

Discussion about: tracktion.com

Moderators: ModuLR, valley, jules, TSC

fromwithin
KVRer
 
13 posts since 1 Jun, 2005, from Liverpool, UK

Postby fromwithin; Tue Feb 12, 2013 5:21 pm BR: Rendering is broken

I'm a bit concerned about the new audio renderer in T4. It sounds a bit off compared to T3.

I'll investigate some more, but I just rendered a track at 44100 32-bit to do a test and the T4 render came out a mess. Buzzy. Wrong.

Edit: I've just rendered at 16-bit and it sounds exactly the same. And at 1x play-speed. This is a total mess.
Last edited by fromwithin on Tue Feb 12, 2013 5:35 pm, edited 1 time in total.
Quad core AMD x4 955. XP SP3. Tracktion 4.0.4.0
bk
KVRian
 
1424 posts since 15 Aug, 2003, from Indianapolis

Postby bk; Tue Feb 12, 2013 5:29 pm

Others have expressed issues with rendering, but others have no problems. It would be good to report your OS, version of T and if it was a particular plugin you were trying to render.

In T4.0.4 on WinXP, I have rendered midi to audio, and audio to audio without problems.
Last edited by bk on Tue Feb 12, 2013 5:41 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
Integratron
KVRAF
 
3353 posts since 17 Sep, 2006, from Fredericksburg, VA USA

Postby Integratron; Tue Feb 12, 2013 5:40 pm

I just rendered a few clips (no midi) and everything went fine. I'm using Windows XP Home w/ SP3. Intel core2duo. T4050
Last edited by Integratron on Tue Feb 12, 2013 7:27 pm, edited 1 time in total.
J.S. Bach... the Einstein of music
XPS8700 i7, 8gb memory, 1tb hdd, Steinberg UR22 audio I/F, Presonus ER5 monitors, Nektar LX-61 keyboard controller, Windows 7 Pro w/Sp1
Listen to my music here: http://www.acidplanet.com/artist.asp?AID=439965&T=7205
fromwithin
KVRer
 
13 posts since 1 Jun, 2005, from Liverpool, UK

Postby fromwithin; Tue Feb 12, 2013 5:44 pm

I'm on XP.

Tracktion is 4.0.4.0.

I'm rendering a full track. I'm just doing some more tests to find out what it is.
Quad core AMD x4 955. XP SP3. Tracktion 4.0.4.0
fromwithin
KVRer
 
13 posts since 1 Jun, 2005, from Liverpool, UK

Postby fromwithin; Tue Feb 12, 2013 6:27 pm

Ok.

The main culprit seems to be SampleTank2 when used inside a Rack.

A single track has a few clicks in, but the more tracks piped into (and out of) the Rack, the worse it gets.

Having a separate instance per-track instead of using a single Rack renders okay.

I tried another track that also uses SampleTank2 in a rack and it's less severe, but the final output is still clicky and poor.

I also have a problem with DVS Neon Gate (http://www.dreamvortex.co.uk/effects/). The output is unusable with the rhythm all messed up half of the time.

I have had no problems at all with realtime playback.
Quad core AMD x4 955. XP SP3. Tracktion 4.0.4.0
fedexnman
KVRian
 
1310 posts since 3 Jan, 2005

Postby fedexnman; Tue Feb 12, 2013 7:40 pm

+1 also EZdrummer in a rack and 8 multi outputs causes pops n clicks, only when rendered . But by itself on a track ( not in rack ) renders fine .

Windows7 64 , i7 920 6gb ram , 64gb ssd , 2 x 500gb 7200 hdd , gigabyte mobo , echo audiofire4
Last edited by fedexnman on Sun Feb 17, 2013 2:08 am, edited 1 time in total.
bk
KVRian
 
1424 posts since 15 Aug, 2003, from Indianapolis

Postby bk; Tue Feb 12, 2013 10:23 pm

Might be a good idea to post your findings in the appropriate Mac/Win plugin compatibility threads that TSC started.
Image
Mau65
KVRist
 
82 posts since 5 Jan, 2006

Postby Mau65; Sun Feb 17, 2013 1:30 am

Hi to all,

I can confirm: EZdrummer and SampleTank 2 both have problems with rendering, even on version 4.0.5, same situation, broken renedered file...
Spitfire31
KVRAF
 
1841 posts since 18 May, 2003, from Sweden

Postby Spitfire31; Sun Feb 17, 2013 1:37 am

Guys 'n Gals, in a BR thread (even if you're just making a 'me too' post), PLEASE state your system specs!

