BR: ARA assert on opening an older project

Discussion about: tracktion.com
fromwithin
KVRist
258 posts since 1 Jun, 2005 from Liverpool, UK

Post Tue Jul 30, 2019 5:34 am

I'm using Waveform 9.3.2 and trying to open a project from a couple of years ago.

Waveform just exits with the following log entries:

Code: Select all

30 Jul 2019 14:05:22  Created ARA reader!
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": sampleRate > 10.0
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": sampleCount > 1
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": properties->channelCount > 0
30 Jul 2019 14:05:22  Created ARA reader!
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": sampleRate > 10.0
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": sampleCount > 1
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": properties->channelCount > 0
30 Jul 2019 14:05:22  Created ARA reader!
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": sampleRate > 10.0
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": sampleCount > 1
30 Jul 2019 14:05:22  *** ERROR: ARA assertion -> "Invalid Argument": properties->channelCount > 0
30 Jul 2019 14:05:23  Loaded edit: All I'll Ever Be with harmonies master
30 Jul 2019 14:05:24  Crash Location: tracktion_audiotrack.cpp:tracktion_engine::AudioTrack::createAudioNode:885
30 Jul 2019 14:05:24  Maintenance took: 6 ms
30 Jul 2019 14:05:24  Crash report created: C:\Users\Mike\AppData\Roaming\Tracktion\Waveform\Temporary\Crash Logs\Waveform 9.3.2 Crash Log 2019-07-30(2).dmp
30 Jul 2019 14:05:24  Crashed
30 Jul 2019 14:05:24  

30 Jul 2019 14:05:24  Thread 0:
30 Jul 2019 14:05:24    0: tracktion_audiotrack.cpp:tracktion_engine::AudioTrack::createAudioNode:885
30 Jul 2019 14:05:24    1: tracktion_audiotrack.cpp:tracktion_engine::AudioTrack::createAudioNode:860
30 Jul 2019 14:05:24    2: tracktion_editplaybackcontext.cpp:tracktion_engine::createPlaybackAudioNode:212
30 Jul 2019 14:05:24    3: tracktion_editplaybackcontext.cpp:tracktion_engine::EditPlaybackContext::createAudioNodes:373
30 Jul 2019 14:05:24    4: windowmanager.cpp:WindowManager::updateExternalControllers:249
Is there a way I can fix this? Is there anything I can edit manually in the .tracktionedit file?
Quad core AMD x4 955. Windows 10. Komplete Audio 6. Waveform 9.3.2 64-bit.

fromwithin
KVRist
258 posts since 1 Jun, 2005 from Liverpool, UK

Re: BR: ARA assert on opening an older project

Post Tue Jul 30, 2019 6:13 am

Update: It loads okay in T7.
Quad core AMD x4 955. Windows 10. Komplete Audio 6. Waveform 9.3.2 64-bit.

fromwithin
KVRist
258 posts since 1 Jun, 2005 from Liverpool, UK

Re: BR: ARA assert on opening an older project

Post Tue Jul 30, 2019 6:46 am

I've had to flatten the Melodyne clips in T7 and resave it. Then it loads into W9 okay with the Melodyne clips having been removed.
Quad core AMD x4 955. Windows 10. Komplete Audio 6. Waveform 9.3.2 64-bit.

Return to “Tracktion”