SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Official support for: photosounder.com
User avatar
Naenyn
KVRian
935 posts since 26 Sep, 2013 from Arizona, USA

Post Sat Jun 21, 2014 10:06 pm

For some reason, v1.1 isn't showing up in Logic Pro X. Any idea why? For the previous version, there were separate 32-bit and 64-bit plugins.. but this version seems to have just one (32-bit?). Should there be two versions?

Thanks for the help!

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29640 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 1:03 am

Just bought this - I too thought there was a 64 bit AU but it hasn't installed one

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 1:58 am

They were supposed to be 32/64 bit builds but for some reason the 64 bit part isn't working at all. I'm investigating.
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 2:21 am

OK looks like the problem has to do with using an old version of the framework that does all the AU/VST stuff. So I'll just upgrade and that should do the trick.
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

User avatar
Tp3
KVRAF
2118 posts since 8 Feb, 2007

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 3:02 am

are we supposed to receive an update e-mail ?

cheers
What is best ? How do you define 'best'? If you're talking about what you can think, what you can feel, what you can listen and hear, then 'best' is simply marketing signals (ie. hype) interpreted by your brain.

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 3:30 am

Can anyone test this and see if it works on 64-bit Mac? It should work, thanks.

http://photosounder.com/splineeq/splineeq_mac_64.zip
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 3:53 am

Tp3 wrote:are we supposed to receive an update e-mail ?

cheers
I'll send a newsletter, otherwise no, you just download it with your download link, and if you don't have it anymore just enter your e-mail address in the form in the download page on the site.
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29640 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 4:04 am

A_SN wrote:Can anyone test this and see if it works on 64-bit Mac? It should work, thanks.

http://photosounder.com/splineeq/splineeq_mac_64.zip
Yes it's loading in 64 and 32 bit hosts now - thanks

Interface resize doesn't seem to do anything though

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 4:17 am

aMUSEd wrote:
A_SN wrote:Can anyone test this and see if it works on 64-bit Mac? It should work, thanks.

http://photosounder.com/splineeq/splineeq_mac_64.zip
Yes it's loading in 64 and 32 bit hosts now - thanks

Interface resize doesn't seem to do anything though
Awesome! I've just updated everything with the new builds so it should work for everyone now.

And you have to close down the instance of SplineEQ entirely (not just the interface) and then open it again.
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29640 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 6:24 am

A_SN wrote: And you have to close down the instance of SplineEQ entirely (not just the interface) and then open it again.
I know - doesn't work - just stays stuck on the middle setting.
Last edited by aMUSEd on Sun Jun 22, 2014 6:36 am, edited 5 times in total.

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 6:27 am

aMUSEd wrote:
A_SN wrote: And you have to close down the instance of SplineEQ entirely (not just the interface) and then open it again.
I know - doesn't work - just stays stuck on the middle setting.
That's weird, does it remember your other settings like the visualisation settings?
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29640 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 6:29 am

A_SN wrote:
aMUSEd wrote:
A_SN wrote: And you have to close down the instance of SplineEQ entirely (not just the interface) and then open it again.
I know - doesn't work - just stays stuck on the middle setting.
That's weird, does it remember your other settings like the visualisation settings?
Nope

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29640 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 7:37 am

Also is there any way to get rid of the latency? It's quite noticeable.

A_SN
KVRian
966 posts since 6 May, 2008 from Poland

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 7:39 am

aMUSEd wrote:
A_SN wrote:
aMUSEd wrote:
A_SN wrote: And you have to close down the instance of SplineEQ entirely (not just the interface) and then open it again.
I know - doesn't work - just stays stuck on the middle setting.
That's weird, does it remember your other settings like the visualisation settings?
Nope
Oops, I guess I had only fixed the Mac preference saving in Spiral and not SplineEQ. Anyway I've fixed it and updated the whole thing, you should try it again.

As for the latency you can turn the Delay knob all the way down (maybe I should make this the default actually..) which should help. Also increasing the resolution increases the latency. Otherwise remember that it's a linear phase EQ.
Developer of Photosounder (a spectral editor/synth), SplineEQ and Spiral

User avatar
aMUSEd
KVRAF
29640 posts since 14 Sep, 2002 from In teh net

Re: SplineEQ v1.1; 64-bit AU?

Post Sun Jun 22, 2014 7:53 am

OK great - working now. Thanks. It looks awesome in widescreen mode. Could you please make it save the path to presets too though, it keeps defaulting to the desktop which is the last place I would keep them.

I can get latency down to 7ms which isn't bad, maybe it would be useful to have a minimum phase mode for tracking?

Return to “Photosounder”