KClip 2.0.1 Released

User avatar
Kazrog
KVRian
766 posts since 24 Oct, 2009

Post Fri Aug 26, 2016 12:37 pm

UPDATE: This is no longer classified as public beta, and is a stable release. Thanks to everyone for your feedback! :party:

Downloads:
This update fixes the following issues found in 2.0.0:
  • Crashing WaveLab 9 under some conditions.
  • Waveform displays causing visual lag in OS X 10.10 and 10.11 in Pro Tools 12, Logic X, and some other hosts.
  • Overall unreliability in Ableton Live due to CPU overload.
  • Magix Sequoia offline rendering is non functional.
  • Magix Sequoia CPU spikes changing modes.
  • Some users are reporting sudden CPU load increases after bouncing in some hosts.
  • Switching between soft modes on Mac is wonky.
This update contains the following issue (also present in 2.0.0):
  • Waveform displays not functioning in some WaveLab versions.
This update adds the following new features:
  • Adjustable FPS for the waveform scope.
  • Waveform scope enable/disable toggle.
Enjoy!
Shane McFee
CEO/CTO - Kazrog LLC

User avatar
EvilDragon
KVRAF
17056 posts since 7 Jan, 2009 from Croatia

Re: KClip 2.0.1 Public Beta

Post Fri Aug 26, 2016 1:15 pm

64-bit installer still puts uninstaller in 32-bit VST folder...

Other than that everything seems fine!

User avatar
Kazrog
KVRian
766 posts since 24 Oct, 2009

Re: KClip 2.0.1 Public Beta

Post Fri Aug 26, 2016 2:07 pm

Ah, forgot to add that to the tracker. Easy to fix though. Thanks!
Shane McFee
CEO/CTO - Kazrog LLC

User avatar
EvilDragon
KVRAF
17056 posts since 7 Jan, 2009 from Croatia

Re: KClip 2.0.1 Public Beta

Post Fri Aug 26, 2016 2:10 pm

AFAIK you should put the uninstallers either in Program Files or in ProgramData, but not the VST folder itself :)

Thanks!

InTheChaos
KVRer
4 posts since 18 Aug, 2016

Re: KClip 2.0.1 Public Beta

Post Fri Aug 26, 2016 4:30 pm

Issues fixed on my end! *smile*

User avatar
Kazrog
KVRian
766 posts since 24 Oct, 2009

Re: KClip 2.0.1 Public Beta

Post Sat Aug 27, 2016 10:13 am

Thanks guys! This is no longer classified as beta - so far it's proven to be totally trouble free. It's been pushed to the live server and the manual has been updated accordingly.
Shane McFee
CEO/CTO - Kazrog LLC

User avatar
DrReacto
KVRist
97 posts since 21 Apr, 2016 from US

Re: KClip 2.0.1 Released

Post Sat Aug 27, 2016 11:20 am

Thanks for working out the bugs. Really liking the updates to version 2.
I would love to hear how the different modes sound in the pro version.

3ee
KVRAF
3623 posts since 8 Mar, 2006

Re: KClip 2.0.1 Released

Post Sun Aug 28, 2016 3:08 am

Just checked out 2.0.1 (32bit vst and FL Studio 12, Win7 64bit)

It always crashes if changing the oversampling a couple of times.

--------

Also noticed that if set to x1 quality, the plugin doesn't introduce latency, as it should ... so far so good...
the problem is that it seems to be reporting 1 sample | 0.02ms latency to the DAW

User avatar
pekbro
KVRAF
2019 posts since 29 Sep, 2010 from Maui

Re: KClip 2.0.1 Released

Post Sun Aug 28, 2016 10:24 pm

3ee wrote:Just checked out 2.0.1 (32bit vst and FL Studio 12, Win7 64bit)

It always crashes if changing the oversampling a couple of times.
I'm seeing similar behavior in FL 12.3 Win 8.1 64 bit... Just sayin :)

-Cheers

User avatar
Kazrog
KVRian
766 posts since 24 Oct, 2009

Re: KClip 2.0.1 Released

Post Mon Aug 29, 2016 8:58 am

Will investigate the FL Studio issues for the next update. Sorry about that!
Shane McFee
CEO/CTO - Kazrog LLC

User avatar
DrReacto
KVRist
97 posts since 21 Apr, 2016 from US

Re: KClip 2.0.1 Released

Post Fri Sep 09, 2016 8:30 pm

Running KClip 2 in cubase 8.5 on Windows. Sometimes it kills all audio on everything, all tracks, even though this is just just inserted on a drum channel, not on stereo buss. If I disable it or even bypass it (still powered on), all of the audio comes back.
When it does this, I have to delete the plug and reload an instance of kclip. Then it may or may not happen again during the session.
Anybody have that issue?

brconflict
KVRer
1 posts since 10 Sep, 2016

Re: KClip 2.0.1 Released

Post Sat Sep 10, 2016 10:31 am

Version 2.0.1 still doesn't display the waveforms in Wavelab Pro 9.0.25 (Build 599) 64-Bit.

Return to “Kazrog”