Problems with AU Lab

Official support for: kv331audio.com
cpetersus
KVRer
1 posts since 5 Jul, 2015

Post Sat Jul 04, 2015 5:25 pm

For some reason I cannot get KV331 to work from within AU Lab. Is there any known problems with Synthmaster and AU Lab? All my other AU plugins seem to work just fine using AU Lab.

kv331
KVRAF
5671 posts since 14 Nov, 2006 from Ankara, Turkey

Re: Problems with AU Lab

Post Mon Aug 10, 2015 5:46 pm

Not that I know of. Will try to test it while releasing 2.7.3
Works at KV331 Audio
SynthMaster voted "Best VST/AU Synth of 2016" by MusicRadar readers
SynthMaster One voted "Best New Virtual Instrument of 2017" by MusicRadar readers

rwstudio
KVRer
14 posts since 12 Mar, 2012

Re: Problems with AU Lab

Post Thu Jan 10, 2019 7:33 am

I'm glad I came upon this thread as I thought I was going mad! I too am trying to get Synthmaster and SM1 working AU Lab. The interfaces come up fine but it seems as if MIDI isn't being passed to the plugins.

AU Lab 2.2.2, SM 2.9.6 32-bit.

Thanks.

kv331
KVRAF
5671 posts since 14 Nov, 2006 from Ankara, Turkey

Re: Problems with AU Lab

Post Thu Jan 10, 2019 12:34 pm

Guys, does AU Lab come with MacOS?
Works at KV331 Audio
SynthMaster voted "Best VST/AU Synth of 2016" by MusicRadar readers
SynthMaster One voted "Best New Virtual Instrument of 2017" by MusicRadar readers

rwstudio
KVRer
14 posts since 12 Mar, 2012

Re: Problems with AU Lab

Post Thu Jan 10, 2019 2:55 pm

It's installed as part of the XCode developer tools and can be found at /Developer/Applications/Audio/AU Lab.

I'm using it, in conjunction with JackOSX, so I can carry on using 32-bit plugins with a 64-bit DAW. And, although I know that Synthmaster comes in both flavours, only the 32-bit versions work on my 10.6.8 system.

kv331
KVRAF
5671 posts since 14 Nov, 2006 from Ankara, Turkey

Re: Problems with AU Lab

Post Fri Jan 11, 2019 11:50 am

FYI: we had to stop 32bit builds after Apple stopped supporting them (starting with XCode 10 I guess)
Works at KV331 Audio
SynthMaster voted "Best VST/AU Synth of 2016" by MusicRadar readers
SynthMaster One voted "Best New Virtual Instrument of 2017" by MusicRadar readers

rwstudio
KVRer
14 posts since 12 Mar, 2012

Re: Problems with AU Lab

Post Wed Jan 23, 2019 2:39 pm

Hi, sorry for the delay in replying!

My problem isn't with the 32-bit builds - they actually work fine! It's the 64-bit ones that don't. Let me explain.

OS: 10.6.8
Synthmaster 2.9.6 32 bit works fine
Synthmaster One 1.1.6 32 bit works fine

Neither of the 64-bit versions work however. So, as I'm moving my DAW to 64-bit, I'm running both Synthmasters in 32-bit mode in an external host. AU Hosting and Minihost Modular both do a reasonable job but I prefer AU Lab, which brings me back to the original problem - although AU Lab supports a number of my other 32-bit plugins, it doesn't seem to pass MIDI to either of the Synthmasters.

An alternative question might be: is there a version of either or both plug-ins that will run in 64-bit mode under 10.6.8?

Thanks.

Return to “KV331 Audio”