TAL Vocoder -- can't get internal carrier to work

Official support for: tal-software.com
IReverendXIII
KVRer
4 posts since 21 Jan, 2013

Post Sat Jan 13, 2018 8:29 am

I am using TAL Vocoder 2 in Bitwig 2. I have the vocoder on it's own track, an audio track with vocals and also an instrument track with a synth. I can successfully get it to work in "Input Mode" with the vocals as the modulator routed in panned to the right, and with the instrument as the carrier routed in panned to the left. That works fine. I can hear that the vocoder VST is working.

I can't seem to get it to work with "Input Mode" turned off. Nothing changed, I route the same audio track vocals into the VST. I have tried different panning, nothing. It's like the internal carrier isn't doing anything.

Anyone have an idea what I am doing wrong?

User avatar
DuX
KVRAF
3630 posts since 15 Mar, 2002 from Underworld

Re: TAL Vocoder -- can't get internal carrier to work

Post Fri Feb 09, 2018 4:15 pm

Yes, I think.

You're not playing it through MIDI. You have to play it like a VSTi synth to be able to hear it work.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.

IReverendXIII
KVRer
4 posts since 21 Jan, 2013

Re: TAL Vocoder -- can't get internal carrier to work

Post Sat Feb 24, 2018 8:07 am

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!! THANK YOU SO MUCH!

It's so painfully obvious after you said that. I feel dumb. LOL.

User avatar
DuX
KVRAF
3630 posts since 15 Mar, 2002 from Underworld

Re: TAL Vocoder -- can't get internal carrier to work

Post Sat Feb 24, 2018 10:42 am

No problem, man! That's what we're here for! :tu:

We all get dumb problems at times... oh yes :blush: You should see some of my posts on the Reaper forum... :blush: :lol:
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.

Return to “TAL Software”