What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

Assertion Error Pro Tools 10 and Melda Mastering Bundle Plug Ins

Official support for: meldaproduction.com

Moderator: MeldaProduction

Outcognito
KVRer
 
3 posts since 5 Nov, 2012

Postby Outcognito; Mon Nov 05, 2012 11:07 am Assertion Error Pro Tools 10 and Melda Mastering Bundle Plug Ins

The Fxpansion VST to RTAS wrapper has wrapped all the plug ins from the Melda Productions Mastering Bundle and they appear as inserts in Pro Tools 10.

When I try to open the MAutoEqualiserLinearPhase, the MAutoEqualiserLinearPhaseMini or the MEqualiserLinearPhase wrapped plug ins, the following message appears:- Assertion in"/Volumes/Development/ws.ProTools_3.2/AlturaPorts/PT4_App1MacBuild/../StudioMgr_DelayMgr.cpp",line4020.

I have tried uninstalling and reinstalling both the wrapper and the Melda Productions Mastering Bundle, trashing the Pro Tools prefs and repairing disc permissions on the iMac duo core but the issue remains. The plug ins work in an open session, after the Assertion message has appeared but a session cannot be reopened once it is closed, with the the same Assertion message appearing.

Any thoughts on how to resolve this problem?
User avatar
MeldaProduction
KVRAF
 
5272 posts since 15 Mar, 2008, from Czech republic

Postby MeldaProduction; Tue Nov 06, 2012 9:18 am

This is probably because the LP equalizers have latency of 32768 samples, which is more than the pseudo-compensation in ProTools can handle. I suggest contacting Avid about it.
Vojtech - MeldaProduction
Image
Outcognito
KVRer
 
3 posts since 5 Nov, 2012

Postby Outcognito; Thu Nov 08, 2012 12:02 pm

Thanks, Vojtech. I've tried creating a blank Pro Tools session at 96K with the maximum delay compensation of 32767 samples but the problem still remains. I'll see if Avid have an answer.
User avatar
MeldaProduction
KVRAF
 
5272 posts since 15 Mar, 2008, from Czech republic

Postby MeldaProduction; Thu Nov 08, 2012 2:46 pm

Outcognito wrote:Thanks, Vojtech. I've tried creating a blank Pro Tools session at 96K with the maximum delay compensation of 32767 samples but the problem still remains. I'll see if Avid have an answer.


Yes, I think it will be there in any case. It's sad that in 2012 ProTools not only don't have proper delay compensation, but they even crash in situations like this... The cheapest hosts can do this better way...
Vojtech - MeldaProduction
Image
Outcognito
KVRer
 
3 posts since 5 Nov, 2012

Postby Outcognito; Thu Nov 08, 2012 5:17 pm

It works fine without any problem in Logic 9.

Moderator: MeldaProduction

Return to MeldaProduction