Strobe 2 Bugs that screw everything up

Archive support for: fxpansion.com
User avatar
aMUSEd
KVRAF
29999 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Post Mon Sep 17, 2018 7:58 am

OK so Cypher 2 seems to have specific options for 5D mode, can't see those in Strobe 2

Strobe 2

Code: Select all

  <CParamInfo name="Param_0" ParamName="Perf1" Lock="1" ControllerNum="1" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_1" ParamName="Perf2" Lock="1" ControllerNum="132" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_2" ParamName="PerfX" Lock="1" ControllerNum="11" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_3" ParamName="PerfY" Lock="1" ControllerNum="2" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_4" ParamName="Perf3" Lock="0" ControllerNum="-1" SnapMode="0" />
Cypher 2

Code: Select all

<CParamInfo name="Param_0" ParamName="Perf1" Lock="1" ControllerNum2D="1" ControllerNum5D="107" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_1" ParamName="Perf2" Lock="1" ControllerNum2D="132" ControllerNum5D="109" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_2" ParamName="PerfX" Lock="1" ControllerNum2D="113" ControllerNum5D="113" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_3" ParamName="PerfY" Lock="1" ControllerNum2D="114" ControllerNum5D="114" SnapMode="0" />
        <CParamInfo name="Param_4" ParamName="Perf3" Lock="1" ControllerNum2D="11" ControllerNum5D="111" SnapMode="0" />

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29999 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: Strobe 2 Bugs that screw everything up

Post Mon Sep 17, 2018 8:36 am

Got it working now - but shouldn't changing preset reset the XY position to 0 because it's not? It's staying where I left it after playing the previous patch, which is not good.

btw with Cypher 2 the Lightpad block doesn't actually change the XY cursor position either (which I would have thought it should do), but the XY knobs do revert back to zero when the patch changes

Angus_FX
KVRAF
4651 posts since 18 Jul, 2002 from London, UK

Re: Strobe 2 Bugs that screw everything up

Post Wed Oct 10, 2018 1:46 pm

Sorry for slow reply, I didn't get a notification that you'd replied here. If you set Lock in the xml file to "0", it should reset to 0 when you load a new patch.

The Lightpad should change the XY cursor position - do you hear the sound change (and it's just a GUI update bug maybe) or is it not doing anything at all? If the latter, it may be that you don't have the right control script on the Lightpad.
ROLI | FXpansion
FX Twitter | FX YouTube

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29999 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: Strobe 2 Bugs that screw everything up

Post Wed Oct 10, 2018 1:51 pm

Yes the sound changes, it's just the GUI doesn't follow it

Angus_FX
KVRAF
4651 posts since 18 Jul, 2002 from London, UK

Re: Strobe 2 Bugs that screw everything up

Post Wed Oct 10, 2018 2:54 pm

Got it - will get that fixed in the next update. I think on the EUCLID screen in the edit view you should see it move?
ROLI | FXpansion
FX Twitter | FX YouTube

Return to “FXpansion”