What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

Satin 1.1.1 RC

Official support for: u-he.com

Moderator: Urs

User avatar
Urs
u-he
 
16923 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Thu Nov 14, 2013 7:44 am Satin 1.1.1 RC

Here's a new version of Satin 1.1.1 (might become Satin 1.2):

Satin rev 2033 Win
Satin rev 2033 Mac

Apart from the good points we had in build 1973 (faster loading, less RAM, less CPU/denormals etc. etc.) this one

  • fixes possible crash bug in VST3 (Wavelab)
  • fixes possible crash bug in Group Controller
  • fixes problem with hosts picky about channel layouts
  • more fixes of little issues and niggles


Please let us know if you experience any issues. We know that some people had performance problems with the original 1.1 version, we'd love to hear where we're at with this build. Specifically, make sure that the revision field on the UI marks "2033", i.e. that it is is this most current version.

Thanks,

- Urs
Last edited by Urs on Fri Dec 06, 2013 11:47 am, edited 1 time in total.
KVRAF
 
2513 posts since 13 Feb, 2001, from What do you care? :)
 

Postby Sequent; Thu Nov 14, 2013 7:56 am

Sounds great! Will download and test later today. Thanks, Urs!
Spacey stuff: www.myspace.com/sequent7
Cloudy stuff: www.soundcloud.com/sequent7

Available on iTunes and at Amazon.
KVRist
 
223 posts since 30 Dec, 2010, from Perth
 

Postby Beatworld; Thu Nov 14, 2013 11:20 pm

Urs wrote:Here's a new version of Satin 1.1.1 (might become Satin 1.2):

Please let us know if you experience any issues. We know that some people had performance problems with the original 1.1 version, we'd love to hear where we're at with this build. Specifically, make sure that the revision field on the UI marks "2033", i.e. that it is is this most current version.

Thanks,

- Urs


No issues so far.
I bypassed 1.1 after early reports so I'm updating from 1.0.

OSX 10.9.0
Logic 10.0.4

cheers
User avatar
KVRAF
 
3351 posts since 17 Aug, 2004, from Berlin, Germany
    

Postby 4damind; Fri Nov 15, 2013 4:51 am

Cubase 7.0.6 64Bit: VST3 version is still broken. If I open a project with a VST3 version of Satin, there is no audio for the complete channel. It seems that something is crashing internally so close/re-open the plug-in has no effect also if removing the complete insert chain there is no audio.
Removing Satin VST3, re-open the project and using the VST2 version is working.
Frank Arnold Musician & IT Freelancer

Visit me on:
Facebook | Soundcloud | 4damind.com
User avatar
Urs
u-he
 
16923 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Fri Nov 15, 2013 4:54 am

ok, thanks, Rob has managed to experience the mute issue. Sascha will have to look into this next week.
KVRist
 
114 posts since 6 Nov, 2004

Postby Agility; Fri Nov 15, 2013 10:24 am

4damind wrote:Cubase 7.0.6 64Bit: VST3 version is still broken. If I open a project with a VST3 version of Satin, there is no audio for the complete channel. It seems that something is crashing internally so close/re-open the plug-in has no effect also if removing the complete insert chain there is no audio.
Removing Satin VST3, re-open the project and using the VST2 version is working.


I'm getting the same issue too, I wasn't sure if it was Satin or Cubase but was only happening on channels that Satin was going through so makes more sense it's Satin. Closing and reopening the project seems to work for me.
KVRist
 
52 posts since 20 Nov, 2011, from France

Postby moscom_electronics; Fri Nov 15, 2013 12:26 pm

I am getting the same issue in Live 9 too.

Thanks!
User avatar
Urs
u-he
 
16923 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Sat Nov 16, 2013 3:08 am

Yup, silence issue is known and we were able to reproduce it. Sascha will have a busy week ahead :)

Q: Can anyone reproduce it with VST2 or 32-bit?
KVRist
 
114 posts since 6 Nov, 2004

Postby Agility; Sat Nov 16, 2013 3:20 am

Urs wrote:Yup, silence issue is known and we were able to reproduce it. Sascha will have a busy week ahead :)

Q: Can anyone reproduce it with VST2 or 32-bit?


I myself am always using the 32bit plugs, the issue has been in VST3 but I don't believe I've had the same issue when I've tried VST2.

I hope the next fix, fixes Satin VST3 poofing Cubase.
User avatar
Urs
u-he
 
16923 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Sat Nov 16, 2013 3:24 am

Hmmm, I think we had it occurr in Reaper yesterday which means either AU or VST2...

Might not be related to plug-in format then.
KVRAF
 
1813 posts since 18 May, 2003, from Sweden

Postby Spitfire31; Sat Nov 16, 2013 3:33 am

I had it in DP7, AU, OS 10.6.8, also yesterday.

/Joachim
If it were easy, anybody could do it!
KVRist
 
114 posts since 6 Nov, 2004

Postby Agility; Sat Nov 16, 2013 5:20 am

So the versions aren't backwards compatible then? I was sick of loading a project to silence so I installed rev 1973, and all the instances of Satin went back to the basic preset. Thankfully I have my chains saved but this is awkard, needs rectified ASAP.

Also for anyone else getting the issue in C7, after loading a project that's gone silent and closing it, when you say just open a VSTi and press the keys on it, do you get sound? It's as if Satin is completely killing my Cubase and I need to restart it.
User avatar
Urs
u-he
 
16923 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Sun Nov 17, 2013 8:34 am

Sorry, presets saved with the last beta can't be openend with previous versions. That also applies to presets saved with songs/projects.

There is no fix for this, as this is a fix for something else. People asked for more descriptive parameter names in automation menus, and this is what we did. The new version understands both sets of parameter names, the old version doesn't.

I realise we should've mentioned this, but it really just now occurred to me as a problem.
KVRian
 
762 posts since 14 Apr, 2004, from Rome

Postby raikard233; Mon Nov 18, 2013 12:56 pm

Yesterday i was trying the last beta in Live9 and beside the mute i experienced also mono output.
User avatar
Tp3
KVRAF
 
1507 posts since 7 Feb, 2007

Postby Tp3; Mon Nov 25, 2013 1:35 pm

Any news about the cpu usage (I can run 5 instances @ 1024 samples - with default preset. that's it. VST2 BTW).

I'm on Win7 home 64, Cubase 6.54 (32bit), Q9550, 8GB ram.
Next

Moderator: Urs

Return to u-he