Vengeance Producer Suite - AVENGER - 1.8.0 CM free update released

VST, AU, AAX, etc. plug-in Virtual Instruments discussion
RobinWood
KVRist
103 posts since 21 May, 2018

Post Mon Mar 02, 2020 3:29 pm

I like the "it works here so it works everywhere" mentality. You heard it guys? Just tell the plugins cp it works for DigiPRO and it'll start acting cool again. Bugs fixed, case closed :clown: :lol:

DigiPRO
KVRist
133 posts since 7 Mar, 2007

Post Mon Mar 02, 2020 3:36 pm

RobinWood wrote: Mon Mar 02, 2020 3:29 pm I like the "it works here so it works everywhere" mentality. You heard it guys? Just tell the plugins cp it works for DigiPRO and it'll start acting cool again. Bugs fixed, case closed :clown: :lol:
Yeah, my point exactly :wink:

craggvalehouse
KVRist
69 posts since 18 Aug, 2006

Post Tue Mar 03, 2020 1:14 am

I sent this to support email but does anyone know what might be happening please?

I tried setting everything up yesterday but I am stuck now.
I downloaded Codemeter then activated my Avenger license. All seems fine.

I can get Avenger opening in Bitwig and it asks for the content file - I do that and all is working, but if I shut Bitwig and reopen the next time I open Avenger it says "Error cannot create plugin instance please reinstall the plugin!"
I have used the demo with no problem and wiped every Avenger file I could find on my laptop and started again downloading everything.

I have tried all this using VMAN a few times and without it just downloading direct from website.
I have tried installing program in different places and anything I can think of but it doesn't make a difference.

To get Avenger to work again I then have to make sure every Avenger file is deleted from my computer - install Avenger again and it will open OK in Bitwig but the next time I open it after shutting Bitwig I get the same message to reinstall.
Do you know what could be happening please? Would be much appreciated if anyone has any info of what I need to do.

FusedMusic
KVRer
6 posts since 10 Jan, 2014

Post Tue Mar 03, 2020 8:52 am

I have the same issue as others.
Had a cmDongle expired notice. Downloaded VMan etc but that gave an internal error, and the online licence manager is showing an error too.
Sent an email to support but dammit if these things always happen on deadline.
Can't say I'm a fan of this at all. Such a pain in the arse.

And VMan is now saying this...
Screen Shot 2020-03-03 at 19.43.29.png
I am now totally blocked... I can't finish time sensitive projects until I get some resolution from support... frustrating to say the least. What's the average support response time?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by FusedMusic on Tue Mar 03, 2020 11:57 am, edited 2 times in total.

D.K Envelope
KVRist
418 posts since 28 Oct, 2018

Post Tue Mar 03, 2020 9:22 am

my biggest warning for you

dont Buy any expansion from them !!!!!!!!!!!!!!!!!

i bought the edm3 expansion
and they dont fix it

i wrote them 4 week ago
what the f**k is wrong with these guys

noiseboyuk
KVRAF
3847 posts since 25 Jan, 2007

Post Wed Mar 04, 2020 12:46 am

Has anyone with these VMAN problems had it resolved yet? I'm staying away from it for now til it seems more stable.
http://www.guyrowland.co.uk
http://www.sound-on-screen.com
W10, i7 7820X, 64gb RAM, RME Babyface, 1050ti, PT 2021 Ultimate, Cubase Pro 12
MBP 2015 OSX 10.13.3 2.8ghz 16gb 1TB SSD

FusedMusic
KVRer
6 posts since 10 Jan, 2014

Post Wed Mar 04, 2020 1:21 am

noiseboyuk wrote: Wed Mar 04, 2020 12:46 am Has anyone with these VMAN problems had it resolved yet? I'm staying away from it for now til it seems more stable.
I'm still waiting for support to get to me... But it just doesn't work. It's effectively bricked my plugin and account by the looks of it. But as the cmDongle timed out I had to use it to continue usage. It's a shitshow basically.

m-ac
KVRian
797 posts since 18 Dec, 2007

Post Wed Mar 04, 2020 2:02 am

noiseboyuk wrote: Wed Mar 04, 2020 12:46 am Has anyone with these VMAN problems had it resolved yet? I'm staying away from it for now til it seems more stable.
Did you receive an email about VMANs release? I haven't received anything. Has it been officially released or are you guys using a beta?

FusedMusic
KVRer
6 posts since 10 Jan, 2014

Post Wed Mar 04, 2020 2:10 am

m-ac wrote: Wed Mar 04, 2020 2:02 am
noiseboyuk wrote: Wed Mar 04, 2020 12:46 am Has anyone with these VMAN problems had it resolved yet? I'm staying away from it for now til it seems more stable.
Did you receive an email about VMANs release? I haven't received anything. Has it been officially released or are you guys using a beta?
I didn't receive anything. Just a notice in Logic saying cmDongle licence had expired. I went to Avenger account page and found it there. Tried to update it... and... I'm now sitting here with a deadline and a bricked plugin...

