3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Official support for: lennardigital.com
Shrader
KVRer
15 posts since 2 Oct, 2018

Post Mon Nov 25, 2019 4:01 am

Hi

Never had any issues with Sylenth1 and use it all the time in projects and autoloaders. Since updating to 3.062 my Silenth1 plugin in saved projects shows up as plugin missing?

Its not the end of the world to re populate but is annoying given some of the presents and edits. Im running BitWig V3.x but never had any issues ever when updating the plugin version

Any ideas? the plugin scans and works fine ( I use Logic and Bitwig)

Cheers

Mat

Lennard
KVRian
1131 posts since 25 Sep, 2006

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Mon Nov 25, 2019 4:20 am

Hi,

That's strange. So in Logic everything is fine?
And in BitWig Sylenth1 will show up as missing when loading saved projects, but you can load Sylenth1 without further issues?

What if you create a new empty project, add 1 instance of Sylenth1, save and close it, then re-open the project? Does that work as should?
Image

Shrader
KVRer
15 posts since 2 Oct, 2018

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Mon Nov 25, 2019 5:14 am

Hi , so Logic is ok and no issues picking up the saved plugin data , Bitwig is not but is saving any replaced plugin. Typical that i used Bitwig 90/10%

Is there any way to retrieve the preset from the plugin ? i suspect's not just will save a lot of time

Cheers

Mat

Lennard
KVRian
1131 posts since 25 Sep, 2006

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Mon Nov 25, 2019 5:27 am

Can you please send one such project that's not loading correctly?

And which version of Sylenth1 were you using before?
Image

Shrader
KVRer
15 posts since 2 Oct, 2018

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Mon Nov 25, 2019 5:44 am

Hi , sure it will be a BitWig file , Sylenth1 version would be the one prior to the 3.062 update. I've not touch the VST/VST folder so it would have been just an installed update then go back into the DAW. Where would you like me to send the file to

Cheers

Mat

Lennard
KVRian
1131 posts since 25 Sep, 2006

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Mon Nov 25, 2019 6:48 am

You can send it to support(at)lennardigital.com
Image

Shrader
KVRer
15 posts since 2 Oct, 2018

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Mon Nov 25, 2019 6:59 am

Cool , will do

Thanks

Lennard
KVRian
1131 posts since 25 Sep, 2006

Re: 3.062 all good , but previous instances in DAW are showing as "plugin missing"

Post Thu Nov 28, 2019 2:17 am

The problem is solved in the latest version of Sylenth1 (which can be downloaded from the account page)
Image

Return to “LennarDigital”