Slow loading for Overloud plugin's interface

VST, AU, etc. plug-in Virtual Effects discussion
User avatar
KVRian
681 posts since 19 Jan, 2008

Post Wed Sep 22, 2021 7:41 am

Hi,

Does anyone have this issue where any plugin from Overloud takes a long time to load their interfaces (~10-15sec)?
This is quite annoying because it feels like it breaks the creativity. I haven't use their plugins before, with the recent free one, Gem Mod, I thought I should try them. I also have Gem EQ550 and seems both of them have the same issue.

Is there a way to fix this? Cause it really makes me not want to use them, although they really sound nice.

KVRist
77 posts since 1 Sep, 2016

Post Wed Sep 22, 2021 7:43 am

I would contact Overloud. I tried Gem Mod yesterday and it loads normally.

User avatar
KVRian

Topic Starter

681 posts since 19 Jan, 2008

Post Thu Sep 23, 2021 2:38 am

Ok, I'll try that. I was asking to know if it's a general issue. Thanks!

KVRer
1 posts since 12 Sep, 2020

Post Fri Sep 24, 2021 5:59 pm

I noticed the same problem with my Overloud plugins and contacted them. Following is what I asked them and their reply:

Me:
"Hello, All of my Gem Plugins take about 10 seconds to load upon initial instantiation. After this initial load, they open instantly. Is this normal behavior?"

Overloud:
"Yes, during the first instantiation they will load the graphic resources, after the first time they are already loaded and they should load instantly."

User avatar
KVRian

Topic Starter

681 posts since 19 Jan, 2008

Post Sat Sep 25, 2021 7:06 am

Yes, that's exactly what it happens. Thanks for sharing!

Return to “Effects”