Equalize 2 problems in Reaper

Official support for: acondigital.com
qblown
KVRer
4 posts since 5 Mar, 2020

Post Wed Mar 25, 2020 9:30 am

AUTO-ADMIN: Non-MP3, WAV, OGG, SoundCloud, YouTube, Vimeo, Twitter and Facebook links in this post have been protected automatically. Once the member reaches 5 posts the links will function as normal.
Hello!
So I'm experiencing two problems with Equalize 2, I created two videos to show them and uploaded them to google Drive. Daw is Reaper.
In the example Equalize2 was put in a 5.1 channel track with crickets sound; there is no other automation going on.

1) Automation of a low pass filter. If you see in the video (number 1) if you automate the freq and then you jump back where is no automation, the GUI refreshes, but the sound doesn't. As soon as it encounters an envelope point, it refreshes the filter. As previously suggested I chose "Minimum Phase".
2) Given that Mixed phase with automations is to avoid (because it takes too much CPU and introduces some problems) I tried to choose Linear Phase. Choosing "linear phase" causes +700dB peak in the track (video Number 2).

https://drive.google.com/open?id=1DJGTY ... xm8XsvWupT (https://drive.google.com/open?id=1DJGTY0swy9gOwBRf3fVzA0xm8XsvWupT)
https://drive.google.com/open?id=1i0gO7 ... Y_V-uhUxYU (https://drive.google.com/open?id=1i0gO7XXWqcXw4cDYNQcMXQY_V-uhUxYU)

Thank you in advance for your support.

SL

User avatar
stian
KVRian
1060 posts since 1 Jan, 2005 from Norway

Re: Equalize 2 problems in Reaper

Post Tue Mar 31, 2020 11:25 pm

Thanks for these thorough report! I'm sorry that it took a while to look at these reports, but it has top priority now and we'll try to release a fix as soon as possible.

Best,
Stian

Return to “Acon Digital”