[SOLVED] Any progress on getting 'undo' working under Linux

skottish
KVRist
45 posts since 11 Feb, 2018

Post Fri Mar 08, 2019 8:23 am

Hi,

I posted the following a while back and was wondering if there was any progress:

https://www.reddit.com/r/UheOnLinux/com ... e_and_ace/

That is just one example. I can provide examples in Zebra2/HZ, Bazille, ACE, Presswork, and Diva, if it will help. In Bazille and ACE, it's pretty constant as the whole concept behind the UI is effected.

Thanks
Last edited by skottish on Fri Mar 08, 2019 12:27 pm, edited 1 time in total.

tasmaniandevil
KVRian
825 posts since 22 Mar, 2005 from Germany

Re: Any progress on getting 'undo' working under Linux

Post Fri Mar 08, 2019 9:41 am

It's not a Linux specific issue, it's a framework thing affecting all platforms.

In most cases, a double-click will not be registered in the undo/redo buffer.

So to follow your example you posted on reddit:

You create a new wire connection.
This step is registered in the Undo chain.
You double-click to remove the cable.
This step is not registered in the Undo chain (as you noted, there might be a few exceptions).
Now you click on Undo. What happens in this moment is that it will try to undo the creation of the wire. This is registered in the Redo chain.
Seemingly nothing happens, because you already had removed the wire via double-click.
Now you click Redo, and it will recreate the wire which was removed by clicking Undo.

Hope that explanation makes sense.

skottish
KVRist
45 posts since 11 Feb, 2018

Re: Any progress on getting 'undo' working under Linux

Post Fri Mar 08, 2019 12:25 pm

Well, as long as it's consistent across platforms, I'll call this solved. Thanks for replying so quickly.

Return to “u-he Linux support”