“TDR Nova.component” can’t be opened because Apple cannot check it for malicious software.

Official support for: tokyodawn.net/tokyo-dawn-labs
KVRer
1 posts since 28 Mar, 2020

Post Sat Mar 28, 2020 2:31 am

Hi guys,

I've just updated my Mac to 10.15.4 and now I'm getting this message when opening my Garageband project TDR Nova.component can’t be opened because Apple cannot check it for malicious software.

Is there a workaround for this yet, I'm using the free Kotelnikov & Nova Plugins?

Many thanks...

User avatar
KVRian
1087 posts since 8 Feb, 2013 from Switzerland

Post Sat Mar 28, 2020 3:01 am

TDR Kotelnikov 1.6.0 and Nova 2.1.0 should be macOS Catalina ready.

User avatar
KVRian
1092 posts since 24 Feb, 2012

Post Mon Apr 06, 2020 9:36 am

Yes, this is an issue introduced with the latest 10.15.4 update by Apple. We'll push a fix ASAP.
Fabien from Tokyo Dawn Records

Check out my audio processors over at the Tokyo Dawn Labs!

KVRer
1 posts since 19 Jun, 2020

Post Fri Jun 19, 2020 8:15 am

FabienTDR wrote:
Mon Apr 06, 2020 9:36 am
Yes, this is an issue introduced with the latest 10.15.4 update by Apple. We'll push a fix ASAP.
Hi there, just upgraded to Catalina last night and have the same issue, but further than that I cant even access the Tokyo dawn website. Do you have a known issue at mo? I first got a malicious attack warning chose to proceed but the homepage was forbidden.

Thanks XED

User avatar
KVRian
1092 posts since 24 Feb, 2012

Post Fri Jun 19, 2020 8:39 am

Oh, simply redownload and reinstall your TDR plugins (no matter the version). It should fix it.
Fabien from Tokyo Dawn Records

Check out my audio processors over at the Tokyo Dawn Labs!

KVRist
416 posts since 9 Feb, 2012

Post Tue Nov 17, 2020 3:49 pm

FabienTDR wrote:
Fri Jun 19, 2020 8:39 am
Oh, simply redownload and reinstall your TDR plugins (no matter the version). It should fix it.
I got the same error message about TDR Nova GE in Catalina 10.15.17 and Logic 10.6.0. I already tried multiple times redownloading and reinstalling the latest version from the website, it's still broken. Please advise.

KVRer
2 posts since 19 May, 2008

Post Tue Nov 24, 2020 9:57 am

Having the same issue with both Nova GE and SlickM GE (so far), on 10.15.7 and Pro Tools 2020.11. Installed latest versions but no luck :(

User avatar
KVRian
1092 posts since 24 Feb, 2012

Post Fri Nov 27, 2020 4:22 am

Sorry guys. Please try again (redownload, reinstall), let me know if it helps.
Fabien from Tokyo Dawn Records

Check out my audio processors over at the Tokyo Dawn Labs!

KVRer
2 posts since 19 May, 2008

Post Mon Nov 30, 2020 7:07 am

Thank you!

KVRer
2 posts since 13 Dec, 2020

Post Sun Dec 13, 2020 8:23 am

Hi - same problem with Nova (not GE) .zip downloaded today 13 Dec.

I was expecting a .dmg but got a .zip - the .zip contained a .pkg which I ran seemingly without problems, but /Library/Audio/Components contains only the old Nova component and not the new one.

Have tried twice ...

Tks

KVRer
2 posts since 13 Dec, 2020

Post Sun Dec 13, 2020 8:24 am

Sorry should have said

/LIbrary/Audio/Plugins/Components ..

User avatar
KVRian
1092 posts since 24 Feb, 2012

Post Sat Jan 09, 2021 11:54 am

Hi Dawnrider,

the new pkg installers seem to have an issue overwriting some old versions (that haven't been installed by that same installer). This is still mysterious to us.

Can you please try to delete the old plugin from your components directory, reboot the machine, and run the installer again? This has been reported to help.
Fabien from Tokyo Dawn Records

Check out my audio processors over at the Tokyo Dawn Labs!

Return to “Tokyo Dawn Labs”