Login / Register  0 items | $0.00 NewWhat is KVR? Submit News Advertise
GijsWitdouck
KVRer
 
2 posts since 9 Sep, 2010

Postby GijsWitdouck; Thu Sep 09, 2010 9:51 am Ableton not finding a load of necessary files.

Hi,

I just recently downloaded a number of plugins from Tweakbench to use under Ableton Live (I'm running version 8.0.1), but I seem to get the general problem that Ableton is looking for files and can't find them. Here's a few of the error messages I'm getting:

-Can't Load Module. 'dehaupt CVtoMIDI_CC'
-Can't Load Module. 'DH_OmniStepper module'
-Soundfont Osc: Can't load file: PEACH11.DAT

etc.

Does anyone else get this problem? Does anyone know the solution?
tweakbench
KVRist
 
278 posts since 1 Feb, 2003, from NY, NY

Postby tweakbench; Thu Sep 09, 2010 11:05 am

GijsWitdouck wrote:-Can't Load Module. 'dehaupt CVtoMIDI_CC'
-Can't Load Module. 'DH_OmniStepper module'
-Soundfont Osc: Can't load file: PEACH11.DAT


I've never seen these kind of errors in Live unless the plugin was corrupt in some way.
Those modules are internal to the DLL and only actually "exist" while the plugin is running.. so if they can't load, you're either a) out of memory b) have some corrupt files, or corrupt spot on your HD or c) something is stopping a DLL from unloading its payload once it's being loaded into the VST space.

Very strange indeed..
Image
GijsWitdouck
KVRer
 
2 posts since 9 Sep, 2010

Postby GijsWitdouck; Thu Sep 16, 2010 6:28 am

Found out what caused it: bloody windows account management. My girlfriend must have succumbed to the flashing warnings and turned it back on again.
oranjeguice
KVRer
 
2 posts since 31 Oct, 2010, from Pasadena, CA, USA

Postby oranjeguice; Sun Oct 31, 2010 5:55 am

GijsWitdouck wrote:Found out what caused it: bloody windows account management. My girlfriend must have succumbed to the flashing warnings and turned it back on again.


Windows Account Management eh? Hmm... I tried loading up the following into Ableton 8.1 and got a slew of similar errors as well. After hitting "ok" on all of them, I inserted Carillon only to get nothing out of it. I then tried to load up Field, and then Ableton said it encountered a serious error and would shut down :|

Carillon 1.2
Field 1.3
Grumblebum 2.7
Maelcum 1.2
Monomate 2.3
Pippo 1.3
Tapeworm 2.1

It seems that Pippo is the only operation plugin.

What did you do with your windows account management to get these working? I'm definitely not running out of RAM while using Ableton.

EDIT: Sys Specs below...

Lenovo T510
Windows 7 64 Pro
Intel Core i7 620M
4 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz
NVIDIA NVS 3100m 512MB DDR3
Signature blocked until 5 posts made
tweakbench
KVRist
 
278 posts since 1 Feb, 2003, from NY, NY

Postby tweakbench; Mon Nov 01, 2010 11:03 am

hmm i wonder if this is a 64bit issue?
can anyone else confirm that it works or doesn't on win7 32 vs 64?
Image
noizetronic
KVRist
 
408 posts since 7 Jul, 2004

Postby noizetronic; Mon Nov 01, 2010 11:35 am

This sounds like a UAC / directory virtualisation issue.
Most likely, the SEMs silently were thrown somewhere into c:\users\[name]\virtual store\... .
Probable solutions:
- create a plugin directory outside of c:\programs, install there and point the sequencer to that.
- disable UAC?
(sorry, not on a 7 system right now, will confirm later)
oranjeguice
KVRer
 
2 posts since 31 Oct, 2010, from Pasadena, CA, USA

Postby oranjeguice; Mon Nov 01, 2010 11:46 am

Ah! I think that may have done the trick.

Keeping the files in C:/Program Files/vst or even Program File (x86) causes the errors to occur. I moved my VST folder to C:/vst and a few other locations, and it worked well.

Thanks for your help guys :D Sorry to bug about the errors... I should have thought to just move the folder.
Signature blocked until 5 posts made
5ynthesizer
KVRer
 
6 posts since 9 Sep, 2012

Postby 5ynthesizer; Sun Sep 09, 2012 12:55 pm

So I was having trouble loading these instruments in ableton too..

So I and just ran ableton as administrator one time and it seems to recognize them now... :hihi:

maybe this would have fixed a few of the past instruments I downloaded and never got to work..




thanks for the free instruments!
Mushy Mushy
KVRAF
 
8819 posts since 6 Sep, 2008

Postby Mushy Mushy; Sun Sep 09, 2012 1:00 pm

Why are you still on 8.0.1?
"I was wondering if you'd like to try Magic Mushrooms"
"Oooh I dont know. Sounds a bit scary"
"It's not scary. You just lose a sense of who you are and all that sh!t"
User avatar
whyterabbyt
Beware the Quoth
 
24814 posts since 3 Sep, 2001, from R'lyeh Oceanic Amusement Park and Funfair

Postby whyterabbyt; Sun Sep 09, 2012 1:09 pm

Mushy Mushy wrote:Why are you still on 8.0.1?


The OP? Check the date of their post. ;)
"The bearer of this signature is a genuine and authorised pope."
Mushy Mushy
KVRAF
 
8819 posts since 6 Sep, 2008

Postby Mushy Mushy; Sun Sep 09, 2012 1:22 pm

whyterabbyt wrote:
Mushy Mushy wrote:Why are you still on 8.0.1?


The OP? Check the date of their post. ;)
LMAO :oops:
"I was wondering if you'd like to try Magic Mushrooms"
"Oooh I dont know. Sounds a bit scary"
"It's not scary. You just lose a sense of who you are and all that sh!t"

Moderator: tweakbench

Return to Tweakbench