DUNE 3 is now available!!

VST, AU, AAX, etc. plug-in Virtual Instruments discussion
KVRist
271 posts since 10 Oct, 2018

Post Thu Feb 25, 2021 12:51 pm

the link is on, the filters are synced when controlled via UI, not via MIDI.
Dune 3.41, Win10/Reaper 5.99
Weapons of choice (subject to change): Godin Redline, Kuassa, Fuse Audio, Roland A-500pro, Dune, Dagger, Reaper

AnX
KVRAF
9121 posts since 17 Nov, 2015

Post Thu Feb 25, 2021 1:07 pm

is the pedal assigned to left filter before you link filters?

KVRAF
4321 posts since 22 Nov, 2012

Post Thu Feb 25, 2021 2:23 pm

we are getting closer folks, this is obviously more stable. it certainly feels and moves more solid.

this is what the sample osc. does when i hit "find loop region". it does not matter what the sample is. every time, the same spot in the window.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

KVRist
271 posts since 10 Oct, 2018

Post Thu Feb 25, 2021 2:24 pm

AnX wrote:
Thu Feb 25, 2021 1:07 pm
is the pedal assigned to left filter before you link filters?
yes
Weapons of choice (subject to change): Godin Redline, Kuassa, Fuse Audio, Roland A-500pro, Dune, Dagger, Reaper

AnX
KVRAF
9121 posts since 17 Nov, 2015

Post Thu Feb 25, 2021 9:18 pm

have you tried removing it, linking filters, then re assigning the pedal?

KVRAF
4321 posts since 22 Nov, 2012

Post Fri Feb 26, 2021 2:44 am

have you tried turning off and back on again?

KVRist
271 posts since 10 Oct, 2018

Post Fri Feb 26, 2021 4:39 am

The linked filter only reacts to the mouse-controlled master filter and never to MIDI control of the master filter, regardless of the source, whether it's the foot controller or the slider, and regardless of the MIDI learn and link button sequence. It's a simple bug, you can try it out with any control surface and tell me if it's broken only for me.
Weapons of choice (subject to change): Godin Redline, Kuassa, Fuse Audio, Roland A-500pro, Dune, Dagger, Reaper

AnX
KVRAF
9121 posts since 17 Nov, 2015

Post Fri Feb 26, 2021 4:41 am

ok, I'll post at beta forum

User avatar
KVRAF
15088 posts since 16 Sep, 2001 from Las Vegas,USA

Post Fri Feb 26, 2021 7:41 am

Dasheesh wrote:
Thu Feb 25, 2021 2:23 pm
this is what the sample osc. does when i hit "find loop region". it does not matter what the sample is. every time, the same spot in the window.
Find Loop Region here:

D3 022621.png
It depends on the sample. Hitting Find Loop Regions several times in a row usually yields different Loop Points. Are you using the VST2 or 3 ? I've tried both with the same result.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
None are so hopelessly enslaved as those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe

User avatar
KVRAF
15088 posts since 16 Sep, 2001 from Las Vegas,USA

Post Fri Feb 26, 2021 7:43 am

Dencheg wrote:
Fri Feb 26, 2021 4:39 am
It's a simple bug, you can try it out with any control surface and tell me if it's broken only for me.
I'll give it a go with my controller when I boot the studio later today.
None are so hopelessly enslaved as those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe

KVRist
192 posts since 27 Aug, 2015 from Paris, France

Post Fri Feb 26, 2021 9:14 am

Dencheg wrote:
Fri Feb 26, 2021 4:39 am
It's a simple bug, you can try it out with any control surface and tell me if it's broken only for me.
Just tried with my Novation Impulse 49, Dune 3.41 on an init patch, Ableton Live 11, I can confirm the bug. Exactly what you describe.
Soundcloud - Synthwave & More https://soundcloud.com/canapelee

KVRAF
4321 posts since 22 Nov, 2012

Post Fri Feb 26, 2021 9:53 am

Dencheg wrote:
Thu Feb 25, 2021 12:51 pm
the link is on, the filters are synced when controlled via UI, not via MIDI.
Dune 3.41, Win10/Reaper 5.99
this is a 200$ soft synth that will go. it's also true, but i know synapse will get it right eventually. when you do. stop: let it work,

AnX
KVRAF
9121 posts since 17 Nov, 2015

Post Fri Feb 26, 2021 11:17 am

EdSfer wrote:
Fri Feb 26, 2021 9:14 am
Dencheg wrote:
Fri Feb 26, 2021 4:39 am
It's a simple bug, you can try it out with any control surface and tell me if it's broken only for me.
Just tried with my Novation Impulse 49, Dune 3.41 on an init patch, Ableton Live 11, I can confirm the bug. Exactly what you describe.
the dev is looking into it

KVRist
271 posts since 10 Oct, 2018

Post Fri Feb 26, 2021 11:34 am

Please guys, also ask devs to figure the jumpy DENSITY/AMOUNT control when changed with mousewheel. They jump to zero after changing, unless the mouse is additionally clicked. RAGE :D
(i believe it’s also a simple and annoying ui bug, worth of fixing cause of RAGE)
Thanks!
Dune FTW :phones:
Weapons of choice (subject to change): Godin Redline, Kuassa, Fuse Audio, Roland A-500pro, Dune, Dagger, Reaper

AnX
KVRAF
9121 posts since 17 Nov, 2015

Post Fri Feb 26, 2021 12:18 pm


Return to “Instruments”