Cubase 8.5 cycle/loop timing issues

Official support for: www.squaredheads.com
Devishmend
KVRer
6 posts since 5 Aug, 2004

Post Wed Jul 12, 2017 3:03 pm

Hello everyone!

I've some serious problems with the timing in Cubase 8.5 when using cycle or loop parts in the DAW sequencer. Nora works fine when playing "along" but at the beginning of a new cycle the note events are about one sixteenths to early - Nora itself is still in sync.
Has anyone of you the same issue or better a solution for this?

I'm using Nora 2.56 in Cubase 8.5.10 on Windows 10. Same problem on my Windows 7 machine.

Thanks in advance!

Greetings
Flo
I Trusted in Peopel,
But I Never Found,
So I Give Up; and now
I Trust In Sound

Devishmend
KVRer
6 posts since 5 Aug, 2004

Re: Cubase 8.5 cycle/loop timing issues

Post Wed Jul 12, 2017 3:19 pm

Ok... found it by myself by accident :hihi:

For everyone with the same Problem - you've to deactivate "ASIO Guard" in the PlugIn Manger. Without the ASIO Guard the timing in cycle mode works perfectly!

Greetings
Flo
I Trusted in Peopel,
But I Never Found,
So I Give Up; and now
I Trust In Sound

squaredheads
KVRian
623 posts since 8 Apr, 2014

Re: Cubase 8.5 cycle/loop timing issues

Post Wed Jul 12, 2017 11:52 pm

Thanks for posting the solution :) Paradoxically Steingberg sequencers, the one that own the VST format, are the same that are more harsh with VST with MIDI Out plugins.

Devishmend
KVRer
6 posts since 5 Aug, 2004

Re: Cubase 8.5 cycle/loop timing issues

Post Thu Jul 13, 2017 2:07 pm

You're welcome!

Hehe... yes... there are a lot of funny things happening in Steinberg Stuff ;)
By the way... I really love your PlugIn! Keep on the good work!
I Trusted in Peopel,
But I Never Found,
So I Give Up; and now
I Trust In Sound

squaredheads
KVRian
623 posts since 8 Apr, 2014

Re: Cubase 8.5 cycle/loop timing issues

Post Mon Jul 17, 2017 11:47 pm

We will ;)

Return to “Squaredheads”