Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Discussion about: tracktion.com
dRowAudio
KVRian
1493 posts since 30 Dec, 2012

Post Tue Sep 03, 2019 11:56 am

Hi everyone, we've just released the latest update to Waveform.
It has a bunch of bug fixes in and a new feature that enables you to use Knobman "filmstrip" images on Faceplate controls.

The other big thing is that this version of the app is required if you're trying to unlock "Waveform Free" from the Computer Music promo. Please don't try unlocking any older version as it won't work, you must use this to be able to unlock "Waveform Free".

You can get 10.3.1 from the following place:
- The new Tracktion Download Manager app
- Waveform 10's "Downloads" settings page
- Your "Downloads" at tracktion.com

Kott
KVRist
84 posts since 12 Mar, 2013 from Russia, Vladivostok

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Tue Sep 03, 2019 3:43 pm

Hi, and thanks
- Linux: Fixed app icon from not being displayed correctly
nope, sadly :)
Last edited by Kott on Tue Sep 03, 2019 4:32 pm, edited 1 time in total.

ralfrobert
KVRist
175 posts since 24 Jul, 2017

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Tue Sep 03, 2019 3:46 pm

Is there any post or web page describing the differences between the free version and the regular ones?

Michl71
KVRist
56 posts since 3 Dec, 2017 from Germany

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Wed Sep 04, 2019 7:58 am

The following Message appears since i installed 10.3.1
unable.png
and my Yamaha AG06 ASIO driver doesn't work ;)

I'm on WIN 10
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
I don’t speak English, but this very well :D

DarkStar
KVRAF
9186 posts since 2 Sep, 2003 from Surrey, UK

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Wed Sep 04, 2019 8:41 am

I've reported that to Support.
DarkStar
Interesting, if true ...

Michl71
KVRist
56 posts since 3 Dec, 2017 from Germany

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Sun Sep 08, 2019 12:27 pm

Michl71 wrote:
Wed Sep 04, 2019 7:58 am

and my Yamaha AG06 ASIO driver doesn't work ;)

I'm on WIN 10
… any Ideas??
I don’t speak English, but this very well :D

tezza
KVRist
68 posts since 11 Dec, 2003

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Wed Sep 11, 2019 3:56 am

Windows 10 just did a massive OS update and I found that I needed to reinstall my Yamaha drivers to get them to work

mhelin
KVRer
9 posts since 30 Jan, 2001 from TAMPERE

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Mon Sep 16, 2019 7:11 am

Doesn't work for Raspberry Pi version (on Pi 4), I mean the download from the software. The download on Tracktion site brings old version (10.1.0).

Anyway, the Raspberry Pi version does not work at all, it crashes all the time. Too bad because Pi 4 is really fast and has USB 3 for harddisks, and a lots of RAM (upto 4 GB). Reaper works nicely :tu:

Claus
KVRer
10 posts since 7 Nov, 2003

Soundcard/device problems in 10.3.1.

Post Tue Sep 17, 2019 7:02 am

You guys experiencing this with the new 10.3.1?

Upon updating Waveform (to 10.3.1) yesterday, it suddenly defaults the ASIO4All driver I also have installed. When selecting my soundcard (Steinberg UR22) it gives me the crappy "Error when trying to open audio device"!!

Removing and reinstalling the UR22 driver moviates Waveform 10.3.1 to accept the sound card (device). But today it is the same trouble :-(

In 10.2.1 there was no problems whatsoever. And after reverting to 10.2.1. there's no problems :-0

I'm on Win10, 1809 ;-)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

DarkStar
KVRAF
9186 posts since 2 Sep, 2003 from Surrey, UK

Re: Waveform 10.3.1 Now Available (required for Waveform Free CM Promo)

Post Tue Sep 17, 2019 9:12 am

Michl71 wrote:
Wed Sep 04, 2019 7:58 am
The following Message appears since i installed 10.3.1
download/file.php?id=24869

I'm on WIN 10
I had a similar problem - after working with Support and some accidental investigation on my part, I found that I was getting SCHANNEL 36887, alert 70 errors and that the "TLS 1.2" Transport Layer Security protocol was not enabled on my PC (Windows 7).

I downloaded and installed a Windows Update, ran an EasyFix and did some REGEDITing! The info for me /Windows 7/ was here:
https://support.microsoft.com/en-gb/hel ... cols-in-wi
but you should contact Tracktion Support before you do anything (the same symptoms can have different causes).
DarkStar
Interesting, if true ...

Return to “Tracktion”