Bazille 0.9.3 rev2566 > Extended Beta-period until end of August 2014

Official support for: u-he.com
User avatar
KVRist
183 posts since 14 May, 2014 from Berlin | Germany

Post Thu Jul 31, 2014 10:40 am

Hello everybody!

Achtung Achtung! Bazille rev2435 will expire on 2014/07/31!

We extended the Beta-period for Bazille rev2566 until end of August 2014.

This gives you an other month of free Public Beta Testing. :)

Here is the Public Beta registration info (in case you need it again):

User Name: Public Beta
Serial: X5DY-O21G-HPI4I-IGB42-Y6SX1


We fixed loads of bugs and added many improvements to rev2566.

Please test Bazille thoroughly, focus on the stuff in the change log and dig deep into all areas.

In particular: Please explore Bazille’s voice circuit and report clicks, pops, odd and weird sounds.


Improvements:

- Added choice of gamma adjustments to GUI editor for brightness control (right-click on GUI)
- Added UI scaling in steps of 10% (right-click on GUI)
- Mouse Wheel can be rastered (For rastered mouses to ensure integer steps) -> right-click on a knob or slider
- Reworked GearPorn skin (kudos to Basti!) -> right-click GUI to change between Original and GearPorn skin
- Patch cable colors are now saved with the Preset
- Reworked Installers for OS X and WIN
- Updated manual
- Added many other small improvements


Bugfixes:

- Fixed crashes when switching presets at large buffer sizes
- Fixed crashes on Windows which occurred when using the Mousewheel followed by Mouse down
- Fixed crashes on OS X related unreleased Fonts
- Fixed crashes in LogicX when reordering / removing instances
- Fixed crashes in Cubase on quit or on closing / reloading same Project
- Fixed crash when opening GUI while Plug-In is receiving Program Changes
- Fixed UI freezes with VST 32 Bit Carbon UIs on Mavericks
- Fixed issue where cables changed colors when GUI was reopened
- Fixed issue where cables sometimes left remnants in GUI
- Fixed issue with VST 32 Bit GUI sizes ≠ 100% which were not remembered when reopening GUI
- Fixed laggy Patch Browser on OSX (especially 64 Bit)
- Fixed issues with UI 10% scaling in some Hosts
- Fixed issue with handling of unicode preset file names
- Fixed issues with undo / redo
- Fixed several issues related to the voice circuit
- Fixed issues with TapMap
- Fixed occasional pops, clicks or dropouts
- Fixed many other small bugs


Known issues:

- [1053] Pro Tools may crash / hang when reordering instance while playback is running (Stop playback when moving instances)
- [1206] Pro Tools (OS X & WIN) & VST2 (WIN): Crash when selecting Presetnames, which are either too long or contain certain special characters
- [1208] Bazille’s FX modules may mute Bazille’s output in certain cases
- [1160] Wavelab: UI resizing feature not working correctly
- [1161] LogicX: Possible crash when automating and changing Samplerate while Playback is running
- [1058] VST2 GUI glitches on Windows when automating
- [1227] Bazille may crash when changing the skin while automating
- [1259] Oscilloscope is looking bad at GUI sizes ≠ 100% (Windows)
- [1106] Oscilloscope Settings not remembered correctly (Windows)
- [1134] Gamma settings are not always staying on “neutral” and may lead to GUI oddness (Fix this by setting gamma manually back to neutral)
- [1052] Special characters are not available in the Preset description
- Ableton Live: VST 32 Bit GUI sizes ≠ 100% are not remembered when reloading project
- VST3 is currently not available for Bazille


Here's the download:

Bazille 0.9.3 rev2566 Mac
Bazille 0.9.3 rev2566 Win


Looking forward to your feedback!

Please post potential issues below but make sure to look into the "known issues" i listed above, before posting duplicates.

Thanks in advance & have a lot of fun with Bazille!

Cheers,
Michael
u-he team

p.s. For anyone who is using OS X 10.10 Yosemite already: I'm totally interested in receiving general feedback regarding U-HE Plug-Ins and Yosemite. Please let me know! TIA ;)
Last edited by u-he-michael on Thu Jul 31, 2014 2:23 pm, edited 6 times in total.

User avatar
KVRAF
2053 posts since 9 Dec, 2011 from falling

Post Thu Jul 31, 2014 10:43 am

I'm currently making patches in Bazille, so perfect timing to test :)

User avatar
KVRAF
11371 posts since 7 May, 2006 from Southern California

Post Thu Jul 31, 2014 11:13 am

In Win7 x64, using the x64 VST in Live 9.1.4 and Bitwig 1.0.11, if I set the GUI Scaling to anything other than 100%, the o-scope doesn't look correct (signal lines appear too dark) and the display that shows the patch name has lines through it. I'll check in OSX as well as some other DAWs.
Last edited by justin3am on Thu Jul 31, 2014 11:20 am, edited 1 time in total.