User avatar
ATS
KVRAF
7036 posts since 21 Dec, 2002 from MD USA

Post Wed Mar 04, 2020 2:12 am

im a little pissed. Why couldn't you all of just used ilok?
my music: http://www.alexcooperusa.com
"It's hard to be humble, when you're as great as I am." Muhammad Ali

User avatar
Ingonator
KVRAF
12522 posts since 21 Mar, 2008 from Hannover, Germany

Post Wed Mar 04, 2020 3:31 am

After having not updated Avenger for a while some days ago i finally installed the latest version (v1.5.5) with the new copy protection after having propely deinstalled the old Avenger version.

So far everything seems to work properly. I am using Windows 10 64-bit with Ableton Live 10.1.9 as my main DAW and use the Beta license received from the original Beta testing.

FWIW i do not own a hardware Codemeter CmDongle yet while i own both an iLok 2 and eLicenser dongle (and would have preferred to have an iLok protection instead of another new protection like this...).

I have not used VMan yet but i followed this procedure found in the Avenger account after being logged in:
How To Update from version 1.x.x to version 1.5

- Download and install the CodeMeter Runtime ( use the link above ) it on your Computer
- Reboot
- Log into your account on vps-avenger.com again.
- Click the button “Manage Activations” to activate a set of licenses on your Computer ( one of each for one computer ) (!Edge and Explorer Browser may not work. Use Chorme or Firefox instead)
- Download all Expansions and Factory Content again. ( the format has changed, 1.5 will not recognize the old files
- Download and install the VPS Avenger installer for your Computer.
- Run Avenger in your DAW and follow the instructions to import the new factory content.
- Drop all expansion files onto Avenger or use the “Import” button on the SYS-Tab -> Content Tab in Avenger

My own patches, samples and wavetables created with the older Avenger version (before 1.5) are still working in the latest version.
Ingo Weidner
Win 10 Home 64-bit / mobile i7-7700HQ 2.8 GHz / 16GB RAM //
Live 10 Suite / Cubase Pro 9.5 / Pro Tools Ultimate 2021 // NI Komplete Kontrol S61 Mk1

FusedMusic
KVRer
6 posts since 10 Jan, 2014

Post Wed Mar 04, 2020 4:50 am

Ingonator wrote: Wed Mar 04, 2020 3:31 am After having not updated Avenger for a while some days ago i finally installed the latest version (v1.5.5) with the new copy protection after having propely deinstalled the old Avenger version.

So far everything seems to work properly. I am using Windows 10 64-bit with Ableton Live 10.1.9 as my main DAW and use the Beta license received from the original Beta testing.

FWIW i do not own a hardware Codemeter CmDongle yet while i own both an iLok 2 and eLicenser dongle (and would have preferred to have an iLok protection instead of another new protection like this...).

I have not used VMan yet but i followed this procedure found in the Avenger account after being logged in:
How To Update from version 1.x.x to version 1.5

- Download and install the CodeMeter Runtime ( use the link above ) it on your Computer
- Reboot
- Log into your account on vps-avenger.com again.
- Click the button “Manage Activations” to activate a set of licenses on your Computer ( one of each for one computer ) (!Edge and Explorer Browser may not work. Use Chorme or Firefox instead)
- Download all Expansions and Factory Content again. ( the format has changed, 1.5 will not recognize the old files
- Download and install the VPS Avenger installer for your Computer.
- Run Avenger in your DAW and follow the instructions to import the new factory content.
- Drop all expansion files onto Avenger or use the “Import” button on the SYS-Tab -> Content Tab in Avenger

My own patches, samples and wavetables created with the older Avenger version (before 1.5) are still working in the latest version.
I get as far as manage activations... Then... Error screen.

User avatar
Ingonator
KVRAF
12522 posts since 21 Mar, 2008 from Hannover, Germany

Post Wed Mar 04, 2020 5:59 am

FusedMusic wrote: Wed Mar 04, 2020 4:50 am I get as far as manage activations... Then... Error screen.
In that step by step procedure Chrome or Firefox are recommended as browsers and i am using Chrome at Windows 10 where i did not notice your problem posted above.

Which internet browser are you using?
Ingo Weidner
Win 10 Home 64-bit / mobile i7-7700HQ 2.8 GHz / 16GB RAM //
Live 10 Suite / Cubase Pro 9.5 / Pro Tools Ultimate 2021 // NI Komplete Kontrol S61 Mk1

bronswerk
KVRist
250 posts since 14 Apr, 2006

Post Wed Mar 04, 2020 6:19 am

Are you guys actually jumping through all these hoops? I understand copy protection but this is the greatest wild west imo. One day copy protection mechanisms will fight with each other and leaving nothing then misery.

lectropunk
KVRian
771 posts since 26 Sep, 2011 from new ross wexford ireland

Post Wed Mar 04, 2020 6:38 am

Hi guys my ableton 10 vps avenger projects keep crashing on me I think its because of the code meter issue as it kept reminding me to do something I don't know I'm sorry if this topic was asked before . Thank

Return to “Instruments”