Omnisphere 2 slow interface

VST, AU, AAX, etc. plug-in Virtual Instruments discussion
User avatar
zvenx
KVRAF
7763 posts since 16 Feb, 2005 from Kingston, Jamaica

Post Thu Apr 09, 2020 7:07 am

For them to fix issues they have to be able to replicate it. Maybe they can't replicate the slow and clunky. I know I can't.
rsp
sound sculptist

vertibration
KVRist
121 posts since 11 Nov, 2010 from ny

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Thu Apr 09, 2020 6:17 pm

zvenx wrote:
Thu Apr 09, 2020 7:07 am
For them to fix issues they have to be able to replicate it. Maybe they can't replicate the slow and clunky. I know I can't.
rsp
Seems like a number of users experience this. Lucky for you that you dont. Still, its a dated plugin that needs lots of love

revvy
KVRian
1005 posts since 15 Feb, 2020

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Thu Apr 09, 2020 6:22 pm

^ What did the devs say when you wrote to them about it? They were good to me the one time I contacted them.
no sig

vertibration
KVRist
121 posts since 11 Nov, 2010 from ny

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Fri Apr 10, 2020 11:15 am

Ive written to them about a number of issues, in which none of those issues were resolved, as they were things that had to be updated, and......no updates. Nice guys, not disputing that.

revvy
KVRian
1005 posts since 15 Feb, 2020

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Fri Apr 10, 2020 6:26 pm

OK. I wrote to them about a similar thing couple of years ago on Mac but it got resolved. Let's hope you get some luck.
no sig

Caine123
KVRAF
6256 posts since 5 Aug, 2009

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 11, 2020 12:11 am

Hey guys i recently use a lot of the mod envelopes and i have no probs with omni2 so far but moving the curves etc in the editor is do laggy,.... ca anyone confirm?
DAW FL Studio Audio Interface Focusrite Scarlett 1st Gen 2i2 CPU Intel i7-7700K 4.20 GHz, RAM 32 GB Dual-Channel DDR4 @2400MHz Corsair Vengeance. MB Asus Prime Z270-K, GPU Gainward 1070 GTX GS 8GB NT Be Quiet DP 550W OS Win10 64Bit

noiseboyuk
KVRAF
3045 posts since 25 Jan, 2007

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 11, 2020 2:55 am

Caine123 wrote:
Sat Apr 11, 2020 12:11 am
Hey guys i recently use a lot of the mod envelopes and i have no probs with omni2 so far but moving the curves etc in the editor is do laggy,.... ca anyone confirm?
Its got a very slight lag here, feels like about 0.25 seconds behind me dragging. Are you getting significantly more than that? (Current version of Omni Win 10 Pro).
http://www.guyrowland.co.uk
http://www.sound-on-screen.com
W10, i7 7820X, 64gb RAM, RME Babyface, 1050ti, PT 2019 Ultimate, Cubase Pro 10.5
MBP 2015 OSX 10.13.3 2.8ghz 16gb 1TB SSD

Caine123
KVRAF
6256 posts since 5 Aug, 2009

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 11, 2020 3:15 am

noiseboyuk wrote:
Sat Apr 11, 2020 2:55 am
Caine123 wrote:
Sat Apr 11, 2020 12:11 am
Hey guys i recently use a lot of the mod envelopes and i have no probs with omni2 so far but moving the curves etc in the editor is do laggy,.... ca anyone confirm?
Its got a very slight lag here, feels like about 0.25 seconds behind me dragging. Are you getting significantly more than that? (Current version of Omni Win 10 Pro).
Thx. Afaik it was always like that but i didnt use it much and recently i learned a lot about modulating haha. Yeah it feels like 10fps or something..... newest windows 10 pro version.
DAW FL Studio Audio Interface Focusrite Scarlett 1st Gen 2i2 CPU Intel i7-7700K 4.20 GHz, RAM 32 GB Dual-Channel DDR4 @2400MHz Corsair Vengeance. MB Asus Prime Z270-K, GPU Gainward 1070 GTX GS 8GB NT Be Quiet DP 550W OS Win10 64Bit

TS-12
KVRist
309 posts since 24 Apr, 2008 from USA

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 7:58 pm

billybong wrote:
Sun Feb 09, 2020 8:08 pm
Had issues with interface on a Mac with 2.5. Wrote to them, they replied with a fix and all good now. Have the Win people been chasing Spectra?
Oh really ? How come they can’t fix it for me and others who have this issue.
Why can’t they provide the same solution to us ?
win10 x64. cubase 10 x64.
gigabyte z390 gaming x,i7-8700k, 32GB, 4TB nvme SSD

