What is KVR Audio? | Submit News | Advertise | Developer Account

Options (Affects News & Product results only):

OS:
Format:
Include:
Quick Search KVR

"Quick Search" KVR Audio's Product Database, News Items, Developer Listings, Forum Topics and videos here. For advanced Product Database searching please use the full product search. For the forum you can use the phpBB forum search.

To utilize the power of Google you can use the integrated Google Site Search.

Products 0

Developers 0

News 0

Forum 0

Videos 0

Search  

ACE 1.2, Uhbik 1.2.1 public beta (+VST3)

Official support for: u-he.com

Moderator: Urs

User avatar
Urs
u-he
 
16940 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Tue Oct 30, 2012 9:29 am ACE 1.2, Uhbik 1.2.1 public beta (+VST3)

Hi all,

We're still working on that general über-maintenance update of virtually everything. After the important fixes in Zebra 2.5.4 and Diva 1.1.1, special attention went into Uhbik and ACE. Ubhik has the denormal issues fixed, ACE has the infamous AllNotesOff-bug fixed. Also, ACE has inherited MultiCore support from Diva.

In addition we're quite confident that VST3 support will make Mac 64-bit users happy:

Edit: there's a new thread with new betas:

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=365340

Please check these out and post your findings. We hope to release these soon, along with updates to everything else for fixed niggles and VST3 support.

Thanks,

- Urs
Last edited by Urs on Wed Nov 14, 2012 4:44 am, edited 2 times in total.
User avatar
KVRian
 
1191 posts since 5 Jun, 2011, from England,UK
  

Postby jethrobull; Tue Oct 30, 2012 9:37 am

Hi,
i am getting a runtime error when i try to install, win 7 x64 reaper x64. :(
All the audience cares about is being fed a stream of songs that they know and can sing along to.
.......................
myfeebleeffort
User avatar
Urs
u-he
 
16940 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Tue Oct 30, 2012 9:39 am

jethrobull wrote:Hi,
i am getting a runtime error when i try to install, win 7 x64 reaper x64. :(

Which one? Both?

Does right-click and run as administrator make a difference?
User avatar
KVRAF
 
2921 posts since 4 Jul, 2001, from Prattville, AL

Postby SJ_Digriz; Tue Oct 30, 2012 9:40 am

Do the Uhbik VST 3 updates include direct support for sidechaining in Cubase?
I'm not insane. I'm reality challenged.
User avatar
KVRian
 
1191 posts since 5 Jun, 2011, from England,UK
  

Postby jethrobull; Tue Oct 30, 2012 9:44 am

Urs wrote:
jethrobull wrote:Hi,
i am getting a runtime error when i try to install, win 7 x64 reaper x64. :(

Which one? Both?

Does right-click and run as administrator make a difference?

Sorry i mean ACE. Na i ran as admin still the same.
All the audience cares about is being fed a stream of songs that they know and can sing along to.
.......................
myfeebleeffort
User avatar
KVRAF
 
7550 posts since 20 Jan, 2008, from Down on the farm

Postby Numanoid; Tue Oct 30, 2012 9:46 am

Urs wrote:
jethrobull wrote:Hi,
i am getting a runtime error when i try to install, win 7 x64 reaper x64. :(

Which one? Both?

Does right-click and run as administrator make a difference?


I have the same problem in Windows 7, running the installer as administrator makes no difference:

For Uhbik I get this error for instance:

Runtime Error (at 63:593):
IPersisFile::Save failed; code 0x80070003.
System can't find specified path
User avatar
KVRian
 
1191 posts since 5 Jun, 2011, from England,UK
  

Postby jethrobull; Tue Oct 30, 2012 9:51 am

Yep just tried Uhbik and got this
Runtime Error (at 62:585):
IPersistFile::Save failed; code 0x80070003
The system cannot find the path specified.
All the audience cares about is being fed a stream of songs that they know and can sing along to.
.......................
myfeebleeffort
User avatar
KVRAF
 
7550 posts since 20 Jan, 2008, from Down on the farm

Postby Numanoid; Tue Oct 30, 2012 10:00 am

This is real beta testing, we are starting out with the fundamentals, trying out the installer :lol:
User avatar
KVRian
 
1191 posts since 5 Jun, 2011, from England,UK
  

Postby jethrobull; Tue Oct 30, 2012 10:01 am

Numanoid wrote:This is real beta testing, we are starting out with the fundamentals, trying out the installer :lol:
:lol: :lol: :lol:
All the audience cares about is being fed a stream of songs that they know and can sing along to.
.......................
myfeebleeffort
KVRist
 
148 posts since 10 Jan, 2008

Postby kylie; Tue Oct 30, 2012 10:28 am

WinXP 32bit no difference with the ACE installer. After selecting the install paths (classic, with data path beside the dll, and the inevitable warning) ->

Runtime Error (at 62:585):

IPersistFile::Save failed; code 0x80070003.
[...]

It does create the ACE.data directory, though.

-kylie-
KVRian
 
1319 posts since 11 Jun, 2005, from Phoenix, Arizona

Postby UncleAge; Tue Oct 30, 2012 10:37 am

i7 iMac/OSX 10.6.8/Live 8.2.8

Install went fine. However, ACE goes silent after a few minutes of changing patches back and forth. Can't get more details at the moment but I can dig into it deeper later today. Removing ACE and putting it back on the track solves the issue at the moment.

Good news is that I am loving the multicore support. I couldn't find one "poly" preset that I could get to gover 30% in the Live meter and that's with each one on many voices/accurate/4 stack using 5-6 note chords. Presets like HS Brass Toff would crackle badly if I increased the stack to 2 prior to this update. Now things are pretty smooth. I only had a chance to run through about 30 presets but I'm sure the results will be similar with the rest.

ACE remains my favorite synth and this update allows me to open it up a bit and have some really stellar sounds. Thank you so much for putting in the work. It IS appreciated :tu:
User avatar
KVRAF
 
19192 posts since 14 Sep, 2002, from In teh net
 

Postby aMUSEd; Tue Oct 30, 2012 10:55 am

UncleAge wrote:i7 iMac/OSX 10.6.8/Live 8.2.8

Install went fine. However, ACE goes silent after a few minutes of changing patches back and forth. Can't get more details at the moment but I can dig into it deeper later today. Removing ACE and putting it back on the track solves the issue at the moment.


Can't get it to do that in Logic - will try in Live now that I have it
User avatar
Urs
u-he
 
16940 posts since 7 Aug, 2002, from Berlin
 

Postby Urs; Tue Oct 30, 2012 1:25 pm

Sheesh, I hate installation issues... will try to figure that one out...

The silence thing with ACE... that's normal VST2 in Live? Or AU? Both? Does the MIDI LED still work? Does the oscilloscope still show anything? Is that with MultiCore on/off? Hehehe, yes, real beta testing, your help is very appreciated :oops:

Also, a preset before and after silence (no pun intended) would be great...

Thanks :)
User avatar
KVRAF
 
2858 posts since 28 Jun, 2009, from Wherever I lay my hat
  

Postby ariston; Tue Oct 30, 2012 1:41 pm

Up and running in Live 8.3.4 Win7 with no problems. Love the multicore support! Stacking and long release times are now officially possible and viable.
Next

Moderator: Urs

Return to u-he