Předpokládám, že MUltraMaximizer by měl fungovat tak, jako jiné "maximizéry" a tedy:
1. Hledám maximální možné zesílení tak, aby zkreslení na výstupu bylo ještě v přijatelných mezích. Tzn. zvyšuji zesílení na vstupu a zároveň o stejnou hodnotu snižuji zesílení na výstupu. Hlasitost signálu tedy zůstává stejná, jen lze stále více a více slyšet vliv maximalizace.
2. Řekněme, že zesílení lze udělat o +6dB. Mám tedy na vstupu +6dB a na výstupu -6dB.
3. Nyní bych očekával, že když hodnotu na výstupu vrátím na 0dB, bude signál sice o 6 dB hlasitější, ale kromě zvýšené hlasitosti bude znít stejně tak, jak jsem jej slyšel v bodě 2.
Předpokládám, že k tomuto účelu asi byl myšlen parametr Temp gain, ale nenapadá mě, jak bych jej mohl použít abych dostal očekávaný výsledek.
1. Když v MUltramaximizéru vypnu Saturator, potom Temp Gain a Output Gain v podstatě ztrácí smysl a stačilo by mít jen jedno políčko s popiskem Gain
2. Když Saturator zapnu, je Temp Gain nepoužitelný, jelikož saturátor se aplikuje až za ním.
Řešení, které používám je, že zapnu Saturátor, nastavím na něm Dry/Wet na 0% a poté nastavuju na Imput Gain hodnoty X dB a na Saturátoru hodnoty CEILING na -X dB.
Jinými slovy: Kdyby Temp Gain nastavoval Imput Gain na +X dB a CEILING na -X dB, bylo by vše vyřešeno
S pozdravem
Denis
PS
Snažil jsem psát anglicky, ale nepodařilo se mi najít správné slova