TS-12
KVRist
309 posts since 24 Apr, 2008 from USA

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 8:00 pm

revvy wrote:
Fri Apr 10, 2020 6:26 pm
OK. I wrote to them about a similar thing couple of years ago on Mac but it got resolved. Let's hope you get some luck.
Can you share the solution with us please ?
Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others
win10 x64. cubase 10 x64.
gigabyte z390 gaming x,i7-8700k, 32GB, 4TB nvme SSD

TS-12
KVRist
309 posts since 24 Apr, 2008 from USA

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 8:05 pm

DizzlerMusic wrote:
Sun Feb 09, 2020 4:58 pm
Omnisphere is sooo slow on my machine aswell, i had a 3570k for years and i thought its just too slow since it always spiked when changing stuff in Omnisphere, i upgraded to a 12 core 3900x and im still having the same issues. In Fl Studio there is a FPS counter and whenever i move a knob it drops fps (not many but around 5-10) , but when im moving points in the envelope window it drops to 5 fps all the time. I tested Serum and it never drops even a single FPS, no lag whatsoever.I contacted Spectrasonics when 2.5 came out after i noticed the lags, send them multiple videos, and .... they never fixed it. I tried to go back to 2.3.2h because that version was soooo smoth but it was already too late since alot of patches were corrupted. So yeah ,the 2.5 update killed my omnisphere and now im not even using it anymore because its so frustrating,and the sad part i paid like 1000$(?) for it(omnisphere+trillian+keyscape) lol
On spectrasonics website they only have the latest installers, where can I find 2.3.2h ?
And will it work with newer patch and soudnsource library ?
win10 x64. cubase 10 x64.
gigabyte z390 gaming x,i7-8700k, 32GB, 4TB nvme SSD

revvy
KVRian
1005 posts since 15 Feb, 2020

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 8:06 pm

TS-12 wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:00 pm
revvy wrote:
Fri Apr 10, 2020 6:26 pm
OK. I wrote to them about a similar thing couple of years ago on Mac but it got resolved. Let's hope you get some luck.
Can you share the solution with us please ?
Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others
"Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others".

Sorry, what?
no sig

TS-12
KVRist
309 posts since 24 Apr, 2008 from USA

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 8:07 pm

revvy wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:06 pm
TS-12 wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:00 pm
revvy wrote:
Fri Apr 10, 2020 6:26 pm
OK. I wrote to them about a similar thing couple of years ago on Mac but it got resolved. Let's hope you get some luck.
Can you share the solution with us please ?
Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others
"Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others".

Sorry, what?
What kind of solution did they provide for you that fixed the laggy-ness of omnisphere ?
win10 x64. cubase 10 x64.
gigabyte z390 gaming x,i7-8700k, 32GB, 4TB nvme SSD

revvy
KVRian
1005 posts since 15 Feb, 2020

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 8:10 pm

TS-12 wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:07 pm
revvy wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:06 pm
TS-12 wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:00 pm
revvy wrote:
Fri Apr 10, 2020 6:26 pm
OK. I wrote to them about a similar thing couple of years ago on Mac but it got resolved. Let's hope you get some luck.
Can you share the solution with us please ?
Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others
"Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others".

Sorry, what?
What kind of solution did they provide for you that fixed the laggy-ness of omnisphere ?
What are you implying with "for some people and not for others". You think I'm bullshitting or something?Just want to clarify before I spend any more time answering you.
no sig

TS-12
KVRist
309 posts since 24 Apr, 2008 from USA

Re: Omnisphere 2 slow interface

Post Sat Apr 18, 2020 8:18 pm

revvy wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:10 pm
TS-12 wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:07 pm
revvy wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:06 pm
TS-12 wrote:
Sat Apr 18, 2020 8:00 pm
revvy wrote:
Fri Apr 10, 2020 6:26 pm
OK. I wrote to them about a similar thing couple of years ago on Mac but it got resolved. Let's hope you get some luck.
Can you share the solution with us please ?
Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others
"Strange that spectrasonics find the solution for some people and not for others".

Sorry, what?
What kind of solution did they provide for you that fixed the laggy-ness of omnisphere ?
What are you implying with "for some people and not for others". You think I'm bullshitting or something?Just want to clarify before I spend any more time answering you.
It’s strange that many people still don’t have a solution from spectrasonics support about this issue, but others do. Are we experiencing same issues or maybe it’s something to do with our hardware setups ?
Or different support representatives
win10 x64. cubase 10 x64.
gigabyte z390 gaming x,i7-8700k, 32GB, 4TB nvme SSD

Return to “Instruments”