Latest UVI Falcon/Workstation updates - Crashing when trying to change settings (or open settings dialogs)

VST, AU, AAX, etc. plug-in Virtual Instruments discussion
Trensharo
KVRist
Topic Starter
263 posts since 29 Dec, 2019

Post Thu May 12, 2022 4:46 pm

Is anyone else experiencing this? I already put in a ticket, but I'm trying to get a feel for whether or not it's a problem that others are experiencing or not.

Can't change ASIO driver in the standalone apps, because of this, nor can you change the location it scans for SoundBanks as it will crash if you try to go to that tab in the settings.

(Windows 11 OS)

otristan
KVRAF
2258 posts since 28 Mar, 2005

Post Fri May 13, 2022 12:24 am

please uninstall and reinstall it back. There was an issue in the Windows version which is now fixed.

Sorry about that.
Olivier Tristan
Developer - UVI Team
http://www.uvi.net

rasmusklump
KVRAF
1521 posts since 13 May, 2004 from Germany

Post Fri May 13, 2022 5:43 am

Yes the problem is fixed.
But the vst3 of Workstation and Falcon both produce no sounds in both the bluecat patchwork host and live Professor although the meters in the plugins show activity. The vst2 version work... All previous vst3 versions didn't work in those hosts so far...

otristan
KVRAF
2258 posts since 28 Mar, 2005

Post Fri May 13, 2022 5:44 am

We use standard VST3 from JUCE so it's probably something to work on bluecat end.
Maybe related to aux output.
Olivier Tristan
Developer - UVI Team
http://www.uvi.net

smallbang
KVRer
8 posts since 19 Nov, 2015

Post Sat May 14, 2022 6:39 am

Hi Olivier, I'm getting some unusual freezing in Logic which I think happens when I interact with the 2.5.6 ARM build of Falcon.
Is this also a known issue or should I submit a bug report ? I've had to go back to 2.5.5 which is stable for me.

otristan
KVRAF
2258 posts since 28 Mar, 2005

Post Sun May 15, 2022 10:49 pm

This is not a known issue. Please report to the support.
Thanks !
Olivier Tristan
Developer - UVI Team
http://www.uvi.net

Liquid lino
KVRer
5 posts since 12 Mar, 2021

Post Mon May 16, 2022 1:51 am

HI - I'm on Win10, and in both stand-alone Falcon and in VST3 in Reaper, I get a crash when clicking on the "List" tab on the left pane. Does it in all circumstances, whether just opened with no program, or after opening a preset from a soundbank etc. Is this a known issue, would it be fixed by uninstall/re-install recommended above? Thanks. Should add, have full updated everything, and I think this only started since the latest Falcon update last week.
Last edited by Liquid lino on Mon May 16, 2022 1:51 am, edited 1 time in total.

otristan
KVRAF
2258 posts since 28 Mar, 2005

Post Mon May 16, 2022 1:51 am

Yep this is fixed by uninstall/reinstall
Olivier Tristan
Developer - UVI Team
http://www.uvi.net

Liquid lino
KVRer
5 posts since 12 Mar, 2021

Post Mon May 16, 2022 3:10 am

Thanks so much uninstall and re-install worked! (and even better all settings were retained).

Return to “Instruments”