/Joachim
If it were easy, anybody could do it!
pakito66
KVRer
 
1 post since 4 Mar, 2006, from Italy

Postby pakito66; Mon Feb 18, 2013 5:14 pm

I had the same problem and resolved it at all by deleting racks from tracks channel, I have still a rack on master bus but now rendering is fine. I am on MacBook Pro, MAC OS 10.8.2, Tracktion 4.0.5
I had 2 plugins per track by Audiowindows (BussColors3, ButterComp) inside a rack, i deleted the rack and inserted the plugins directly on the channel and now rendering is fine.
I still have a Master Bus rack with six plugins from AirWindows (Console2Buss, ButterComp, Energy, ToTape3, ADClip3, Ditherbox) plus SPAN by Voxengo, but since it is working now I am not going to delete the rack.
User avatar
mandolarian
KVRAF
 
2535 posts since 2 Feb, 2005, from Raincoast of Grayland

Postby mandolarian; Mon Feb 18, 2013 7:01 pm

Just wanted to chirp in about bad sounding renders.

If you accidentally hit the 'RMS Level' option box while you're, say, developing the most amazing T4 colour theme and then later render a file and discover it's all square waves with a few clicks, you might go WTF?

The RMS level and Normalize functions need to be hidden away under an Advanced, but Useless tab. It's 2012, or later in most time zones - we don't need Normalize or sneaky random RMS level settings in the host anymore. We have fancy 3rd party VST plugins for that sort if thing now.
perception: the stuff reality is made of.
Spitfire31
KVRAF
 
1841 posts since 18 May, 2003, from Sweden

Postby Spitfire31; Mon Feb 18, 2013 7:42 pm

mandolarian wrote:The RMS level and Normalize functions need to be hidden away under an Advanced, but Useless tab. It's 2012, or later in most time zones - we don't need Normalize or sneaky random RMS level settings in the host anymore. We have fancy 3rd party VST plugins for that sort if thing now.

Hear, hear!

I concur.

/Joachim
If it were easy, anybody could do it!
User avatar
Integratron
KVRAF
 
3353 posts since 17 Sep, 2006, from Fredericksburg, VA USA

Postby Integratron; Mon Feb 18, 2013 8:10 pm

I'll meet you both half way. I use the normalize. It's very convenient imho. 8)
J.S. Bach... the Einstein of music
XPS8700 i7, 8gb memory, 1tb hdd, Steinberg UR22 audio I/F, Presonus ER5 monitors, Nektar LX-61 keyboard controller, Windows 7 Pro w/Sp1
Listen to my music here: http://www.acidplanet.com/artist.asp?AID=439965&T=7205
User avatar
GermanFafian
KVRist
 
353 posts since 12 Dec, 2006, from Cologne, Germany

Postby GermanFafian; Mon Feb 18, 2013 10:45 pm

mandolarian wrote:The RMS level and Normalize functions need to be hidden away under an Advanced, but Useless tab. we don't need Normalize or sneaky random RMS level settings in the host anymore. We have fancy 3rd party VST plugins for that sort if thing now.

I agree even though I use the normalize option

mandolarian wrote:It's 2012, or later in most time zones -


Where do you live? :shock:
It's been 2013 for almost months now here on Germany :hihi:
Carpe diem quan minimum credula postero
Spitfire31
KVRAF
 
1841 posts since 18 May, 2003, from Sweden

Postby Spitfire31; Mon Feb 18, 2013 10:52 pm

Just being curious - what do you use Normalize for (possibly with the exception of preparing audio for sample instruments) that isn't better handled by a limiter?

/Joachim
If it were easy, anybody could do it!
Next

Moderators: ModuLR, valley, jules, TSC

Return to Tracktion