Smart:comp by Sonible

VST, AU, etc. plug-in Virtual Effects discussion
User avatar
mixtur.se
KVRist
132 posts since 24 Aug, 2017

Post Mon Jul 29, 2019 2:28 pm

Getting freezes in cubase when adding smartcomp. I’ve seen reports about this happening when the plugin is removed, but for me it happens when I tried to close the project. Anyone else having issues with smartcomp and cubase 10 (pc)?

User avatar
dionenoid
KVRist
383 posts since 3 Jan, 2019 from Holland

Re: Smart:comp by Sonible

Post Sun Aug 25, 2019 5:12 am

There's an update available now (1.0.2) which fixes most problems.

You can download it from within Smart:comp ; in settings you'll find "update available".
More BPM please

User avatar
Aloysius
KVRAF
24451 posts since 11 Aug, 2008 from the Land of Soy

Re: Smart:comp by Sonible

Post Sun Aug 25, 2019 8:55 am

Clicking in settings I found and installed updates for the following:
sonible_smartcomp_win to v1.0.2
sonible_smartEQ2_win to v1.1.1
I don't see a way to check for updates for the following:
freiraum v1.1.1 (iLok)
proximityEQ+ v1.0.2
Hi-de-Hi!

Razzia
KVRist
318 posts since 21 May, 2016

Re: Smart:comp by Sonible

Post Sun Aug 25, 2019 10:21 am

mixtur.se wrote:
Mon Jul 29, 2019 2:28 pm
Getting freezes in cubase when adding smartcomp. I’ve seen reports about this happening when the plugin is removed, but for me it happens when I tried to close the project. Anyone else having issues with smartcomp and cubase 10 (pc)?
Ive been getting this a lot as well, didn't know smart comp was the culprit. This freeze on close crap with cubase has been happening on and off since i bought it at version 8 so i tend to just count my blessings and be glad it hardly ever freezes while im actually working

User avatar
DrReacto
KVRist
126 posts since 21 Apr, 2016 from US

Re: Smart:comp by Sonible

Post Sun Aug 25, 2019 2:44 pm

The new release v1.02 has stopped my Cubase freezes on shutdown. :)

User avatar
Frantz
KVRAF
5164 posts since 18 Jul, 2008 from New York

Re: Smart:comp by Sonible

Post Sun Sep 01, 2019 6:31 pm

I am running StudioOne 4 on Win7. The plugin was having major graphics issues with only parts of the UI displaying. I had to upgrade my Intel graphics drivers using this:
https://www.intel.com/content/www/us/en ... etect.html

Now it is working beautifully. I thought I'd mention it in case anyone has similar issues.

Return to “Effects”