One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

VST, AU, AAX, etc. plug-in Virtual Instruments discussion
Hanz Meyzer
KVRian
1115 posts since 20 Oct, 2014

Post Tue Jul 02, 2019 1:25 am

Synthedit win only? :x

User avatar
crimsonwarlock
KVRAF
2118 posts since 18 Apr, 2001 from The Netherlands

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 1:51 am

Eauson wrote:
Mon Jul 01, 2019 2:10 pm
Sadly Version 2 doesn't work...

Im on reaper..:)
Loads without any issues here in Reaper (64bit).
FrankH wrote:
Mon Jul 01, 2019 5:42 pm
I still have not located any factory presets.
The synth does come with a handful of presets. Shows it does sound rather big, not much else in the presets.

Why a bass preset is drowned in delay is beyond me though :shrug:
CrimsonWarlock aka TechnoGremlin, using Reaper and a fine selection of freeware plugins.

Ragnarök VST-synthesizer co-creator with Full Bucket

User avatar
FrankH
KVRer
22 posts since 31 Mar, 2019 from California

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 2:12 am

I figured out the preset issue. I renamed the preset XML extension to XMLbank.

User avatar
Saffran
KVRist
197 posts since 20 Oct, 2018

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 2:20 am

It works ok in CbB (Cakewalk). No difference to other vsti's in regards to loadtime, cpu-use or gui size.
Win 8.1 / loaded as vst2 64-bit.

User avatar
Ranoka
KVRist
336 posts since 4 Jun, 2018 from The UK

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 2:26 am

In FL Studio 20 64-bit Win10 the VST3 isn't working for me, I can't switch presets or choose the banks.
But I installed the VST2 instead and that does work, so if you're having issues, try the VST2.

The CPU also seems to be lower in the VST2 version (for me in FL at least)...

User avatar
Saffran
KVRist
197 posts since 20 Oct, 2018

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 2:47 am

I was a bit hasty with my writing.
First it crashed when i deleted the instrumenttrack then it crashed when i shifted the presets fast.
Both times taking down the daw.
It is not a healthy plugin.

User avatar
crimsonwarlock
KVRAF
2118 posts since 18 Apr, 2001 from The Netherlands

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 4:30 am

Saffran wrote:
Tue Jul 02, 2019 2:47 am
It is not a healthy plugin.
It is indeed not stable. Crashed a few times while testing it since it was released.
CrimsonWarlock aka TechnoGremlin, using Reaper and a fine selection of freeware plugins.

Ragnarök VST-synthesizer co-creator with Full Bucket

doctorbob
KVRian
1302 posts since 7 Mar, 2014

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 4:52 am

Testing with the latest Reaper … no crashes so far.

25 tracks each loaded with the default supersaw patch. 8 bar midi loop on each track. Overall cpu varies up to 50% as it plays. Using reaper's performance monitor. RT cpu is barely ticking over!

When idle each track is consuming just over 0.5% … but, interesting observation, if you load up task manager to see what gives, all the tracks drop to 0% consumption (when idle!)

So, far so good for me … time will tell of course.

dB

basa333
KVRer
29 posts since 26 Apr, 2019 from CZ

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 5:17 am

in win 7(64) + studio one presets can by saved in a different directory as vst3preset

Eauson
KVRian
895 posts since 9 Jan, 2013 from morf

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 7:15 am

crimsonwarlock wrote:
Tue Jul 02, 2019 1:51 am
Eauson wrote:
Mon Jul 01, 2019 2:10 pm
Sadly Version 2 doesn't work...

Im on reaper..:)
Loads without any issues here in Reaper (64bit).
FrankH wrote:
Mon Jul 01, 2019 5:42 pm
I still have not located any factory presets.
The synth does come with a handful of presets. Shows it does sound rather big, not much else in the presets.

Why a bass preset is drowned in delay is beyond me though :shrug:
Weird, I'm 64bit as well :(
And I've installed a plugin, dont know which one which won't allow me to use 15 yr old nuendo.. Could try hollyhock :?:
Might try install, scan, shutdown, restart, otherwise its version 1, no midi keyboard, although I might try reaper virtual midi.
Fun doing everything with just a mouse, although the pitch bend works on my keyboard, so I might do lots of pitch bend for once :D :phones: :party:

Edit
Tried using tonespace as a pre midi device, has worked "YaY"

This is an acid baseline Beastie :phones: :tu: :party:
Man is least himself when he talks in the first person. Give him a mask, and he'll show you his true face

User avatar
cactoos_dahoo
KVRist
57 posts since 5 Jan, 2005 from Bristol, UK

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 7:40 pm

Some people say "high cpu usage", but they never mentioned their cpu model :roll:

Dirtgrain
KVRist
118 posts since 12 Jan, 2019

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 9:27 pm

cactoos_dahoo wrote:
Tue Jul 02, 2019 7:40 pm
Some people say "high cpu usage", but they never mentioned their cpu model :roll:
Vintage

User avatar
TrojakEW
KVRist
284 posts since 21 Mar, 2012 from Slovakia

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 9:50 pm

cactoos_dahoo wrote:
Tue Jul 02, 2019 7:40 pm
Some people say "high cpu usage", but they never mentioned their cpu model :roll:
It is more like bug that cause high CPU usage randomly. So normally patch takes just a little CPU but suddenly CPU jump to 100% and I need to restart FLStudio. It only happen to me during making and tweaking preset. I will try more with vst wrapper settings to see if it helps.
Image Image Image Image

User avatar
MorphedDreams
KVRer
21 posts since 29 Apr, 2019 from Zagreb, Croatia

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 10:16 pm

Eauson wrote:
Tue Jul 02, 2019 7:15 am

Weird, I'm 64bit as well :(
And I've installed a plugin, dont know which one which won't allow me to use 15 yr old nuendo.. Could try hollyhock :?:
Might try install, scan, shutdown, restart, otherwise its version 1, no midi keyboard, although I might try reaper virtual midi.
Fun doing everything with just a mouse, although the pitch bend works on my keyboard, so I might do lots of pitch bend for once :D :phones: :party:

Edit
Tried using tonespace as a pre midi device, has worked "YaY"

This is an acid baseline Beastie :phones: :tu: :party:
I have the same problem, Reaper won't load it, 64bit as well :(

User avatar
dakkra
KVRian
898 posts since 4 Oct, 2012 from Utah

Re: One Synth Challenge #125: T-Force Alpha Plus 2 by Mastrcode Music

Post Tue Jul 02, 2019 10:33 pm

Works well in my Mulab. Really high CPU for what it is though.

At any rate, already trying to make this thing work for me. Making a kick drum is already proving to be fun. I've been trying to get it to work with portamento or self-resonating lowpass. It's hit and miss right now, not really able to shape the sound.

Return to “Instruments”