User avatar
KVRist

Topic Starter

183 posts since 14 May, 2014 from Berlin | Germany

Post Thu Jul 31, 2014 11:17 am

justin3am wrote:In Win7 x64, using the x64 VST in Live 9.1.4 and Bitwig 1.0.11, if I set the GUI Scaling to anything other than 100%, the 0-scope doesn't look correct (signal lines appear too dark) and the display that shows the patch name has lines through it. I'll check in OSX as well as some other DAWs.
Thank you! Please see "known issues" > 1259 :)
Cheers,
Michael
u-he team

User avatar
KVRAF
2053 posts since 9 Dec, 2011 from falling

Post Thu Jul 31, 2014 11:18 am

justin3am wrote:In Win7 x64, using the x64 VST in Live 9.1.4 and Bitwig 1.0.11, if I set the GUI Scaling to anything other than 100%, the 0-scope doesn't look correct (signal lines appear too dark) and the display that shows the patch name has lines through it. I'll check in OSX as well as some other DAWs.
Looks fine on Mac OS 10.9.4 here

User avatar
KVRAF
11371 posts since 7 May, 2006 from Southern California

Post Thu Jul 31, 2014 11:22 am

u-he-michael wrote:
justin3am wrote:In Win7 x64, using the x64 VST in Live 9.1.4 and Bitwig 1.0.11, if I set the GUI Scaling to anything other than 100%, the 0-scope doesn't look correct (signal lines appear too dark) and the display that shows the patch name has lines through it. I'll check in OSX as well as some other DAWs.
Thank you! Please see "known issues" > 1259 :)
Ooops! :oops:
Sorry, I missed that.

User avatar
KVRist

Topic Starter

183 posts since 14 May, 2014 from Berlin | Germany

Post Thu Jul 31, 2014 11:25 am

Ooops! :oops:
Sorry, I missed that.
:wink: no prob. there is enough left! you will find something else :)
Cheers,
Michael
u-he team

KVRist
155 posts since 22 Jul, 2012 from Magrathea

Post Thu Jul 31, 2014 2:28 pm

.
Question: do I need to remove the previous version before installing this beta?

User avatar
KVRist

Topic Starter

183 posts since 14 May, 2014 from Berlin | Germany

Post Thu Jul 31, 2014 2:32 pm

Slarti wrote:.
Question: do I need to remove the previous version before installing this beta?
Nope. just install over it.
Cheers,
Michael
u-he team

KVRist
69 posts since 15 Dec, 2011

Post Thu Jul 31, 2014 6:12 pm

Is there going to be a GUI re-sizing like the new update for Bazille -
"Added UI scaling in steps of 10% (right-click on GUI)"
for Diva?

User avatar
KVRist
329 posts since 17 Oct, 2006 from Franche-Comté

Post Thu Jul 31, 2014 10:38 pm

richardb09 wrote:Is there going to be a GUI re-sizing like the new update for Bazille -
"Added UI scaling in steps of 10% (right-click on GUI)"
for Diva?
This has also to be done to SATIN . I think They can't be everywhere _ :dog:
MacPro 2 X 3.06 GHz, D.P. 9.51 & Kontakt 5.8 _ Gibson ES 295 & Explorer _ FilterBank2 Sherman & PolyEvolver Clavier CamelSpace & CamelPhatt _ Alchemy & Explorer Loïc Le Pape
http://www.loiclepapesteelguitars.com/s ... article151

KVRer
18 posts since 13 Jun, 2004 from MilkyWay, SolSystem, Earth, Europe, Germany

Post Fri Aug 01, 2014 3:52 am

Only one thing: gearporn-interface is superb. Great work. :tu:

KVRer
2 posts since 1 Aug, 2014

Post Fri Aug 01, 2014 6:16 am

Hi,

Feel like an idiot but it won't accept the Public Beta info posted in this thread.

Using Ableton Live 9.

Always says "Please enter your codes carefully" and stays in demo mode.

How do I avoid this?

Thanks!

KVRist
42 posts since 19 Dec, 2009

Post Fri Aug 01, 2014 6:34 am

Panning stacked voices with the mapping generator in polyphonic mode still seems to be buggy. Randomly, some notes will not pan the stacked voices according to how the MMap is set (e.g. left or right channel volume will be very quiet, when voice panning is set to be split equally left and right). The issue doesn't seem to occur when the voice mode is set to mono though.

Also, adjusting the GUI gamma setting often crashes Ableton Live.

I'm using Bazille VST in Live 9.1.4 64-bit.

User avatar
Urs
u-he
25635 posts since 8 Aug, 2002 from Berlin

Post Fri Aug 01, 2014 7:01 am

bwiz2k3 wrote:Hi,

Feel like an idiot but it won't accept the Public Beta info posted in this thread.

Using Ableton Live 9.

Always says "Please enter your codes carefully" and stays in demo mode.

How do I avoid this?

Thanks!
First, make sure you have revision 2566. This would be the number left of the u-he logo in the UI.

Then, copy / paste Public Beta into the name field. Now copy / paste the serial number into the reg code field. If your host software doesn't let you paste, usually a right-click into the text field does.

That should do the trick.

Return to “u-he”