ES-3 ports 3 and 6

Official support for: expertsleepers.co.uk
jcgam
KVRist
73 posts since 5 Jan, 2019

Post Thu Jan 09, 2020 12:31 pm

I'm sending ADAT from a Focusrite 18i20 via Ableton Live. I'm sending CV on individual channels (not stereo). This works fine for ports 1,2,4,5,7,8, but ports 3 and 6 are both sending out CV together. I need to use each port individually for CV signals. I've tried many different configuration changes but I can't get it to work.

In the 18i20, I've configured ADAT ports 1-8 to send from DAW ports 13-20. In the DAW I've enabled mono ports 13-20, and these are the ports I use, individually.

jcgam
KVRist
73 posts since 5 Jan, 2019

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Thu Jan 09, 2020 7:30 pm

The samplerate on the Focusrite is 44.1 kHz, but I tried the other options also. I also ran Voltage Modular in stand alone mode. Same problem.

os
KVRian
1267 posts since 22 Mar, 2002 from UK

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Fri Jan 10, 2020 12:12 am

Can you post a screenshot of the Focusrite control panel/mixer?

jcgam
KVRist
73 posts since 5 Jan, 2019

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Fri Jan 10, 2020 6:59 pm

Screen Shot 2020-01-10 at 6.58.57 PM.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

jcgam
KVRist
73 posts since 5 Jan, 2019

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Fri Jan 10, 2020 7:27 pm

Here are the signals on ES-3 ports 3 and 6. Also, if I swap the ADAT ports in focusrite control, the problem always remains on ADAT output ports 3/4 and 5/6. Meaning, it doesn't matter what software playback ports I use on those ADAT output ports. I'm using the LFO CV source in Ableton.

This is the output using port 16:
DS1Z_QucikPrint4.png
Port 17 (only the port changed, nothing else):
DS1Z_QucikPrint3.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

os
KVRian
1267 posts since 22 Mar, 2002 from UK

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Sun Jan 12, 2020 11:56 pm

If both of those signals are supposed to be sine waves, looks like you have a hardware issue. What version of ES-3 is this? Was it bought new?

jcgam
KVRist
73 posts since 5 Jan, 2019

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Mon Jan 13, 2020 7:45 am

MK4. Purchased new in the past 2 weeks.

os
KVRian
1267 posts since 22 Mar, 2002 from UK

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Mon Jan 13, 2020 7:51 am

Talk to the store then. Would you mind letting me know where you got it?

jcgam
KVRist
73 posts since 5 Jan, 2019

Re: ES-3 ports 3 and 6

Post Mon Jan 13, 2020 9:20 am

Perfectcircuit. I suppose this could be a Focusrite issue, but I doubt it, and I don't have another ADAT device I can use to test that theory.

Return to “Expert Sleepers”